چگونه با همکاران خود خوب رفتار کنیم
سبک زندگی › کار و تجارت
- 97/09/17
برای اینکه همکار خوبی باشد با روی خوش سلام کنید
سعی کنید تا عادت کنید، هنگامی که به محل کارتان میرسید و یا شیفتتان شروع میشود، با همه همکارانتان سلام و احوالپرسی کنید و لبخند بر روی لب داشته باشید. در واقع شما با به خرج دادن کمی تواضع و مهربانی، میتوانید تاثیر سریع و شگفتآور آن را در برطرف سازی جو سنگین و روابط سرد برقرار شده مابین خود و همکارانتان ، ببینید.
برای اینکه همکار خوبی باشد نظر همکاران خود را در مسائل مختلف بپرسید
همه مردم دوست دارند تا نظراتشان پرسیده شود. پس میتوانید از این راه اقدام کرده و مثلا از آنها بپرسید که به نظر آنها چه چیز در گزارشتان کم است و یا این که بپرسید، چگونه میتوانید شرایط پیشآمده در رابطه با موضوعی را کنترل کنید؟ و در نهایت حتی اگر ایدههای آنها چندان هم موثر نبود، از صمیم قلب از آنها تشکر کنید.
برای اینکه همکار خوبی باشد با دیگران همراه باشید
گاهی همکاران تصمیم جمعی برای یک موضوع می گیرند، برای مثال نسبت به رفتار نادرست مدیر، حجم کاری بالا و عدم تناسب آن با حقوق دریافتی، تغییر ساعت کار و کیفیت غذای ارائه شده اعتراض هایی دارند. ممکن است شما دوست نداشته باشید در جمع های اعتراضی شرکت کنید، اما کنار کشیدن شما از یک تصمیم جمعی، اولین نقطه جدا شدن شما از جمع و آسیب دیدن رابطه شما و دیگر همکاران است. بنابراین اگر اهل جار و جنجال و شورش هم نیستید، اما به شکلی هوشمندانه با دیگران همراه شوید، برای مثال شما هم حاضر شوید و به قدری که به جایگاه و شرایط کاری خودتان ضرری وارد نمی شود، صحبت کنید.
برای اینکه همکار خوبی باشد غیبت نکنید و از شایعات دوری کنید
مسلما شما هم دوست ندارید که کسی پشت سرتان حرف بزند، پس خودتان نیز از این کار اجتناب کرده و به جای آن کار خوب دیگری انجام دهید. اگر همکارتان نزدتان آمد و شایعاتی در رابطه با روابط عاشقانه دو نفر در محل کارتان و یا احتمال اخراج یکی از کارمندان را برایتان بازگو کرد، در پاسخ به او فقط بگوید “واقعا؟” و سپس موضوع بحث را عوض کرده و یا به سراغ کارتان بروید.
برای اینکه همکار خوبی باشد در میان جمع از همکاران خود تعریف کنید
اگر میدانید که همکارتان کاری خوب انجام داده است، در میان جمع سوالهایی از قبیل این که آیا او مجددا دستگاه فتوکپی را تعمیر کرده است؟ و یا این که آیا او سیگار کشیدن را ترک کرده است؟ را بازگو نمایید. در حقیت هدف از بازگو کردن تمامی این پرسشها، نشان دادن تعریف و تمجیدتان از دستاوردهای همکارتان در زمینه های مختلف زندگی شخصی و یا کاریش میباشد. زیرا غالبا افراد همیشه بر روی کارهای نادرست اطرافیانشان تمرکز میکنند.
برای اینکه همکار خوبی باشد هنر برقرار کردن مکالمات کوچک را یاد بگیرید
از همکارانتان در رابطه با علاقهمندیهایشان مثل موزیک، فیلم، کتاب و یا سرگرمی محبوبشان بپرسید و با نشان دادن علاقه قلبیتان (توجه عمیقتان) به گوش دادن به صحبتهای آنها، باعث شوید تا احساس راحتی بیشتری با شما داشته باشند. همچنین در زمانهای آزادتان و در وقت مناسب، از زندگی خارج از محیط کارتان نیز با آنها صحبت کنید و با این روش به آنها یاد آوری کنید که شما قبل از یک کارمند یا کارفرما برای آنها، یک فرد عادی با زندگیای خارج از فضا و محیط کار هستید.
برای اینکه همکار خوبی باشد باید شنونده خوبی باشید
اگرچه در چند نکته قبل اشاره شد که زمان بندی را فراموش نکنید و نگذارید وقت تان را بگیرند، اما گاهی برای دوستانی که برای آنها ارزش قائل هستید، وقت بگذارید و حرف و درد دل های آنها را بشنوید. بخشی از برقراری ارتباط موثر با دیگران، شنیدن حرف های آنها، حتی بدون ارایه راهکار یا اظهارنظر است. گاهی افراد فقط دوست دارند با کسی صحبت کنند تا سبک شوند.
