صنایع دستی بوشهر

گردشگریصنایع و سوغات

- 97/08/08
صنایع دستی بوشهرصنایع دستی شهر بوشهر به دلیل وضعیت آب و هوایی و اقلیمی نقش مهمی در وضعیت اقتصادی مردم این منطقه دارد و از تنوع محدودی برخوردار است. کشاورزی در این بخش رونق چندانی ندارد و مردم این منطقه تلاش می کنند با آنچه طبیعت در اختیارشان قرار داده محصولاتی را بسازند که منبع درآمدی خوبی برایشان باشد. در این بین مشهورترین صنایع بوشهر گبه، سوزن دوزی، حصیربافی، گرگوربافی، گلافی هستند. شما می توانید برخی از صنایع دستی استان بوشهر که به آن اشاره کردیم را بعنوان سوغات تهیه کنید . دیگر صنایع دستی بوشهرعبارتند از:
1. قالی
2. سفال
3. گیوه
4. مشک
5. زنبیل
6. گلیم بافی
7. تور
8. نساجی
9. مصنوعات رودوزی
10. جاجیم
11. دلوچه سازی

گرگور بافی بوشهر


گرگور نوعی قفسه های سیمی بصورت مشبک هستند که برای صید در مناطق بندری استفاده می شوند. ارتفاع آن ها بسته به شرایطی همچون نوع شناور و محل صید یک تا سه متر است. این وسیله در بوشهر شهرت بسیاری دارد و در کنار ساحل و مناطقی که لنج های ماهیگیری هستند به چشم می خورند.
صنایع دستی بوشهر

نمد مالی بوشهر


نمد یکی دیگراز صنایع دستی و سنتی رایج است که در گوشه و کنار ایران درست می شود و هنرمندان بوشهری هم به خلق این زیراندازهای زیبا مشغول هستند. همانطور که می دانید نمد نوعی زیرانداز است که به علت وزن کم و نم گیر بودنش در بین عشایر پرطرفدار است و بعضی اوقات برای تزیین استفاده می شود.

گبه بوشهر


گبه بوشهر، شاید پرطرفدارترین صنایع دستی و خانگی در استان بوشهر باشد که زنان هنرمند و خوش ذوق به بافت آن مشغول هستند. این هنر بیشتر در نقاط روستایی بوشهر رایج است و بعنوان یک شغل اصلی دیده می شود. گبه یکی از محبوب ترین فرش هایی است که در خانه های ایرانی به چشم می خورد و زیبایی خاصی به آنها می دهد پس می توانید آن را بعنوان یک سوغات زیبا از شهر بوشهر تهیه کنید.

سوزن دوزى بوشهر


سوزن دوزی یکی از هنرهای قدیمی است که در بین زنان هنرمند برای پر کردن اوقات فراغتشان انجام می شود. در واقع سوزن دوزی نوعی گلدوزی بر روی پارچه های ساده در رنگ های مختلف است و طرح های مورد استفاده در آن محلی و سنتی هستند همچون طرح های هندسی ساده ای که جلوه ی خاصی را خلق می کنند. محصولات تهیه شده با این هنر رومیزی، کوسن، زیربشقابی و … هستند .

گلافی


گلافی به معنای لنج و قایق سازی است. این حرفه به دلیل اینکه بوشهر و بیشتر شهرهای این استان در کنار دریا قرار دارند از قدیم الایام رونق داشته است و سابقه ی آن به دوران افشاریه می رسد. هنر گلافی در گذشته بصورت دستی و سنتی اجرا می شد اما به دلیل سختی بسیار در تولید امروزه شکل کارگاهی و صنعتی به خود گرفته است. مصالح اولیه مورد استفاده چوب مقاوم در برابر رطوبت می باشد که در اسکلت آن استفاده می شود و تخته های هندی به نام سای که برای بدنه اش استفاده می کنند.

حصیر بافی بوشهر


درخت نخل کاربردهای بسیاری دارد علاوه بر استفاده از خرما و فرآورده های حاصل از خرما، از شاخ و برگ آن برای بافت حصیر(زیرانداز)، سبد و بعضی از ظروف کاربردی استاده می کنند. این صنایع بسیار زیبا هستند و در بین مردم بوشهر و جنوب کشور کاربردهای بسیاری دارند.
advertising