ویژگی های یک رزومه جذاب چیست
سبک زندگی › کار و تجارت
- 97/11/10
خیلی از ما تحت تأثیر دنیای اینترنت عادت کردهایم که وقتی متنی به دستمان میرسد، خودمان را مجبور نکنیم که کلمهبهکلمهاش را از بالا تا انتهای صفحه بخوانیم، بلکه مدام چشم میچرخانیم و از بعضی قسمتها با سرعت عبور میکنیم. به همین دلیل، رزومهی خود را طوری تنظیم کنید که قسمتهای مهمش نادیده گرفته نشوند. شاید بد نباشد نکاتی را که قابلیتهایتان را نشان میدهند بولد یا برجسته کنید تا هنگام چشم چرخاندن در صفحه گم نشوند.مطالب را طوری تنظیم کنید که هیچ نکتهی مهمی از چشم خواننده دور نماند.
سعی کنید ظاهر رزومهی خود را به شکلی طراحی کنید که خاص و چشمگیر باشد. البته اینکه چقدر اجازه دارید در ظاهر رزومهیتان خلاقیت به خرج دهید،تا حد زیادی به ماهیت شغلی که درخواست میکنید، بستگی دارد. مثلا یک گرافیست طبیعتا بیشتر میتواند روی طراحی رزومهی خود مانُور دهد تا یک حسابدار.ظاهر رزومه را خاص و چشمگیر طراحی کنید.پیشنهاد میکنیم رزومهیتان را تک رنگ طراحی نکنید، اما حواستان باشد که در انتخاب رنگها دقت کافی به خرج دهید. برای اینکه حرفهایتر به نظر برسید، بهتر است فقط قسمتهای هِدِر یا همان سرصفحه را با رنگ آبی بنویسید و در مابقی قسمتها از رنگ مشکی استفاده کنید. در مورد سبک حروف هم میتوانید به طور مثال به جای فونت رایج و پرکاربرد «نازنین» از فونت تبسم به طراحی استاد اسدالله چهرهپرداز یا فونتهای دیگری استفاده کنید که با سلیقه خودتان و الزامات حرفهای تناسب داشته باشند.
توجه داشته باشید که بسیاری از شرکتهای بزرگ در انتخاب متقاضیان از نرمافزارهای رایانهای استفاده میکنند. پس برای اینکه رزومهیتان کاملا در جستوجوی نرمافزاری حذف نشود، از کلید واژه های صحیح استفاده کنید. تغییرات خیلی جزئی مانند تبدیل عبارت «خدمات به مشتری» به «روابط با مشتری» میتواند در پذیرفته یا رد شدن رزومهیتان تأثیر بگذارد.کلیدواژههایی به کار ببرید که در نرمافزارهای جستوجوگر قابل ردیابی باشند.رزومه بیشباهت به کمپین تبلیغاتی نیست. چنانچه این کمپین به اندازهی کافی پرمحتوا و گیرا نباشد، مورد توجه مدیران منابعانسانی قرار نخواهد گرفت.
امروزه مدیران منابعانسانی کاری به کار اهداف شغلی درخواستدهندگان ندارند، بلکه همهی تلاششان فقط این است که بهترینها را استخدام کنند، یعنی شخصی که بیشترین مطابقت را با معیارهای مدنظرشان داشته باشد. بنابراین از بهکار بردن جملاتی که هدفتان را توضیح میدهند جدا خودداری کرده و در عوض، رزومهیتان را با خلاصهای کوتاه از سوابق حرفهای خود شروع کنید. بنویسید که چند سال سابقهی کار دارید، کدام عناوین شغلی را تجربه کرده و به کدام دستآوردها رسیدهاید. مثلا اگر نویسندهی وبلاگ هستید، بنویسید که برای کدام وبلاگها تولید محتوا کرده و چقدر سودآور بودهاید. به عبارت دیگر، دستاوردهایتان را پررنگ کنید تا کارفرما بداند که کارتان را بلد هستید و با چند و چون شغلی که درخواست دادهاید، ناآشنا نیستید. دیگر اینکه برای تیتر قسمتِ خلاصهی سوابق کاری از عبارتی استفاده کنید که حوزهی تخصصیتان را مشخصتر جلوه دهد.