برای اینکه همکار خوبی باشد ایمیل ها و تماس های همکاران خود را سریعا پاسخ دهید
برای ایجاد یک رابطه خوب با همکارانتان لازم است که آداب معاشرت و رسوم محل کار را کاملا یاد بگیرید. برای افرادی که مشغله کاری زیادی دارند، هیچ چیز بدتر از نادیده گرفتن ایمیلها و تماس هایشان توسط سایر همکارانشان نیست زیرا نادیده گرفتن این تماسها نه تنها باعث میشود که کار آنها سختتر شود، بلکه باعث میشود تا آنها برداشت ناخوشایندی از این کار شما کرده و تصور کنند که برای شما مهم نبودهاند.
برای اینکه همکار خوبی باشد از همکاران خود قدردانی کنید
حواستان باشد تا قدردانی و تشکرتان را از همکارانی که لایق آن هستند، دریغ نکنید. زیرا اگر آنها را نادیده بگیرید و باعث دلخوری آنها شوید، مسلما آنها هم زمانی که شما به آنها احتیاج دارید در کنارتان نخواهند بود. لازم است تا این طرز تفکر را بپذیرید، که همه کارمندان، در کنار یکدیگر و با کمک یکدیگر برنده خواهند بود و اگر کسی فراتر یا بیش از حد وظیفهاش در پروژهای کاری انجام داد، این مساله را تحت عنوان نوعی تشکر و قدردانی جلوی دیگران بازگو نمایید.
دیگران هیچ وظیفه ای در قابل شما ندارند. در محیط کار و درست در شرایطی که گفته و ناگفته هر کس به فکر ارتقای جایگاه شغلی خودش بوده و تلاش می کند فرد لایق تر، کارآمدتر و باهوش تر به نظر برسد، کمک کردن به دیگران، لطف بزرگی است. بنابراین اگر می خواهید فرد مودب با روابط عمومی مناسب و بالا باشید، حتما از کوچک ترین کمک و محبت دیگران به درستی و به شکل مناسب قدردانی کنید. دیگران برای کمک به شما وظیفه ندارند. همچنین اگر شخصی به اشتباه برای انجام وظیفهای خاص از شما قدردانی و تمجید کرد، به او گوشزد نمایید که اشتباه برداشت کرده است و همکار دیگرتان که آن وظیفه خاص را انجام داده مستحقق این قدردانیست. قطعا این کارشما در ذهن همکارانتان باقی خواهد ماند.
برای اینکه همکار خوبی باشد هوش اجتماعی خود را افزایش دهید
افراد موفق الزاما هوش بالایی ندارند؛ بلکه اغلب آنها از هوش هیجانی بالایی برخوردارند. نکته ای که باید به آن دقت کنید، بالا بودن هوش هیجانی است. با آگاهی از جنس این نوع هوش و تقویت آن، می توانید با دیگران ارتباط بهتری داشته باشید. به این دلیل که با تشخیص حسی درست تان می توانید ارتباط بهتری با دیگران برقرار کنید.
برای اینکه همکار خوبی باشد همیشه وقت شناس باشید
این که شما همیشه وقت شناس باشید، نشان دهنده احترام شما به زمان و وقت دیگران است.
برای اینکه همکار خوبی باشد خواسته های خود و همکاران را مشخص کنید
پیش از شروع هر کاری، دقیقا خواسته هایتان از خودتان و گروهی را که با آنها همکاری می کنید، مشخص کنید. درباره مدت زمان کار، حقوق دریافتی، مزایا، پاداش، اضافه کاری تا شیوه لباس پوشیدن تان در محل کار سوال کرده و براساس پاسخ روشنی که دریافت می کنید، برای شروع همکاری یا ادامه آن تصمیم بگیرید. درباره خواسته های همکارانتان از شما نیز کاملا اطلاعات کسب کنید. واضح و مشخص بودن مسیر همیشه کمک می کند تا رابطه، درست، محکم و قانونمندی با کارفرما و همکاران تان داشته باشید.
برای اینکه همکار خوبی باشد درباره آن چه که نمی دانید با دید مثبت فکر کنید
بسیار خندهدار است که همیشه در یک مجموعه، تیمهای مختلف اینطور میپندارند که نسبت به سایر تیمها سختتر کار می کنند؟ و یا با خود فکر میکنند که رییس شرکت شخصی بیادب است. حتی اگر این طرز تفکر سمی و ناخوشایند در اطرافیانتان فراگیر شده باشد، باز هم آن را قبول نکنید و تحت تاثیر آن قرار نگیرید، زیرا این طرز تفکر، در اصل نگرشی منفیست که محیط کار را برایتان عذابآور خواهد ساخت. در عوض حتی اگر از وظایف سایرین آگاه نیستید، باز با این نگرش تفکر کنید که سایر افراد نیز به سختی شما کار میکنند و تمام تلاششان را در راستای تحقق وظایفشان انجام میدهند. شما باید علاوه بر این که به عملکرد خود ایمان دارید، این ایمان را نسبت به سایر افراد و تشکیلات سازمانتان نیز داشته باشید و اگر در محل کارتان به این طرز تفکر نرسیدهاید، شاید وقت آن فرارسیده تا محل کارتان را ترک کنید.