آشنایی با مزایا و معایب بازاریابی پیامکی

سبک زندگیکار و تجارت

- 97/10/21
آشنایی با مزایا و معایب بازاریابی پیامکی

آشنایی با مزایای بازاریابی پیامکی


دسترسی آسان به مشتری : این روزها همه با خودشان گوشی تلفن همراه دارند. روز به روز تعداد افرادی که کانال های ارتباطی آنها از طریق تلفن همراه توسعه می یابد، در حال افزایش است. این مساله فرصتی را به وجود می آورد تا افرادی که کسب و کاری دارند در هر موقعیتی به مشتری خود دسترسی داشته باشند. با بازاریابی هدفمند برای مشتریانتان می توانید کسب وکار خود را با صرف هزینه و زمان کمتر توسعه دهید.

سریع و همگانی بودن : بهتر است فعالیت های بازاریابی پیامکی هدفمند باشد و تنها مشتریانی را مدنظر قرار دهد که در کسب وکار در ارتباط با شما هستند و دوست دارند اخبار کاری شما را بشنوند، در این صورت به افرادی نزدیک می شوید که تمایل دارند از تلاش های شما برای انجام کسب وکار مطلع شوند و نقش مهمی در موفقیت بازاریابی پیامکی ایفا می کنند. در بازاریابی پیامکی، یک پیام کوتاه برای مشتری ارسال می شود که لازم است فرد مورد نظر تنها چند ثانیه برای خواندن آن زمان صرف کند، در حالی که در بازاریابی اینترنتی یا پستی، بیشتر افراد ایمیل ها را نمی خوانند یا ممکن است پیام شما به spam فرستاده شود.

هزینه کم، بازدهی بالا : طبق آمارهای جهانی، احتمال باز کردن متن تبلیغات پیامکی (اگر ارسال به صورت هدفمند و با اجازه مشتری باشد) ۹۷ درصد است و بیشتر پیام ها در اولین ساعتی که آن را می فرستید، خوانده می شوند. این کار بسیار موثر است و میزان بازدهی 20 تا 70درصد دارد (میزان بازدهی بازاریابی اینترنتی تنها 15 درصد است.) به علاوه، نسبت به دیگر روش های بازاریابی که قبلا استفاده می کردید، هزینه بسیار کمتری دارد.

بالا بودن میزان یادآوری و به خاطرسپاری پیام : چون این پیام ها به طور مشخص و به وسیله شخصی ترین رسانه ارسال می شود، در ذهن گیرنده پیام نقش می بندد و از قدرت اثرگذاری بالایی برخوردار است.امکان ذخیره سازی پیام و ارسال آن برای دیگر افراد. در صورتی که پیام دارای جذابیت باشد و محتوای آن افراد را به ارسال آن تشویق کند، بازاریابی ویروسی محقق می شود که می تواند کارایی تبلیغات را به صورت تصاعدی افزایش دهد و شرکت را از مزایای بی شمار آن منتفع سازد.

افزایش وفاداری مشتری : انجام یک تجارت موفق با مشتری یعنی تکرار معامله برای دفعات بعد. بازاریابی پیامکی با میزان بازدهی بالاتر باعث می شود مبنای جدیدی در روابط با مشتری ایجاد کنید و همچنین مشتری های فعلی خودتان را به موقع از تلاش ها و معاملات خود مطلع کنید. اطلاعات به موقع و هدفمند باعث می شود مشتری برای معامله های بعدی بیشتر به شما مراجعه کند، به خصوص مشتری هایی که دایما با موبایل هایشان سروکار دارند.

مطمئن هستید که پیامک تبلیغاتی شما خوانده می‌شود : تلفن همراه برای افراد یک وسیله بسیار شخصی قلمداد می‌شود و آنها به طور مرتب گوشی خود را چک می‌کنند. بنابراین به احتمال بسیار زیاد پیامک شما ظرف مدت کوتاهی خوانده می‌شود. در واقع آمار جهانی نشان می‌دهد که بیش از 95% پیامک‌ها توسط دریافت‌کنندگان باز می‌شوند. بنابراین با استفاده از پیامک انبوه شما مطمئن خواهید بود که پیغام شما توسط مشتری دریافت و خوانده شده است.

