چگونه وابستگی شدید عاطفی به همسر را کم کنیم

سبک زندگیزناشویی

- 99/05/05
چگونه وابستگی شدید عاطفی به همسر را کم کنیماگر هنگامی که با خودتان تنها هستید و مسئله خاصی حواستان را پرت نمی کند، دچار ترس و ناراحتی می شوید، به این خاطر است که ذهن تان عادت دارد از وجود خودتان فرار کند، ولی باید بدانید که این ترس راه را برای رسیدن به ازادی و رهایی از وابستگی می بندد.

وابستگی به همسر


وابستگی طبیعی و معقول به همسر سبب تحکیم خانواده می شود و زوجین برای بقای زندگی خویش نیازمند وابستگی های متعادل و دو طرفه هستند. ولی وابستگی ها ی شدید و یک جانبه سبب ایجاد چالش هایی در زندگی مشترک می شود و باعث سلب آسایش و استقلال همسر خواهند شد.

علامت های وابستگی عاطفی شدید به همسر


- در درون رابطه عاطفی قدرت تصمیم گیری ندارید.
- احساسات خودتان را درک نمی کنید و تشخیص نمی دهید.
- در روابط خویش نمی توانید ارتباط برقرار کنید ( دلهره دارید چیزی بگویید یا حرفی بزنید که شخص مقابل را از دست بدهید).
- برای حس ارزشمندی خودتان به تائید دیگری بسیار اهمیت می دهید.
- به خود اعتماد ندارید و عزت نفستان کم است.
- ترس از ترک شدن دارید و فکرتان مداوماً درگیر تائید شدن از طرف دیگری است.
- وابستگی ناسالمی به رابطه دارید و برای نگهداری آن هزینه زيادي می پردازید. برای خشنودی طرف مقابل به گونه یک طرفه حاضر به ایثارگری بسیار و دایم هستید.
- خودتان را بطور اغراق آمیزی مسوول رفتارهای دیگری می دانید( حتماً من خيلي به او نرسیدم که با زن دیگری دوست شده است).

دلایل وابستگی عاطفی به همسر


وابستگی عاطفی در برخی موارد نتیجه این است که زنان یاد نگرفته اند تا رنج و سختی ذاتی زندگی را تحمل کنند، بنابراین نمی توانند شوهری را که آزارشان می دهد را ترک کنند، زیرا از تغيير یا تنها ماندن می ترسند. در موردهای حاد حتی توان ترک کردن جهنمی را که در آن زندگی می کنند، ندارند، مهم نیست شوهرشان چه قدر از آن ها سوءاستفاده می کند یا با آن ها بدرفتاری می کند، وابستگی شدید سبب می شود که به هر شرایطی تن بدهند. در سایر موارد مشکلات مربوط به اعتماد به نفس و عزت نفس سبب ایجاد وابستگی شدید به شوهر می شود؛ خانمی که اعتماد به نفس ندارد، برای اینکه احساس خوبی در مورد خود پیدا کند، به شوهرش وابسته می شود تا با تعریف و تحسین او اعتماد به نفس پیدا کند و از امنیتی بهره مند شود که به تنهایی قادر به ایجاد آن نیست. وابستگی عاطفی، صرف نظر از علت ایجاد آن، در پایان مشکل طرفی است که به همسرش وابسته شده است و باید بر روی خودش کار کند تا بتواند رابطه ی سالمی را برقرار کند. البته از طرف ديگر هم انتظارات، توقع هم نشینی و همراهی دائمی، حسادت و مسائلی از این دست رابطه ی زناشویی را به نابودي می کشاند.

