قرص های لاغری چه مشکلاتی برای سلامت بدن به وجود می آورند

پزشکی و سلامتپزشکی

- 97/11/14
قرص های لاغری چه مشکلاتی برای سلامت بدن به وجود می آورندداروهای لاغری دارای مواد مضری همچون کافئین هستند. بی خوابی، ضعف، افزایش فشار خون و مشکلات گوارشی تنها برخی از عوارض مصرف داروهای لاغری است . افرادی که دارای اضافه وزن هستند معمولا به هر روشی برای رسیدن به تناسب اندام و وزن بدنی مطلبوشان پناه می برند. اگرچه بهترین راهکار برای کاهش وزن و لاغری داشتن یک رژیم غذایی مناسب به همراه ورزش است اما گاه افراد دوست دارند خیلی سریع به نتیجه دلخواه خود برسند و بنابراین وسوسه می شوند که به سراغ داروهای لاغری در این زمینه بروند . داروهای لاغری بر پایه گیاهان معمولا بدون ضرر هستند اما برخی از این داروها با ترکیباتی که دارند می توانند عوارضی را برای شخص مصرف کننده به دنبال داشته باشند. قرص های لاغری را می توان از داروخانه، با نسخه پزشک و یا به صورت آنلاین خرید کرد. به دلیل سهولت دسترسی به این قرص ها از طریق آنلاین یا تهیه آن از فروشگاه ها، اغلب افراد وسوسه می شوند مصرف این قرص ها با نام های مختلف را تجربه کنند .

ترکیبات موجود در داروهای لاغری چیست؟


قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماده باعث افزایش مصرف کالری می شوند. افدرین باعث انبساط ریه ها شده و ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد. علاوه بر این افدرین باعث کاهش اشتها و افزایش دفع ادرار می شود. البته اگر شما آسپرین یا یک نوع داروی قلبی یا نوع دیگری از داروی ضدآسم (غیر از افدرین) را مصرف می کنید یا اینکه نسبت به کافئین حساسیت دارید، نباید از قرص های چربی سوز استفاده کنید زیرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشکل شدن تنفس و بروز حملات دردناک می شود .

قرص کافئین یا قرص های حاوی این ماده نیز مثل افدرین باعث افزایش تولید گرما در بدن می شود و تحقیقات نشان داده اضافه کردنآسپرین به مواد حاوی کافیئن و افدرین، تولید این گرما را بیشتر می کند. هنگامی که دمای قسمت مرکزی بدن افزایش یابد، شما به طور خودکار انرژی بیشتری می سوزانید. داروهای چربی سوز به علت کاهش سریع وزن، خیلی استفاده می شوند اما بعضی افراد به این داروها خوب پاسخ نمی دهند .

عوارض مصرف خودسرانه داروهای لاغری


از آنجایی که بسیاری از این قرص ها با نام مکمل های غذایی به فروش رفته و فاقد استانداردهای دارویی هستند استفاده از آن ها می تواند عوارضی را برای فرد مصرف کننده به دنبال داشته باشد. برخی از شایع ترین عوارض آن عبارتند از :
افزایش ضربان قلب ،افزایش فشار خون،خطرات استفاده از قرص های لاغری،بی خوابی و ضعف،عصبانیت،سردرد و سرگیجه،خشکی دهان،تهوع،مشکلات کبد

علاوه بر عوارض و مشکلاتی که در بالا ذکر شد این داروها باعث از بین رفتن چربی های سلولی شده و به بدن آسیب می رسانند. همچنین بالا رفتن سوخت و ساز روی دستگاه گوارش نیز اثرگذار بوده و باعث ناراحتی های گوارشی می شود. از آنجایی که برخی از این داروها روی غده تیرویید اثر کرده و سوخت و ساز را از آن طریق بالا می برند، در افرادی که مشکلات قلبی عروقی دارند، ممکن است حتی موجب مرگ شوند

بعضی از قرص های لاغری اعتیادآور هستند


براساس اعلام کمیسیون تجارت فدرال آمریکا بسیاری از فوایدی که در وصف قرص های لاغری در تبلیغات بیان می‌شود، واقعیت ندارند. وعده‌هایی همچون «کم کردن ۱۰ کیلوگرم وزن در یک هفته» یا «هرچه می‌خواهید بخورید و لاغر شوید» دروغی بیش نیستند. در بسیاری از افراد، این قرص‌ها می‌توانند زمینه‌ساز مشکلات مزمنی شوند. امکان دارد شما نیز به‌جای تغییر عادات غذایی و سبک زندگی‌تان برای کاهش وزن، در دام این ادعاهای رنگارنگ و دروغین گرفتار شوید. وب‌سایت «Something Fishy» که در زمینه‌ی اختلالات غذایی فعالیت دارد، می‌نویسد: «امکان دارد بعضی از این داروها اعتیادآور باشند. بنابراین پس از پایان دوره‌ی درمان یا زمانی که مصرف‌شان را متوقف می‌کنید، احساس مریضی، بی‌حالی و ناراحتی به سراغ‌تان خواهد آمد.»

