اهمیت مثبت اندیشی در کار و شغل

سبک زندگیکار و تجارت

- 97/08/24
اهمیت مثبت اندیشی در کار و شغلمثبت فکر کردن و مثبت اندیش بودن در کار و شغل اهمیت زیادی دارد دید مثبت به فعالیت ها و وظایفی که در کار انجام میدهیم باعث میشود که در مقابله با چالش ها و مشکلات در کار نیز بهتر و با برنامه ریزی بیشتر مقابله کنیم. داشتن نگاه مثبت در کار به رسیدن به موفقیت هم کمک میکند اما اگر دائما با بی میلی و بی انگیزگی به کار و فعالیت در طول روز مشغول باشیم کمتر موفق هستیم.

اولین چیزی که به مثبت اندیشی در کار و فعالیتهای شغلی کمک میکند انتخاب شغل مورد علاقه است وقتی که با علاقه به کار و شغلی مشغول شویم دید بهتری نسبت به آن داریم چون در شغل مورد علاقه مان عملکرد بهتری داریم بنابراین انگیزه ی بیشتری هم وجود دارد تا بهتر بتوانیم در شغل و کار موفق باشیم. بنابراین انتخاب شغلی که مورد علاقه ما است یکی از مهمترین عواملی است که به مثبت اندیشی کمک میکند.

تمام وقت خود را به مثبت اندیشی و فعال بودن سپری کنید هر چیزی که به فعال بودن شما کمک میکند مثل خواندن کتاب، قدم زدن و گوش دادن به موسیقی که بتواند تاثیر مثبت در کار و فعالیت ها داشته باشد. انتخاب یک محیط کاری خوب که دارای تیم کاری فعال است و ویژگی آن مثبت اندیش بودن در میباشد به ما کمک میکند تا به اهداف کاری خود برسیم یک محیط کاری که دارای کارفرمای با انگیزه است و کارمندان را تشویق به کار و فعالیت میکند و دائما بازخورد کارمندان از کار آن ها را ارزیابی کرده و در جهت بهتر کردن عملکرد آنها پیش میرود.

برای اینکه دید مثبت در کار و همچنین دید مثبت به آینده داشته باشیم باید بیشتر روی پیدا کردن راه کارها در کار تمرکز کنیم تا روی مشکلات کاری. همیشه سعی کنید به ویژگی ها و توانایی های خود در کار بیافزایید خواندن کتاب، استفاده از تجربیات دیگران و کسب علم و دانش بیشتر در زمینه ی کاری به دید مثبت کمک میکند.

همیشه برای اینکه این مثبت اندیشی را در خود افزایش دهید از کارمندان و همکارانی که با شما مشورت میکنند استقبال کرده و سعی کنید با همین دید مثبت آنها را راهنمایی کنید. بیشتر به گسترش فضای همکاری و دوستانه در کار بپردازید تا پرداختن به انتقاد از دیگر کارمندان حتی کارفرمایان هم باید با دید مثبت و استفاده از مثبت اندیشی برای بهتر کردن عملکرد کارمندان تلاش کنند.
مثبت اندیشی در محیط کار هم شدنی و امکان‌پذیر است.شما می‌توانید با روش‌های زیر، محیط کار را به‌نفع خودتان تغییر بدهید.

در محل کار مدام در حال یادگیری باشید


اینکه دوران درس و دانشگاه تمام شده است، اصلا و ابدا به این معنا نیست که می‌توانید با یادگیری خداحافظی کنید. سعی کنید مدام درحال یادگرفتن باشید. یکی از راه‌های مثبت اندیشی در محیط کار تلاش برای افزودن به دانش و مهارت‌ها و تقویت رزومه‌ی کاری است. سعی کنید تجربه‌های تازه کسب کنید، مثلا در سخنرانی کاری شرکت کنید یا برای همکاران تازه‌ وارد اوضاع و مسئولیت‌های انها را شرح بدهید. اگر امکان دریافت آموزش‌های مستقیم درباره‌ی شغل‌تان وجود ندارد، می‌توانید با قرارگرفتن در کنار سایر همکاران و مدیر، چیزهای تازه بیاموزید.

در محل کار به دیگران آموزش بدهید


شما دوست دارید که سایر همکاران و مدیرتان به شما چیزهای تازه یاد بدهند، پس درنظر بگیرید که شما هم به سایرین کمک کنید و چیزهای تازه یاد بدهید. سعی کنید به دیگران آموزش بدهید و دانسته‌هایتان را به‌اشتراک بگذارید. کمک‌کردن به دیگران به شما احساس خوبی منتقل می‌کند. ضمنا اگر به همکارتان توضیحات آموزشی مرتبط با کارش را یک‌بار دقیق و روشن ارائه کنید، دیگر مدام و در حین کار مزاحم‌ شما نخواهد شد.

در محل کار به خود استراحت بدهید


اگر پیوسته و بی‌وقفه کار کنید، خسته و فرسوده خواهید شد. هر ۲ ساعت یک‌بار به خود استراحت بدهید. نگذارید تا فشار کاری تمرکز شما را از بین ببرد و انگیزه‌هایتان را بکشد. هر چندساعت از پشت میز بلند بشوید، کمی راه بروید و هوایی تازه تنفس کنید. استراحت ۵ تا ۱۵ دقیقه‌ای کافی است. در این مدت زمان اندک، می‌توانید تجدید قوا کنید و با انرژی به کار خود بازگردید.

