مقدمه زندگی مشترک
سبک زندگی › ازدواج
- 97/08/07به اختصار چند ویژگی مهم دوران نامزدی را در اینجا برایتان می گوییم. نکته هایی که شاید در مقدمه زندگی مشترک، حکم نکات کنکور زندگی تان را داشته باشند!
دوران نامزدی زوجین به موجب یک قرارداد به توافق میرسند که در آینده با یکدیگر ازدواج کنند.
دوران نامزدی باید با نظارت خانوادهها و در چارچوب شرعی باشد و از مسائلی که زن و شوهر محرم دارند، اجتناب شود. در این دوران دختر و پسر در راستای شناخت برای ازدواج با حفظ موازین شرعی حق صحبت کردن، مسافرت کردن را دارند.
دوران آشنایی بهتر است حداقل سه ماه و حداکثر 4 یا 5 ماه باشد و در این دوران نباید هیچ گونه وابستگی به وجود آید و هر لحظه آماده شنیدن پاسخ منفی یا مثبت باشد. افراد درون فامیل یا آشنا به اندازه غریبه ها نیازی به دوران نامزدی ندارند چون شناخت آنها درباره خانواده و کلیات روحیه فرد مقابل شان بیشتر از غریبه ها است. بنابراین شناخت و نامزدی در میان این جوانان می تواند در یکی دو ماه حاصل شود. افرادی که از مناطق گوناگون هستند، می توانند برای شناخت بیشتر مدتی طولانیتر با یکدیگر نامزد باشند.
والدین در دوران نامزدی باید با ایجاد فرصتی برای ملاقاتهای متعدد، رفت و آمدهای خانوادگی، کمک به تصمیم گیری عاقلانه و آگاهانه و حمایت از انتخاب نهایی فرزندان خود به آنها کمک کنند.
نامزدی,دوران نامزدی,دوران عقد
در دوران نامزدی افراد باید دقت، حساسیت و هوشیاری بالایی را برای تصمیمگیری قطعی داشته باشند.
اشتباهات خطرناک دوره نامزدی این ها هستند: عدم توجه به ویژگیهای منفی و علائم هشدار دهنده طرف مقابل، چشم پوشی از ارزشها و باورهای درست خود، تسلیم در برابر خواستههای جنسی طرف مقابل. این مشکلات باعث وجود معضلات بعدی در زندگی زوجین میشود.
این دوران بهترین موقعیت برای محک زدن معیارهای افراد برای ازدواج و انتخاب همسر، شناخت ویژگیهای شخصیتی خودشان، همچنین انتخاب منطقی و عاقلانه و در نهایت ازدواجی آگاهانه است.
یکی از بهترین شیوهها برای شناخت فرد مشاهده نحوه تعامل وی با خانواده است. نحوه برخورد فرد با اعضای خانواده و پدر و مادر، شاخصی از رفتار آینده او در یک ارتباط صمیمانه است.
در دوران آشنایی، فرد باید بر اساس شناخت خود از زندگی و آینده نگری و تصمیم برای انتخاب همسر و شریک زندگی به دنبال کسب اطلاعات لازم و کافی باشد. فرد در این دوران باید از خانواده همسر، جایگاه وی در خانواده و خصوصیات شخصیاش اطلاعاتی را کسب کند. اطلاعات خانوادگی، تحقیق و تفحص در محل کار، زندگی، تحصیل و استفاده از راهنماییهای مشاور از جمله منابع اطلاعاتی برای آشنایی بهتر در دوران آشنایی است. برای تصمیم گیری بهتر برای ازدواج در این دوران نباید هیچ گونه وابستگی بین طرفین به وجود آید.
این دوران فرصتی برای آشنایی بیشتر خانوادهها، فامیل و دوستان، آمادگی برای زندگی مشترک، آشنایی عمیق زوجین با یکدیگر، پذیرش نامزد به عنوان همسر آینده، قطعیت در تصمیم گیری برای انتخاب همسر و قبول تعهد برای زندگی مشترک است. قبل از عقد دوران نامزدی برای استحکام زندگی زوجین باید مورد توجه قرار گیرد.
افراط و تفریط در دوران نامزدی، وجود انتظارات بیش از حد طرفین از یکدیگر و عدم رعایت حد و مرزها از مشکلات دوران نامزدی است.
حدود ارتباطات در دوران نامزدی باید در حد شناخت، تعیین اهداف و برنامههای آینده زندگی زوجین باشد. وجود ارتباطات جسمی و جنسی برزندگی مشترک زوجین اثرات نامطلوبی خواهد گذاشت.