ازدواج فامیلی ریشه‌ دار ترین ازدواج در ایل بختیاری

گردشگریفرهنگ و تمدن

- 98/04/09
ازدواج فامیلی ریشه‌ دار ترین ازدواج در ایل بختیاری

مراسم عروسی عشایر بختیاری


یکی از رسوم زیبای قوم بختیاری مراسم عروسی آنهاست که در فضای باز و محوطه‌ای در دل طبیعت برگزار می‌شود. زنان و مردان بختیاری حلقه‌ای بزرگ تشکیل داده و با نوای دهل و سرنا رقص محلی خود را اجرا می‌کنند. در این مراسم کودکان خردسال نیز شرکت داده می‌شوند. یکی از جاذبه‌های این مراسم لباس‌های سنتی بختیاری هاست که به ویژه رنگ‌های شاد و سرزنده در پوشش زنان و دختران بسیارچشم نوازی می‌کند. تفنگ نیز به عنوان نماد شجاعت و دلاوری ایل بختیاری نقش مهمی در این مراسم دارد. چنانچه مسافر خوش شناسی در سرزمین بختیاری‌ها باشید ممکن است با این مراسم مواجه شوید.
ازدواج فامیلی ریشه‌ دار ترین ازدواج در ایل بختیاری

ازدواج فامیلی ایل بختیاری


ازدواج فامیلی یكی از ریشه‌ دار ترین و پرجمعیت‌ترین ازدواج در ایل بختیاری به شمار می‌رود، گستردگی این نوع ازدواج زبانزد خاص و عام است، شدت این ازدواج فامیلی به حدی بوده كه هر‌گاه در خانواده‌ای پسر جوانی كه هنگام ازدواج او فرامی‌رسید و یكی از دختران عمو، عمه، خاله، دایی، و یا دیگر افراد فامیل نزدیك مجرد بود، حق نداشت به خواستگاری دختر بیگانه‌ای برود زیرا عمل او توهین به خانواده‌های دختردار آن فامیل محسوب می‌‌شد و چنین عملی را سنت‌شكنی می‌دانستند و آن را مورد نكوهش قرار می‌دادند.

بنابراین هرگاه چنین جوانانی قصد پیوند زناشویی را می‌داشتند، نخست می‌باید به خواستگاری یكی از دختران فامیل نزدیك خود می‌رفتند و اگر درخواست آنان مورد موافقت قرار نمی‌گرفت آن‌گاه حق داشتند تا از میان دختران غیر فامیل، همسر آینده خویش را برگزینند، زیرا معتقد بودند كه با ازدواج‌های فامیلی، پیوند خانوادگی آن‌ها پیوسته مستحكم و استوار باقی خواهد ماند و فاصله‌ای بین آنان ایجاد نمی‌شود.

از سویی فرزندان این‌گونه خویشاوندی‌ها از لحاظ ژنتیكی، اجتماعی و فیزیكی از طبقه پایین‌تری نخواهند بود، تا نسل‌های بعدی دچار تزلزل شوند. این شیوه ازدواج صرف‌نظر از پاره‌ای تغییرات جزئی همچنان پابرجا مانده است و هنوز هم در بسیاری از خانواده‌ها رعایت می‌شود. و اگر از لحاظ ژنتیكی مشكلی نداشته باشند قدر مسلم آن است كه در پایداری اتحاد و همبستگی بین طایفه و فامیل مؤثر خواهد بود.
advertising