مهارتها و استعدادهای خود را در قسمتی که تجارب شغلیتان را نوشتهاید بگنجانید. یادتان باشد که کارفرما به دنبال فهرست بلندبالای مهارتهای متقاضیان نیست، بلکه میخواهد بداند که شخص شما چرا و چطور بهدرد شرکتش میخورید. اما یک استثنا هم وجود دارد و آن اینکه وقتی برای فرصتهای شغلیِ مهارتمحور مثل کارشناس فناوری اطلاعات درخواست میدهید، اشکالی ندارد که در یک قسمت مجزا به مهارتهای مرتبطتان نیز اشاره کنید، چرا که این قبیل فرصتهای شغلی به افرادی با مهارتهای مشخص احتیاج دارند.
نه اینکه مجبور باشید کل رزومهیتان را فقط به یک صفحه محدود کنید، چون در بعضی موارد واقعا نمیشود همه چیز را فقط در یک صفحه گفت، اما حواستان باشد حتی یک کلمه اضافه ننویسید. رزومهی دو صفحهای برای شخصی که 30 سال تجربهی کاری دارد عادی است، اما نه برای یک تازه فارغالتحصیل.جملات طولانی یا کلمات قُلمبهسُلمبه به کار نبرید و سعی کنید نوشتارتان تا حد امکان ساده و قابل فهم باشد. قرار نیست در رزومهی خود به داستان زندگیتان اشاره کنید، بلکه فقط به اطلاعات شغلی مرتبط بپردازید. از افعال مجهول و علائم اختصاری استفاده کنید تا مجبور نشوید جملات طولانی بنویسید. خلاصه اینکه طول هر پاراگراف از سه یا چهار خط بیشتر نشود.
اگر تازه كار هستید یا سوابق شغلی قابل توجه ندارید، باز هم می توانید رزومه داشته باشید. كمی فكر كنید. حتمأ مهارتها یا تجاربی دارید كه با اینكه شغل شما نبوده اند اما می توانند قابلیت های شما را نشان دهند. به عنوان مثال بعهده داشتن سرپرستی یك گروه در حین انجام خدمت نظام وظیفه یا در دوران تحصیل می تواند نشاندهنده توانایی مدیریت شما باشد یا مثلاٌ اگر گرافیست هستید می توانید چند نمونه پوستر و آگهی و كارت ویزیت طراحی كنید و آنها را روی CD كپی كرده یا پرینت رنگی با كیفیت خوب بگیرید و بعنوان نمونه كار ضمیمه رزومه كنید.
ظاهر رزومه باید تمیز و مرتب باشد. از كاغذ خوب استفاده كنید. رزومه را تایپ كرده و پرینت كنید یا از فتوكپی های با كیفیت استفاده كنید.هدف شما از نوشتن رزومه این است كه كارفرما مایل باشد با شما مصاحبه كند. در مصاحبه است كه باید او را قانع كنید شما فرد مناسبی برای تصدی شغل مورد نظر هستید. پس برای ارائه یك رزومۀ تمیز و مرتب و مفید تلاش كنید و به اندازه كافی وقت صرف كنید.واقع بین باشید. نه از خودتان تعریف كنید و نه شكسته نفسی كنید. آنچه را كه قادر به انجام آن هستید بیان كنید نه بیشتر و نه كمتر.
سعی كنید خود را بجای كارفرما بگذارید، اگر شما می خواستید كسی را استخدام كنید به چه نكاتی توجه می كردید؟سعی كنید با مطالعه و تحقیق روشهای عملی یافتن شغل، تكنیكهای رزومه نویسی، مصاحبه های استخدامی و غیره را بیاموزید. با اینكار یك قدم از رقبای خود كه بدون مطالعه و آمادگی در جستجوی شغل هستند جلو می افتید.