15 خاصیت فوق العاده بامیه
پزشکی و سلامت › تغذیه
- 97/09/11فواید بامیه برای سلامت بدن
1.فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند؛ بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش می دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
2. موسیلاژ(یک نوع فیبر) موجود در بامیه به کلسترول غذا متصل شده و جذب آنرا کاهش می دهد. همچنین باعث دفع سموم از بدن می شود. اثر بامیه درکاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد.
3. بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماری ها از روده شروع می شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر و دیورتیکولیت* را بشدت کاهش می دهد.
معمولاً برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست،مصرف سبوس گندم توصیه می شود که امکان دارد دیواره روده را حساس کند. ولی موسیلاژ موجود در بامیه روده را نرم کرده و خروج مدفوع را آسان می سازد.
4. اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند. ویتامینC نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد. در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی نیز می شود.
5. برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.
6.فیبر موجود در بامیه، نمایه گلایسمی پایینی به آن می دهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمی برد. بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
7.این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العاده ای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی می کند.
8.یکی از عوارض رژیم های کاهش وزن ابتلا به یبوست است که مصرف بامیه هم مانع یبوست می شود و هم به روند کاهش وزن کمک می کند.بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماری ها از روده آغاز می شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری هایی از قبیل:بواسیر و دیورتیکولیت را به شدت کاهش می دهد.
9.مصرف بامیه به جهت داشتن پتاسیم و منیزیم در بیماران مبتلا به فشارخون بالا می تواند اثر کمک کننده داشته باشد. همچنین می تواند برای پیشگیری از فشارخون بالای دوره بارداری (پره اکلامپسی و اکلامپسی) و گرفتگی عضلات طی دوران بارداری مفید باشد.
10.کلسیم موجود در بامیه نیز می تواند برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد.فیبر موجود در بامیه بر باکتری های مفید روده موثر است.استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیه توصیه نمی شود.
11.ضماد التیام دهندهی زخم است.
12.لعاب بامیه برای کسانی که زخم اثنیعشر یا ورم روده دارند بسیار مفید است.
13. جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع می کند.
14.کسانی که دچار کمخونی هستند حتماً بامیه استفاده کنند چون بامیه دارای لعاب غنی از مواد اصلی خون می باشد.
15.بامیه تقویت کنندهی بینایی می باشد
فواید بامیه برای مو
موهای سالم و شاداب – اگر از موهای ناسالم خود خستهاید، مصرف بامیه را امتحان کنید تا سلامت و شادابی را به آنها برگردانید. بامیه را با کمی آب بجوشانید تا لعاب (موسیلاژ) شفافی بهدست بیاید. این لعاب را میتوانید برای برگرداندن شادابی موهایتان به کار ببرید.
نرمکنندهی مو- همان لعاب تهیه شده را میتوانید به عنوان نرمکنندهی مو به کار ببرید. موهایتان را بشورید و آب اضافی آنها را بگیرید. لعاب آبکی را را روی موهایتان ماساژ بدهید و سپس خوب آبکشی کنید.
مرطوبکنندهی پوست کف سر- بامیه یک مرطوبکنندهی بسیار عالی برای پوست خشک و خشن سر است. این سبزی موهایتان را نرم میکند و مانند دیگر لوازم آرایشی موجود در بازار مضر نیست و برای کسانی که موهایی سرکش، مجعد و بیجان دارند، فوقالعاده است.
با شورهی سر مبارزه میکند- بامیه وضعیت کلی پوست سر را بهبود میبخشد و با شورهی سر مبارزه میکند. این سبزی پوست سرتان را مرطوب میکند و شوره را از آن دور نگه میدارد.
موهایی درخشان- بامیه، زمانی که برای شستشوی مو به کار رود، درخششی عالی به موهایتان میدهد. شما میتوانید هر از گاهی نرمکنندهی همیشگیتان را به کار نبرید و از موهایتان به شیوهای طبیعی مراقبت کنید.
خواص بامیه برای بارداری
بامیه با دارا بودن میزان بالای ویتامینهای (A، B ،B1، B2، B3 و C) وهمچنین روی و کلسیم برای دوره بارداری به شدت توصیه می شود
بامیه هم چنین با دارا بودن اسید فولیک برای دوره باردای و هم زمان با رشد سلولهای جنین ضروری است.
مضرات بامیه
یکی از مضرات بامیه زیاد کننده عرق است.
بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع آورد.
نکته مهم
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود، ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.
طبع بامیه سرد و تر است.