در محل کار ارتباط با همکاران خود را تقویت کنید


یکی دیگر از راه‌های مثبت اندیشی در محیط کار این است که بتوانید با همکاران‌تان ارتباط برقرار کنید. لازم نیست خیلی با همه خودمانی بشوید اما همین‌که باهم در ارتباط باشید، دورهم و فارغ از مسائل کاری، گاهی باهم حرف بزنید و چیزی بخورید کافی است و حال‌تان را در محیط کار بهتر خواهد کرد.

فضا و محیط محل کار را برای خود دل‌ نشین کنید


مثبت اندیشی در محیط کار با داشتن فضایی دل‌نشین و خوشایند ایجاد می‌شود. فرقی نمی‌کند که محوطه‌ی کاری مختص به شما اتاقی بزرگ است یا میز و صندلی کوچک. درهرحال با شناخت محدودیت‌ها و اجازه از مدیر، سعی کنید تغییراتی دل‌نشین ایجاد کنید. مثلا می‌توانید پوسترهای زیبا بیاویزید یا عکسی از خانواده‌تان روی میز بگذارید. حتی اگر به‌جای لیوان و استکان‌های آبدارخانه از ماگ و فنجان مخصوص‌به‌خود استفاده کنید، بازهم در تغییر فضا و بهتر شدن روحیه خود گامی ساده اما مثبت و مؤثر برخواهید داشت.

در محل کار برای انجام کارها همیشه داوطلب بشوید


به‌جای اینکه صبر کنید تا به شما پروژه‌ای پیشنهاد بشود، خودتان دست‌به کار بشوید. لازم نیست صبر کنید تا به شما کاری را محول کنند که شاید آن را دوست دارید. پس پیش‌قدم بشوید و با داوطلب‌شدن انگیزه خود را به مدیریت نشان بدهید. بی‌شک این کارتان باعث می‌شود تا برای پروژه‌های مختلف به شما فکر کنند.

در محل کار فقط بر یک ‌موضوع تمرکز کنید


حواس‌ خود را به انجام یک کار مشخص جمع کنید. لازم نیست چند کار را باهم انجام بدهید و خود را گیج و خسته کنید. تمرکز بر یک کار و اتمام آن خیلی مهم‌تر از این است که کارها و پروژه‌های گوناگون را باهم شروع کنید و همه را ناقص و ناتمام پیش ببرید.

در محل کار با افراد مثبت در ارتباط باشید


یکی از مهم‌ترین روش‌های مثبت اندیشی در محیط کار و زندگی معاشرت با افراد مثبت‌اندیش است. از افراد منفی گرا خود را دور نگه دارید. اینها خود را خسته و بی‌انرژی کرده‌اند و شما را نیز تحت تأثیر قرار خواهند داد.اگر ناگزیر به معاشرت با افراد منفی‌باف در محل کار هستید، سعی کنید قوی بمانید و از آنها اثر نگیرید و با ارائه رفتارهای شاد و مثبت آنها را هم تغییر بدهید.

سعی کنید در محل کار بیشتر لبخند بزنید


اگر لبخند بزنید، حتی در صورتی‌که واقعا شاد نیستید، نیز اثرات مثبتی برای‌تان به‌ارمغان می‌آید. لبخند و شادی ناخودآگاه شما را از حالت خسته و عبوس دور می‌کند. پس سعی کنید همیشه در ارتباط با مشتری، همکار، ارباب رجوع، مدیر و … لبخند بر لب داشته باشید و اثرات معجزه‌آسای لبخند زدن را ببینید. لبخندزدن نه‌تنها کلید مثبت اندیشی در محیط کار بلکه کلید زندگی سالم و شادی است.

نکات کلیدی مثبت اندیشی در محل کار


در محل کار نسبت به خودمان احساس خوبی داشته باشیم و خود را خوب، توانا و با ارزش بدانیم.

در محل کار لیستی از صفات مثبت خود تهیه کنیم و راه‌های تقویت آنها را بیابیم و تجربه کنیم.

در محل کار سعی کنید در گفتار و برخوردهای روزانه از کلمات و جملات مثبت استفاده کنید، مثلاً در ملاقات با دیگران بجای استفاده از کلمه «خسته نباشید» که دارای بار منفی و القای حس خستگی است، بگویید «خدا قوت»، «شاد باشید» و یا «پر انرژی باشید»

در محل کار به ندای منفی درونی خود و تلقین‌های مخرب و نگران کننده‌ی دیگران بی‌توجه باشید و سعی کنید عکس آنها را انجام دهید.

در محل کار هرگز شعار خواستن، توانستن است را فراموش نکنید و بدانید که در سایه ی سعی و تلاش به آنچه بخواهید می‌رسید.

در محل کار از خود انتظار بیش از حد نداشته باشید و خود را همه فن حریف ندانید، به عبارت دیگر از کمال گرایی مطلق که باعث اضطراب و احساس عجز و ناتوانی می‌شود خودداری کنید.

در محل کار هرگز به هیچ وجه خود را بدبخت، ناتوان و درمانده احساس نکنید.

در محل کار اعتماد به نفس خود را در هر شرایطی حفظ کنید و هرگز به دیگران اجازه ندهید که آن را متزلزل کنند. باید متوجه باشید که اعتماد به نفس کلید خلق تفکر مثبت است.
advertising