معرفی گیاه هوازی معروف به تیلاندسیا

سبک زندگیباغچه

- 97/08/14
معرفی گیاه هوازی معروف به تیلاندسیا

آشنایی با گیاه هوازی معروف به تیلاندسیا مناسب آپارتمان


گونه معروف و پرطرفداری که در اغلب گلفروشی ها و مراکز مخصوص به فروش می رسد، گونه تیلاندسیا است. این گیاهان در اصل اپی فیت هایی (اپی فیت epiphyte موجود زنده‌ ای است که بدون داشتن رابطه انگلی روی سطح گیاه به سر می ‌برد) هستند که به شاخه ها و ساقه های درختان آمریکای مرکزی و جنوبی، غرب هند و بخش جنوبی ایالات متحده قلاب می شوند. برخی دیگر از واریته های این گیاه می تواند در جنگل های بارانی، کوهستان، کویر و باتلاق رشد می کنند ولی آنچه در مورد همه شان اشتراک دارد، این نکته است که بدون ریشه دهی در خاک رشد می کنند.
به گفته برخی منابع این گیاهان هوازی برای حیوانات خانگی غیرسمی هستند. حتی در برخی از داستان ها گفته شده که می تواند به عنوان وسیله بازی برای آنها باشد که البته سرانجام خوبی برای گیاهان نخواهد داشت! پس برای زندگی بهتر خود گیاه بهتر است که آنها را از دسترس حیوان خانگی خود دور نگه دارید.

روش نگهداری و پرورش گیاه هوازی یا تیلاندسیا



دما مناسب برای رشد و پرورش گیاه هوازی


دمای حداقلی که این گیاهان تحمل میکنند، حدود 7 درجه مثبت سانتیگراد است. و در دماهای معمولی خانه (15 تا 30) به خوبی آداپته شده و رشد میکنند.

نور و مکان مناسب برای رشد و پرورش گیاه هوازی


گیاهان هوازی برای عمر بیشتر به روشنایی و نور غیرمستقیم نیاز دارند. اتاق و فضاهایی که پنجره های جنوبی و شرقی دارند بهترین مکان برای نگهداری این گیاهان هستند ولی اگر فضاهای دیگری نیز در خانه دارید که نور مناسبی دارند، می توانید گیاه هوازی خود را درون آنها نگهداری کنید. فقط مطمئن شوید که گیاه شما در نور مستقیم و شدید برشته نمی شود. اگر در فضای داخلی خانه خود نور طبیعی مناسب و کافی ندارید، می توانید گیاه هوازی را زیر نور فلورسنت نگهداری کنید. لامپهای رشته ای معمولی این گیاهان را نمی کشند ولی بهتر است از چراغهای رشد گیاه مخصوص استفاده کنید که زمان بندی برخی شان نیز قابل تنظیم است. گیاهان هوازی حداقل به ۱۲ ساعت نور در روز نیاز دارند.
معرفی گیاه هوازی معروف به تیلاندسیا

آبیاری مناسب برای نگهداری و مراقبت از گیاهان هوازی


برخلاف تصوری که وجود دارند این گیاهان به غیر از هوا، به آبیاری منظم نیز برای زندگی بهتر احتیاج دارند. فواصل آبیاری مورد نیاز آنها به دما، نور و رطوبت محیط بستگی دارد و هر کدام از این عوامل در زمان های مختلف سال نیز متغیر است. هر چه محل زندگی این گیاهان پرنورتر، گرمتر و خشکتر باشد، آبیاری مورد نیاز آن بیشتر می شود و هرچه محل سردتر، تاریکتر و مرطوب تر باشد آبیاری کمتری نیاز است. مانند همه دیگر گیاهان آبیاری بیش از حد موجب مرگ گیاه شما می شود پس تعادل را حفظ کنید.
آبیاری این گیاهان را در ابتدا هر دو هفته انجام دهید. در ابتدای روز گیاه هوازی را در آب شیر و به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه غرق کنید. سپس گیاه را از درون آب برداشته و تکان دهید و روی حوله ای در فضای روشن قرار دهید. آنچه اهمیت دارد این نکته است که در عرض ۴ ساعت یا حتی کمتر کامل خشک شود؛ در غیر این صورت گیاه می میرد. اگر زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز بود، گیاه هوازی را در فضای روشن تر با تهویه هوای بهتر قرار دهید.
اگر برگ ها به رنگ قهوه ای در آمده یا نوک آنها خشک شده باشد، به این معنا است که آبیاری به میزان کافی صورت نگرفته است. پس در این صورت فاصله بین دو آبیاری را کمتر کنید. می توانید اسپری آب هفتگی را هم به برنامه تان اضافه کرده یا گیاه را به مکان مرطوب تر مانند حمام بخاردار منتقل کنید. اگر انتهای گیاه به رنگ سیاه یا قهوه ای تغییر پیدا کرده و برگ ها ریختند، احتمالا آبیاری بیش از حد انجام شده و گیاه در حال پوسیدگی است. متاسفانه در این شرایط امید چندانی به زنده ماندن گیاه نیست.

کوددهی مناسب گیاهان هوازی


برای کوددهی می توانید از کود گل ارکیده یا گازمانیا استفاده کرده و دو سه قطره از آن را درون آبی که برای غوطه وری گیاه در زمان آبیاری به کار برده می شود، اضافه کنید. این تغذیه ماهی یکبار کافی است برای اینکه وضعیت کلی گیاه را سلامت تر نگه دارد. این گیاهان نیز به کودیاری جواب مثبت میدهند. در فصول رشد (از تابستان تا پاییز) میتوان از کودهایی با نیتروژن پایین به صورت یک چهارم دوز معمولی، روی تیلاندسیاها اسپری کرد.

تکثیر گیاه هوازی


گیاهان هوازی در کل طول زندگی شان تنها یکبار گل می دهندو در طول دوره گلدهی گیاهان کوچک و بچه گیاه هوازی را تولید می کنند. این گیاهان جدید و کوچک را به همان شکل متصل به گیاه مادری نگه دارید تا زمانی که به اندازه نصف تا یک سوم مادر خود برسند. سپس با برش آنها را کاملا از مادر جدا کنید. در نهایت گیاه مادری بعد از گلدهی می میرد.
advertising