عارضه های وابستگی عاطفی


- افکار وسواسی
- دلشوره، نومیدی، استرس
- سعی برای ازسرگیری رابطه ی تمام شده
- اختلالات خواب
چگونه وابستگی شدید عاطفی به همسر را کم کنیم

مراحل از بین بردن وابستگی به همسر



1. ریشه رفتارهای خویش را بیابید


چنانچه مدام در ارتباطات سمی گیر می کنید از شما سوءاستفاه می شود و شدیداً حس وابستگی می کنید، وقت آن است که رفتارهایتان را بررسی کنید. یک مشاور میتواند به شما کمک کند که با بررسی تله های شخصیتی به افکارها و حوادثی برسید باعث این مشکل در شما شده اند. شرایطی را که در آن حس وابستگی بیشتر می کنید، شناسایی نمایید و تلاش کنید کم تر در آن وضعیت قرار بگیرید و یا اینکه تلاش کنید با حس وابستگی خویش مقابله نمایید به عنوان مثال تنها به خرید بروید.

2. تعاملات فردی و اجتماعی خویش را افزایش دهید


فعالیت های اجتماعی موثر را در برنامه خویش بگنجانید و تلاش کنید برای زندگی خویش هدف هایی را در نظر بگیرید.

3. استقلال داشته باشید


داشتن استقلال یکی از نیازهای اساسی هر انسان است. عشق به همسرتان را مانع داشتن استقلال ندانید و تلاش کنید با پشتیبانی و ترغیب همسرتان به استقلال بیشتری دست پیدا کنید.

4. عاشق خودتان شوید


برای خودتان اولویت و ارزش قائل شوید. ورزش کنید، به خودتان برسید و غذای خوب بخورید. بهترین بخش غذا را خودتان بخورید. خودتان را باور کنید و از خودتان مراقبت کنید.

5. آينده خوبی برای زندگی تان تصور کنید


معمولاً وابستگی عاطفی به همسر سبب می شود که فرد دایماً نگران رها شدن و جدایی باشد. در عوض ، به این رؤیا فکر کنید که سالها در کنار همسرتان به خوشی زندگی کرده اید. افکار وسواس گونه را از خویش دور کنید. هر موقع که به تماس هایتان جواب نمی دهد خودتان را به چیزی مشغول کنید تا زمان بگذرد. اجازه ندهید افکاری مثل این که همسرتان اکنون کنار معشوق دیگری است، شما را از پای درآورد.

6. از قالب یک زوج خارج شوید


چنانچه نمی توانید بدون همسرتان یک تصمیم ساده بگیرید یا یک کار ساده انجام بدهید از قالب یک زوج خارج شوید و به هر شکلی این وابستگی را عوض کنید.

7. از تنهایی نترسید


ترسیدن از تنها شدن یکی از علل اصلی ایجاد هر نوع وابستگی است. آیا دائماً به دنبال نوعی تفریح و سرگرمی، مصاحبت یا مشغله هستید تا از تنها شدن با خودتان فرار کنید؟ زیرا از تنها ماندن و از خودتان می ترسید، دایم خودتان را درگیر به انجام دادن کاری می کنید. مز پیدا کردن ازادی و رسیدن به قدرت عاطفی این است که متوجه شوید آن مایه ی آرامشی که در دنیای بیرون جست و جو می کنید، در وجود خودتان پنهان است. تمام وابستگی ها و حس نقص کردن ها بدین دلیل است که در جای نادرست به دنبال خشنودی و ارضاء نیازهای خویش هستید، آنچه دنبالش میگردید ، در وجود خودتان است، نه در دنیای بیرون. اگر هنگامی که با خودتان تنها هستید و مسئله خاصی حواستان را پرت نمی کند، دچار ترس و ناراحتی می شوید، به این خاطر است که ذهن تان عادت دارد از وجود خودتان فرار کند، ولی باید بدانید که این ترس راه را برای رسیدن به ازادی و رهایی از وابستگی می بندد.

8. عشق به خود را تمرین کنید


عشق به خود تقریبا شامل تمام نکته هایی می شود که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم. برای اینکه عاشق خودتان باشید، باید خودتان را بشناسید، خودتان را قبول داشته باشید، برای خودتان ارزش قائل باشید، خودتان را باور داشته باشید و از خودتان مراقبت کنید. جان کلام آن که باید به بهترین دوست خودتان تبدیل شوید.
advertising