انواع کلاس های پروازی هواپیما و تفاوت آنها

گردشگریدانستنی های سفر

- 98/11/13
انواع کلاس های پروازی هواپیما و تفاوت آنهاعموما هواپیماهای مسافربری از لحاظ کیفیت به فرست کلاس، بیزینس کلاس و اکونومی کلاس تقسیم می شوند که در سال های اخیر اکونومی با کیفیت نیز به این دسته بندی توسط بعضی ایرلاین ها اضافه شده است. قبلا کیفیت صندلی ها و تفاوت کلاس ها مشخص نشده بود، صندلی ها با کیفیت یکسان بودند و تفاوت در شرایط و تسهیلات غیر از نوع جایگاه مسافر ایجاد می شد مانند محدودیت میزان بار مسافر، قوانین تغییر یا استرداد بلیط هواپیما و ... که برخی از این موارد هستند. کلاس و درجه بندی ایرلاین های پرواز خارجی بیانگر میزان کیفیت محل نشستن در حمل و نقل عمومی است. محل نشستن میتواند یک صندلی یا یک کابین باشد. کلاس های بالاتر برای راحتی بیشتر مسافرین طراحی شده و گران قیمت تر می باشند.

قیمت پایه کلاس ها


در یک بیان ساده قیمت کلاس ها به هر صندلی هواپیما در درجه بندی های مختلف با قیمت و قوانین مقرر بستگی دارد. قیمت کلاس ها با واژه های مشخص شناسایی می شوند، بعضی از این واژه ها در تمامی ایرلاین ها یکسان است و برخی دیگر بسته به ایرلاین متفاوت می باشند در ادامه به تعدادی از این واژه ها که در تمامی ایرلاین ها یکسان می باشد اشاره می کنیم:
Y= بلیط هواپیما اکونومی کلاس
J= بلیط هواپیما بیزینس کلاس
F = بلیط هواپیما فرست کلاس
قیمت هر کلاس هواپیمایی از طریق سیستم رزرو ایرلاین و آژانس های هواپیمایی برای فروش هر صندلی در هواپیما تعیین می گردد و با پیگیری کلاس بلیط هواپیماهای موجود اعلام می شود.

اکـونـومی کـلاس


به بیان ساده با بلیط هواپیما اکونومی برای رفتن از مبدا به مقصد شما صندلی مورد نظر خود را با تفاوت هایی از لحاظ پهنای صندلی و فضای جلو پای صندلی دریافت می کنید. جلو پای صندلی از 70 تا 83 سانتی متر و پهنای صندلی از 43 تا 83 سانتی متر می باشد. اگرچه ممکن است، این چند سانتی متر از نظر شما تفاوت چندانی نداشته باشد ولی وقتی در پرواز خارجی بلند مدت قرار بگیرید تفاوتشان را حس خواهید کرد. برای سایر تفاوت ها میتوان وجود پریز برق، Wi-Fi، غذا، سرگرمی، تلوزیون و سرویس های مختلف را مثال زد.
انواع کلاس های پروازی هواپیما و تفاوت آنها

اکونومی کلاس با کیفیت


بلیط هواپیما اکونومی کلاس با کیفیت تفاوت های متعددی با اکونومی کلاس معمولی دارند. در آمریکا آن را انتخاب کابین اصلی می نامند و در مسیرهای هوایی بریتانیایی اصطلاح ورد تراولر پلاس را برای آن به کار می برند. ولی تمامی آن ها یک معنی دارند: پرواز اکونومی کلاس با مقداری جذابیت و البته مقداری پر هزینه تر. البته گفته می شود که قیمت این پرواز ها با پرواز های بیزنس کلاس، مشابه نیست.

بیـزینـس کـلاس


میگویند اگر یکبار پرواز با بیزینس کلاس را تجربه کنید، دیگر هرگز با اکونومی کلاس سفر نخواهید کرد. اگرچه ممکن است برتری اکونومی با کیفیت بر اکونومی کلاس به آسانی قابل تشخیص نباشد ولی لوکس بودن بیزینس کلاس نسبت به اکونومی با کیفیت به وضوح قابل تشخیص است. کیفیت بیزینس کلاس به حدی بالا می باشد که بسیاری از ایرلاین ها قسمت بلیط هواپیما فرست کلاس خود را به طور کل رها کرده اند.