این قرص ها موجب بروز مشکلات کبدی می شوند


سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار می‌دهد در موارد نادر احتمال بروز نارسایی‌های کبدی در اثر مصرف برخی از قرص های لاغری وجود دارد. اگر در اثر مصرف چنین داروهایی علائم آسیب کبدی مانند خارش، زردی چشم، ادرار تیره، مدفوع روشن و از دست دادن اشتها را تجربه کردید، مصرف این داروها را متوقف و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

طرز تهیه یک نوع قرص لاغری بسیار مفید در خانه


شاید برایتان جالب باشد بدانید که شما خودتان در منزل و به آسانی می توانید قرص لاغری و بدون عوارض بسازید. برای این کار، کافی است یک قاشق زردچوبه، یک قاشق زنجبیل، یک قاشق زیره (سیاه یا سبز) و یک قاشق دارچین را با هم در ظرفی کوچک مخلوط کنید. حالا این مخلوط را با یک قاشق عسل به صورت یک خمیر آماده کنید و از آن به اندازه یک نخود برداشته ، در دست گرد کنید و به شکل قرص درست کرده و کنار بگذارید تا خشک شود. حالا یک یا دو قرص را در روز مصرف کرده و تا رسیدن به وزن مطلوب ادامه دهید. این قرص طبیعی ، سوخت و ساز و متابولیسم بدن را افزایش داده و موجب کاهش وزن شما می شود.

در پایان فراموش نکنید افرادی که این قرص ها را مصرف می کنند اما سبک زندگی خود را تغییر نمی دهد، تضمینی وجود ندارد که به نتیجه دلخواه برسند. بنابراین توصیه ما به شما عزیزان برای لاغری و کاهش وزن این است که به جای استفاده از داروها به خصوص استفاده خودسرانه از داروهای لاغری با ورزش و رژیم غذایی مناسب به فکر لاغری و تناسب اندام خود باشید و همچنین با استفاده از داروهای لاغری مضر یا بدون تاثیر و تایید نشده سلامتی و آرامش خود را به خطر نیندازید.

لاغر کننده های طبیعی


در بین انواع چای، مصرف چای سبز انحصارا می تواند در کاهش وزن کمک کننده باشد اما نمی توان به عنوان یک داروی کاهنده وزن از آن نام برد بلکه فقط در کنار رژیم غذایی می تواند تا حدی به کاهش وزن کمک کند. همچنین قرص چای سبز و سرکه سیب نیز در حد بسیار کمی می توانند به لاغری کمک کنند اما نه به اندازه داروهایی که توسط مجامع علمی تایید شده اند. مصرف این مواد ضرر چندانی ندارد و منع نمی شود، اما اینکه بخواهیم برای کاهش وزن به آنها دل ببندیم، اشتباه است. روزانه حداکثر یک عدد قرص چای سبز یا سرکه به عنوان چاشنی در کنار غذا منعی ندارد.

در انتها این سه نکته مهم را از یاد نبرید :
1. غلبه بر اضافه وزن و چاقی جز از طریق تغییر شیوه زندگی با اصلاح الگوی تغذیه و فعالیت بدنی میسر نیست و داروها در این میان نقش کمکی دارند.
2. مصرف هیچ کدام از داروهای لاغری بدون تجویز پزشک دارای شماره نظام پزشکی مجاز نیست، حتی اگر دارویی توسط کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی تجویز شد، پیش از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
3.هرگز از عاملان غیرمجاز و بدون مجوز وزارت بهداشت دارو تهیه نکرده و برای تهیه دارو به داروخانه ها مراجعه نکنید.
کسانی که به این سه نکته توجه نمی کنند و به امید معجزه به داروهای غیرمجاز رومی آورند باید منتظر عوارض ناخواسته آنها باشند.

توجه:درمان اصلی برای افرادی که اضافه وزن و چاقی شدید دارند رژیم لاغری و ورزش است.
advertising