معرفی گل خوشبو و زیبای یاسمن
سبک زندگی › باغچه
- 97/10/01
آشنایی با روش نگهداری گل یاسمن
نور مناسب گل یاسمن
گل یاسمن مکانی روشن را دوست دارد و برای گلدهی به نور نیاز دارد و حداقل روزی 4 ساعت نور مستقیم آفتاب برای آن ضروری است. نور کم موجب کاهش شکلگیری گلها و عدم شکوفایی آنان میشود. در ظهرهای بسیار گرم تابستان مراقب خشک شدن خاک گیاه باشید و گیاه را از اشعه شدید آفتاب محافظت کنید. اگر خاک خشک باشد و نور شدید ظهر تابستان نیز به گیاه بتابد برگها چروکیده و قهوهای خواهند شد.
دمای مناسب گل یاسمن
گیاه یاسمن برای گلدهی نیاز به دیدن سرما به مدت 6 هفته در اواخر پاییز و اوایل زمستان دارد تا بتواند در اواخر زمستان اوایل بهار گل دهد. یکی از دلایل گلدهی کم این گیاه بر طرف نشدن نیاز سرمایی آن است. بنابراین در فصل پاییز گلدان را به فضای باز و مکانی نیمه سایه و یا اتاقی سرد و روشن با دمای 16-4 درجه سانتیگراد منتقل کنید تا نیاز سرمایی آن برطرف شود و غنچههای گل شکل گیرند. اگر هوا سردتر از این شود برگها سیاه خواهند شد و میریزند. در طی فصل رشد نیز دمای 24-16 درجه سانتیگراد برای رشد یاسمن مناسب است. گلدان گیاه را در معرض هوای گرم وسایل حرارتی داخل منزل قرار ندهید.
آبیاری مناسب گل یاسمن
گل یاسمن به حجم آبی متوسط و میانه احتیاج دارد که آن را باید به صورت منظم و مرتب در اختیار گیاه قرار داد و نیاز آبی آن در طی دوران گلدهی بیشتر است. در فصلهای گرم خاک را مرطوب نگهدارید اما در فصلهای سرد اجازه دهید تا خاک سطح گلدان تا حدودی خشک شود و سپس گیاه را آب دهید. اگر به این گیاه بیش از اندازه آب داده شود (بخصوص در طی زمستان) برگها کمرنگ میشوند و میریزند. این گیاه در فصول گرم نیاز به رطوبت هوا دارد تا گرمای هوا را بتواند تحمل کند در غیر اینصورت گلها و برگها در اثر خشکی هوا پژمرده میشوند و در صورت ادامه یافتن چنین شرایطی گلها قبل از بازشدن قهوهای میشوند و میریزند. از طرفی بهتر است که گلها خیس نشوند. بنابراین زیر گلدانی بزرگی را تا لبه از سنگریزههای درشت پر کنید و تا نیمه دیواره آب بریزید. گلدان را بر روی سنگریزهها قرار دهید. تبخیر شدن تدریجی آب به دلیل گرمای هوا، رطوبت مورد نیاز برگسار گیاه را تامین خواهد کرد.
خاک مناسب گل یاسمن
گل یاسمن به خاکی با زهکش مناسب، غنی، سبک و مرطوب احتیاج دارد. اگر برگهای جوان ریز و رنگ پریده هستند و گلها نیز اندک، گیاه از کمبود مواد غذایی رنج میبرد. هر دو هفته یکبار میتوان از کودهای مخصوص گیاهان خانگی البته با نصف غلظت اقدام کنید.
کوددهی مناسب گل یاسمن
گل یاسمن را در فصل بهار و بعد از اتمام گلدهی کود ندهید زیرا در این قطع زمانی گیاه به استراحت رفته است .
تکثیر گل یاسمن
با استفاده از قلمه ساقه میتوان گل یاسمن را تکثیر کرد که در این روش در اوایل تابستان قلمههایی به طول ۱۰ سانتیمتر گرفته میشود و بستری مرطوب کاشته میشوند. خوابانیدن شاخسار نیز بسیار ساده است تنها کافی است که ساقه گیاه را خم کرد و قسمتی از آنرا زیر خاک کنید و روی آن خاک بریزید تا در طی یک ماده ریشه بدهد. بعد از آن میتوان این شاخه را از گیاه مادری جدا کرد و به عنوان گیاهی مستقل کاشت. بعد از کاشت در گلدان، نوک ساقه اصلی را بزنید تا ساقههای جانبی رشد کند و گیاه حالتی بوتهای بیابد. گلدهی گیاهان جدید ممکن است از سال دوم شروع شود. از دیگر روشهای تکثیر یاسمین میتوان به کاشت بذر و یا جدا کردن پاجوشها از گیاه مادری در فصل بهار اشاره کرد.
تمیز کردن برگ های گل یاسمن
برای تمیز کردن برگ گل یاسمن غبارپاشی کافی است،از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.
زمان مناسب هرس گل یاسمن
انجام عمل هرس گل یاسمن بلافاصله بعد از مقطع گلدهی باید صورت گیرد. اگر هرس را انجام ندهید گیاهی خواهید داشت که در قسمت پایین بدون برگ خواهد بود و گلدهی خوبی نیز نخواهد داشت. بعد از گلدهی در بهار، از اواسط بهار تا اوایل تابستان 70٪ طول شاخههایی که گل داده بودند را کوتاه کنید. از اواسط تابستان به بعد عمل هرس را انجام ندهید زیرا در این زمان است که غنچههای گل تشکیل میشوند.
تعویض گلدان گل یاسمن
در اوایل بهار با تمام شدن گلها پس از هرس شاخه های خشک گلدان را تعویض کنید،در صورت عدم امکان تعویض فقط به خارج کردن خاک های سطحی گلدان و عوض نمودن ان با خاک نو اکتفا کنید
آفت و بیماری گل یاسمن
آفات و بیماری خاصی گل یاسمن را تهدید نمیکند. از آفات احتمالی آن میتوان به شته، شپشکهای گیاهی و شپشک آرد آلود اشاره کرد. وجود این آفات موجب کاهش قدرت رشد گیاه، زرد شدن برگه بخصوص برگهای جوان و کاهش گلدهی و ریزش غنچههای گل میشود.همچنین به دلیل تولید ماده چسبناک عسلک برگها چسبنده خواهند شد.