معرفی گیاه پاپیتال مینیاتوری

سبک زندگیباغچه

- 97/11/03
معرفی گیاه پاپیتال مینیاتوریگیاه پاپیتال مینیاتوری بومی جزایر قناری و شمال آفریقا است. ارتفاع آن در طبیعت به بیش از 5 متر می رسد.گونه ای زیبا با رشد سریع بوده که در مقابل نور و سایه مقاوم است.برگهای پاپیتال چرمی وتخم مرغی شکل با لبه کنگرهای هستند که در قسمت تحتانی قلبی شکل می شوند، در زمستان برگهای این گیاه سبز روشن و براق است و در تابستان به رنگ سبز برنزی در می آیند، پاپیتال واریته مشهوری دارد که دارای برگهای سبز تیره با لبه نقره ای، خاکستری یا سفید رنگ می باشد.

آشنایی با روش نگهداری پاپیتال مینیاتوری



نور مناسب گیاه پاپیتال مینیاتوری


گیاه پاپیتال مینیاتوری به نور فراوان و کافی احتیاج دارد،ولی اشعه مستقیم افتاب کلروفیل برگها را زایل و بیرنگ میکند.

دمای مناسب گیاه پاپیتال مینیاتوری


حداقل درجه حرارت در زمستان 7درجه و حداکثر دما در تابستان ۱۶ درجه است.با بالا رفتن درجه حرارت غبارپاشی لازم است.

آبیاری مناسب گیاه پاپیتال مینیاتوری


در زمستان هفته ای یکبار و در تابستان هفته ای دو بار ابیاری لازم است.اجازه دهید سطح خاک گلدان بین دو ابیاری خشک شود.

رطوبت مناسب گیاه پاپیتال مینیاتوری


گیاه پاپیتال مینیاتوری به خاک همیشه خیس، رطوبت 50 تا 70 درصد احتیاج دارد.در زمستان هفته ای یکبار و در تابستان دو بار در هفته احتیاج به غبارپاشی دارد،در زیر گلدانی اب و سنگریزه اضافه نمایید.توجه نمایید گلدان با اب در تماس نباشد.

خاک مناسب گیاه پاپیتال مینیاتوری


كوكو پيت و نيمه سنگين.خاک قلیایی احتیاج دارد.خاک لیمونی یا پیت بهترین محیط رشد برای ریشه این گیاه است.

كوددهی مناسب گیاه پاپیتال مینیاتوری


می توان به میزان 3 گرم در لیتر، هر هفته یکبار ، از اردیبهشت تا مهر ماه به پاپیتال کود داد.در فصل رشد(بهار و تابستان) گیاه را با کودهای مایع و جامد محلول در ابهای مخصوص گیاهان زینتی هر دو هفته یکبار طبق دستور تغذیه نمایید.

تكثير گیاه پاپیتال مینیاتوری


پاپیتال را می توانید به آسانی از اواسط بهار تا اواخر تابستان تکثیر کنید. البته گیاهانی که در بهار تکثیر می شوند مقاوم تر هستند. با یک چاقوی تیز قلمه های ساقه ای و یا انتهایی را به طول 10 تا 12 سانتیمتر، از ساقه های رونده جدا کنید و به روش کشت مستقیم قلمه درون گلدان ، آنها را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر ، حاوی کمپوست بذر و قلمه بکارید. خاک را نسبتا مرطوب کنید و با کیسه پلاستیکی شفاف قلمه ها را بپوشانید . بعد از یک ماه ریشه دهی انجام می شود. شما می توانید کیسه پلاستیکی را برداشته و گلدان را در تور مناسب ، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرا دهید. قلمه ها در آب هم ریشه می دهند. پاپیتالها در هوای خنک هم رشد می کنند اما سعی کنید در طول تکثیر ، دمای محیط 18 تا 20 درجه سانتیگراد باشد.

تعویض گلدان گیاه پاپیتال مینیاتوری


گیاه جوان و در حال رشد احتیاج به دوبار تعویض گلدان در دو سال اول دارد.پس از آن هر سال یکبار و در صورت عدم امکان 5-7 سانتیمتر خاک سطحی گلدان را با خاک نو و غنی از مواد غذایی تعویض نمایید.

تمیز کردن برگ های گیاه پاپیتال مینیاتوری


غبارپاشی جهت تمیز نمودن برگهای گیاه کافی است،در صورت لزوم از پارچه و اسفنج مرطوب و مواد براق کننده و هر ماه یکبار استفاده کنید.

آفت و بیماری گیاه پاپیتال مینیاتوری


اگرمشاهده کردید برگها رنگ پریده شده اند و گرایش به سبزی دارند، یا نور خیلی شدید است و یا هوای تاریک است. کمبود عناصر هم میتواند همین علائم را به وجود بیاورد.برگهای چین وچروکدار و خشک شده معرف هوای گرم محیط است.گیاه را به محل خنکتری برده و غبار پاشی کنید. لکه های نقره ای روی برگها نتیجه فعالیت حشره آفت است هر دو هفته یکبار باسم حشره کش نفوذی گیاه را سمپاشی نمائید. اگر زخمهای سیاه آبکی روی برگها مشاهده شد. با هر نوع مایع ضد عفونی کننده، با غلظت کم، لکه ها را خیس کنید و هوای خشک می تواند نوک برگها را خشک و قهوه ای کند. هوای سرد نیز برگها ر ا پیچیده و سبز تیره می کند. در صورتی که زهکش مناسبی نداشته یاشیم و در نتیجه خاک گلدان باتلاقی شود، برگهای پاپیتال سیاه می شوند. اگر هم برگها زرد آغشته به تار عنکبوت شدند. باید هر دو هفته یکبار با سم کنه کش سمپاشی صورت بگیرد. غبار پاشی در دفع این آفت موثر است گیاه پاپیتال به کنه قرمز که باعث این آسیب می شود حساس بوده، بنابراین نباید در محیط گرم و خشک قرار بگیرد
advertising