فرسـت کـلاس


افراد مشهور و ثروتمند در راس رزرو پرواز های فرست کلاس قرار دارند. تصور کنید افرادی که در پروازهای بیزینس کلاس بوده اند تنها مقدار کمی از لوکس بودن را تجربه کرده اند. جدا از حریم خصوصی و اندازه صندلی ها (به خاطر داشته باشید، که در پرواز های فرست کلاس تعداد صندلی ها کم و مانند سوییت های شخصی می باشند.) قیمت پروازهای فرست کلاس تا پنج برابر قیمت پروازهای بیزینس کلاس می باشد.

از پرواز نترسید!!


مسافرت با هواپیما به همان شکل که راحت و لذت بخش است، برای یک سری از افراد یک تجربه استرس زا و ناخوشایند می باشد. مطمئنا همه ما در دفعه اول دچار استرس و هیجان می شویم، ولی از هر 10 نفر ما یک نفر در تمامی پروازهایی که انجام می دهند با این استرس و ترس، دست به گریبان هستند و عده ای حتی حاضر نیستن با هواپیما مسافرت کرده و یا فرودگاه را ببینند. این حالت را در اصطلاح ترس از پرواز یا فوبیا پرواز می گویند.

در این مطلب چند راهکار موثر برای دور کردن این ترس به شما پیشنهاد می دهیم:


راحت باشید!! به این فکر کنید که زودتر از ماشین، قطار و یا حتی اتوبوس به مقصد خودتون می رسید! قبل از پرواز مسیر رو برای خودتون تصور نکنید به این فکر کنید که از کجا شروع می کنید و در مقصد چه چیزی رو انتظار دارید. زودتر به فرودگاه برید و زودتر از بقیه کارت پرواز داخلی خودتون رو بگیرید تا استرس صف طولانی کارت پرواز رو نداشته باشید و بعد از گرفتن کارت اگر همراهانی دارید با آنها گپ بزنید و یا اگر تنها هستید خودتان را سرگرم کنید (کتاب بخوانید، فیلم تماشا کنید و ... ).

یک موسیقی مناسب انتخاب کنید. موسیقی باعث می شود حواس شما از محیط فرودگاه و هواپیما پرت شود و کمتر دچار استرس بشوید. اگر احساس می کنید مضطرب هستید از نوشیدنی های کافئین دار اجتناب کنید و به جای آن از دم نوش های گیاهی استفاده کنید، این کار باعث کاهش اضطراب به طرز موثری می شود. غذاهای مناسب؛ سعی کنید قبل از پرواز و یا حتی در حین پرواز غذایی را انتخاب کنید که آرامش شما را در حین سفر حفظ کرده و انرژی مورد نیاز بدن شما را نیز فراهم کند. شیر، دانه کنجد، گوشت بوقلمون، کاهو و منابع غذایی دارای کربوهیدرات‌دار در صورت نداشتن آلرژی‌های غذایی، می‌تواند گزینه‌های مناسبی باشد.

با خطوط هواپیمایی معتبر، که کادر پرواز حرفه ای و شناخته شده دارد، پرواز کنید. صندلی و جای خود را درست انتخاب کنید!! اگر توانایی مالی دارید بلیط هواپیما، قسمت بیزنس و یا فرست پرواز خریداری کرده و از امکانات این بخش از هواپیما استفاده کنید. با انجام سفرهای متعدد با یک ایرلاین معتبر و عضو شدن در باشگاه مشتریان آن می توانید از مزایا و تخفیفات آن استفاده کرده و از هزینه های سفر خود بکاهید. برای کسانی که ترس از ارتفاع دارند توصیه می شوند صندلی های کنار پنجره را انتخاب نکنند و صندلی های میانی و جلوی هواپیما را انتخاب کنند. برای کسانی که ترس از فضای بسته دارند توصیه می شود از صندلی های کنار راهرو استفاده کنند چرا که راحت تر می توانید در کابین هواپیما جا به جا شوید.

آیا شما در هنگام رانندگی زمانی که از دست اندازهای خیابان رد می شوید، می ترسید؟؟!! اگر خیر، پس نیازی به ترس از چاله های هوایی نیست. تکان خوردن هواپیما در حین پرواز، ترسناک است ولی وحشتناک نیست. این تکان خوردن بخشی از پرواز است و علت های مختلفی دارد که خلبان بر آنها اشراف دارد و برای او قابل فهم است، پس بهتر است به خلبان پرواز اعتماد کنید!!
advertising