دلایل زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی

سبک زندگیباغچه

- 98/03/06
دلایل زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانیزرد شدن برگ های گیاهان علل گوناگونی دارد . گاهی اوقات، علت واضح است، به این معنی است که می توانید آن را سریعا ثبت کنید. مواقعی هست که مشکل بیشتر از یک معما است. در این موارد، باید یک چیز را در یک زمان تغییر دهید تا بهبود پیدا کند.
حتی بعد از اینکه مشکل را اصلاح کنید، باز هم این احتمال وجود دارد که برگ های زرد با گذر زمان بریزد ولی نگران نباشید . اگر گیاه سلامتی خود را دوباره به دست آورد، امکان آن وجود دارد که برگ های جدید در طول فصل رشد بعدی پر شوند. رشد گیاهان همیشه نیاز به صبر و شکیبایی دارد . بهترین کار را انجام دهید تا این دلایل معمول برای برگ های زرد شده را از بین ببرید، سپس صبر کنید تا ببینید چه اتفاقی می افتد.
اگر دلیل زرد شدن برگ گیاه تان را نمی‌دانید، این ۶ مورد را در مورد گیاه‌تان بررسی کنید. دلیل زردی برگ گیاهان خانگی معمولا یکی از این‌ها است.

۱- استرس رطوبتی


آبیاری بیش از حد یا آبیاری کم معمولا نخستین دلیل زرد شدن برگ گیاهان است. پس گیاه را به اندازه و فقط زمانی که به آن احتیاج دارد آبیاری کنید. اگر برگ گیاه‌تان زرد شده، خاک گلدان آن را بررسی کنید. خاک خشک است؟ یا خیس است؟ اگر به گیاه آب کافی نرسد، گیاه برگ‌هایش را می‌ریزد تا تعریق از سطح برگ‌ها را کاهش دهد.
در مدت زمان طولانی این کار باعث حفظ آب در داخل گیاه می‌شود. آبیاری بیش از حد هم خسارات زیاد و گاهی جبران ناپذیری به گیاه می‌زند. اگر خاک همیشه اشباع از آب باشد و خیس بماند، سیستم ریشه‌ای گیاه خفه می‌شود. وقتی اکسیژن به ریشه‌ها نرسد، آن‌ها شروع به مردن می‌کنند. تعداد کمی از گیاهان هستند که از غرقابی بودن ریشه‌ها بدشان نمی‌آید و حتی گیاهان استوایی هم ماندن در خاک غرقاب را دوست ندارند. مگر اینکه گیاه، گیاهی آبی باشد.

۲- افزایش سن گیاه


در بسیاری گیاهان، هنگامی که سن گیاه بالا می‌رود، برگ‌های قسمت پایینی ساقه زرد شده و خود را می‌اندازند. این امری طبیعی در روند افزایش سن گیاه است. این حالت به خصوص برای گیاهان برگی مانند دیفن باخیا یا دراسنا پیش می‌آید. در این هنگام اگر گیاه دراز شد و از ریخت افتاد نگران نباشید و به راحتی ساقه اصلی آن را هرس کنید تا دوباره پرپشت و سبز شود.

۳- باد‌های سرد


برخورد باد‌های سرد یا سرد و خشک با گیاهان استوایی باعث زرد شدن شاخسار آن‌ها می‌شود. این حالت با قرار دادن کوتاه مدت گیاه در معرض هوای سرد، که باعث سوختگی شاخسار و یا پژمرده شدن آن‌ها می‌شود، فرق می‌کند. پس اگر گیاه را در جلوی دری که از آن باد سرد می‌آید و یا در جلوی خنک کننده‌های هوا گذاشته اید، آن را به مکانی با هوای گرم‌تر منتقل کنید و مشاهده کنید شاخسار گیاه با چه سرعتی به حالت عادی خود برمی‌گردند (البته همانطور که گفتیم برگ‌های زرد شده دوباره سبز نمی‌شوند!).

۴- کمبود نور


برگ‌های پایینی گیاهانی که نور کمی دریافت می‌کنند معمولا قبل از ریزش، شروع به زرد شدن می‌کنند. اگر زرد شدن برگ‌ها در برگ‌هایی که روبه روی نور نیستند مشاده شد، می‌توانید با چرخاندن گیاه و قرار دادن این برگ‌ها در معرض نور، جلوی زرد شدن آن‌ها را بگیرید.

۵- کمبود یا سمیت مواد غذایی


اگر برگ‌های بالایی گیاه شروع به زرد شدن کردند و یا اگر الگوی زرد شدن برگ‌ها غیر معمول است (رگبرگ‌ها سبز مانده اند در حالی که بافت برگ زرد شده)، در این حالت احتمالا مشکل از مواد غذایی است. این مشکل می‌تواند در نتیجه زیاد بودن کلسیم در آب آبیاری گیاه هم به وجود آید. اگر از آب پر از املاح استفاده می‌کند گیاه دچار سمیت شده است (سمیت به معنی زیاد بودن مواد غذایی است). یا اگر مدتی است که به گیاه‌تان کود نداده اید، ممکن است مشکل از کمبود مواد غذایی گیاه باشد.

۶- بیماری های ویروسی


عفونت‌های ویروسی می‌توانند علائم و لکه‌های زرد بر روی برگ‌های گیاه به وجود آورند. این علائم ممکن است با بد شکل شدن برگ‌ها یا ریشه و کم رنگ شدن گل‌ها همراه باشند. متاسفانه هنوز درمانی برای بیماری‌های ویروسی گیاهان پیدا نشده و بدتر از آن اینکه این ویروس‌ها می‌توانند به سرعت خود را از گیاهی به گیاه دیگر برسانند پس باید گیاه آلوده را به سرعت نابود کرد!
advertising