شما می‌توانید پیام خود را در لحظه به مشتری برسانید: از آنجایی که پیامک در لحظه ارسال و دریافت می‌گردد، شما می‌توانید اخبار و پیشنهادات فوری خود را از طریق آن برای مشتریان ارسال کنید. آمار نشان می‌دهد که اکثریت پیامک‌ها ظرف چند دقیقه بعد از دریافت توسط مخاطب باز می‌شوند و این یعنی پیامک بهترین وسیله برای انتقال پیغام‌ها در لحظه است.

مشتریان واکنش بهتری نسبت به پیامک نشان می‌دهند : پیامک یک ابزار خوب برای ارتباط و ترغیب مشتری است. این موضوع را به یاد داشته باشید که هنوز جمعیت بسیار زیادی هستند که از اینترنت استفاده نمی‌کنند. اما همه تلفن همراه دارند و آنقدر هم سرشان شلوغ نیست که نتوانند به یک پیامک ساده پاسخ دهند. شما می‌توانید در پیامک خود از مشتری چیزهای مختلفی بخواهید و مطمئن باشید که این پیامک شما بازخورد خوبی خواهد داشت.

ارسال پیامک کار بسیار، بسیار ساده‌ای محسوب می‌شود: شما وارد حساب کاربری خود می‌شوید، پیامک خود را می‌نویسید، شماره‌های دریافت‌کنندۀ پیامک خود را انتخاب می‌کنید و با کلیک بروی یک دکمه، پیامک شما برای هزاران نفر ارسال خواهد شد. در واقع پیامک یکی از ساده‌ترین روش‌های تبلیغاتی است و شما استفاده از سامانۀ ارسال پیامک را به راحتی فرا خواهید گرفت.

آشنایی با معایب بازاریابی پیامکی


محدودیت فضای تبلیغ : پیامک های تبلیغاتی به شرکت های تبلیغ کننده فضای تبلیغاتی کمی می دهد؛ یعنی با کمترین تعداد کلمات باید پیام خود را برسانند و به علاوه نمی توانند جلوه های صوتی یا تصویری به پیام های خود اضافه کنند؛ این مساله خلاقیت تبلیغ کننده را از بین می برد.

تکرار ناپذیری : از دیگر معایب بازاریابی پیامکی این است که برخلاف تبلیغات رادیو و تلویزیون نمی توان آن را بارها تکرار کرد، مگر اینکه هر بار از متن های مختلفی استفاده شود، البته این کار نیز اثر اولیه را نخواهد داشت.

پی گیر نبودن مشتری : در نهایت، درگیر کردن مشتری در امور بازاریابی و تشویق وی برای دریافت مستمر پیام های شرکت شما روی گوشی موبایل، همیشه کار آسانی نیست. پیام هایی که بدون اجازه مشتری فرستاده می شوند، معمولا مورد توجه قرار نمی گیرند و احتمال این که مشتری آن را باز نکند زیاد است.

شما تنها 70 کاراکتر برای انتقال پیام خود در اختیار دارید : همانطور که می‌دانید، یک محدودیت 70 کاراکتری برای پیامک‌های فارسی وجود دارد و این تعداد کاراکتر ممکن است برای انتقال پیغام شما کافی نباشد. البته همیشه این گزینه وجود دارد که پیامک خود را در دو بخش ارسال کنید. اما در این صورت هم باید هزینۀ دو پیامک را هم پرداخت نمایید.

امکان ارسال فایل‌های صوتی یا تصویری وجود ندارد : با استفاده از پیامک، شما تنها می‌توانید پیغام‌های متنی به مخاطبان ارسال کنید و اجازۀ ارسال هیچگونه فایل صوتی یا تصویری به شما داده نمی‌شود. بنابراین اگر قصد دارید عکس، ویدئو، فایل‌های صوتی و .... برای مشتریان خود ارسال کنید، باید به دنبال یک ابزار ارتباطی دیگر همچون ایمیل باشید.
advertising