صبحانه جز اصلی وعده های غذایی است که نباید نادیده بگیرید

پزشکی و سلامتتغذیه

- 97/10/13
صبحانه جز اصلی وعده های غذایی است که نباید نادیده بگیرید

کاهش جذب مواد مغذی به علت نخوردن صبحانه


صبحانه اولین وعده غذایی برای تامین مواد مغذی بدن است. افرادی که به صبحانه‌شان اهمیت می‌دهند کلسیم، فیبر، زینک (روی)، آهن و ویتامین‌های A،C و B2 بیشتری دریافت می‌کنند. اگر از خیر صبحانه بگذرید خودتان را از تغذیه سالم محروم خواهید کرد. خوردن یک واحد میوه در این وعده باعث می‌شود که راحت تر به میزان 5 تا 8 واحد میوه و سبزیجات در روز دست پیدا کنید. نتایج پژوهش‌هایی که روی دانشجوها انجام شده است نشان می‌دهد افرادی که صبحانه مصرف می‌کنند مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری جذب می‌کنند.

صبحانه نخورها بی اعصاب تر هستند


مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می‌کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر از اولین وعده غذایی باعث می‌شود که خیلی زود احساس خستگی و کج‌خلقی کنید.

نخوردن صبحانه موجب پایین آمدن درک


صبحانه نه تنها برای حمایت از فعالیت های فیزیکی ما ضروری است، بلکه برای عملکرد مغز ما نیز ضروری است. اساساً مغز ما به تغذیه، مخصوصا به گلوکز نیاز دارد تا به بهترین شکل کار کند. کمبود عرضه مواد مغذی مغز ما می تواند عملکرد مغز ما را کاهش داده و باعث شود که ما مشکل در تمرکز داشته باشیم.
بنابراین، کودکان به شدت ملزم به خوردن صبحانه قبل از مدرسه هستند، چون نخوردت صبحانه باعث می شود که آن ها نتوانند مسائل را به طور موثر حل کنند. با این حال، ما باید در انتخاب منوی صبحانه خود انتخابی داشته باشیم، چون غذا با کالری بالا گزینه خوبی برای صبحانه نیست.
براساس تحقیقات، مصرف کالری بالا برای صبحانه می تواند عملکرد مغز ما را کاهش دهد. سبزیجات گزینه خوبی برای صبحانه هستند.

عوارض نخوردن صبحانه روی خلقیات


افراد با الگوی غذایی خوب روحیه خوبی هم دارند. افرادی که اغلب صبحانه شان را نمی خورند، روحیه نوسان داری را تجربه خواهند کرد که به خاطر قند خون پایین آن ها است. این یکی از عوارض جانبی نخوردن صبحانه است.

نخوردن صبحانه موجب چاقی


صبحانه برای تمام روز گرسنگی ما را کنترل می کند. صبحانه ناقص به این معنی است که ما "روزه" هستیم. این امر قطعاً تعادل قند خون و تولید انسولین را که در نهایت ما را برای رنج بردن از چاقی به ارمغان می آورد، مختل می کند. در نهایت، ما نیز از مشکلات جدی سلامتی مانند دیابت، ناباروری و بیماری های قلبی رنج می بریم.
افرادی که زیاد صبحانه نمی خورند تمایل دارند غذای زیادی را هنگام نهار بخورند چون آن ها احساس گرسنگی بیش از حدی دارند. بنابراین آن ها مقدار زیادی چربی و کالری مصرف می کنند. حتی جذب کالری افرادی که صبحانه نمی خورند، 100 بیشتر از افرادی است که صبحانه منظمی دارند.

کاهش متابولیسم با نخوردن صبحانه


صبحانه ناقص، عادت غذایی بد را ایجاد می کند. ما اغلب می خواهیم غذای سریع بخوریم تا ما را به سرعت سیر کنند. علاوه بر آن، سوخت و ساز و ساز ما کاهش می یابد. ما نمی توانیم حداکثر تلاش خود را انجام دهیم، چون هر دو فعالیت فیزیکی و مغزی ما نمی تواند به خوبی کار کند.

کاهش سیستم ایمنی عوارض نخوردن صبحانه


براساس مطالعه ای، نخوردن صبحانه می تواند سیستم ایمنی ما را کاهش دهد به طوری که ما مستعد بیماری های باکتریایی و ویروسی از قبیل آنفولانزا و سرفه شویم. این به این دلیل است که هورمونی که سلول های ایمنی مان را فعال می کنند، کاهش می یابد. بنابراین صبحانه برای مبارزه با ویروس و باکتری ها مهم است.

نخوردن صبحانه موجب میگرن می شود


اگر فکر می کنید که زیاد از میگرن رنج می برید، نباید صبحانه را از دست بدهید. صبحانه ناقص می تواند قند خون را کاهش دهد. این شرایط موجب بالا رفتن فشار خون خواهد شد که در نهایت باعث رنج کشیدن ما از میگرن می شود.

کاهش عملکرد قلب با نخوردن صبحانه


برخی از محققان به این نتیجه رسیدند که نخوردن صبحانه به رنج بردن از حمله قلبی ارتباط دارد. این ریسک در افرادی که صبحانه را در الگوی غذایی خود قرار داده اند، کمتر است. بنابراین، به شدت توصیه می شود که برای جلوگیری از خطر فشار خون و انسداد شریانی صبحانه صرف کنند.

نامنظمی پریود به علت نخوردن صبحانه


دانش آموزانی که با پدر و مادرشان زندگی نمی کنند اغلب صبحانه نمی خورند. این کار آن ها را در معرض خطر بی قاعدگی پریود قرار می دهد. این همچنین شامل گرفتگی های قاعدگی نیز می شود.

جلوگیری از دیابت با خوردن صبحانه


نخوردن صبحانه خطر ابتلا به دیابت را بالاتر می برد. این مطالعه نشان داده که افرادی که صبحانه می خورند، 32 درصد کم تر از دیابت رنج می برند. این به این دلیل است که افرادی که اغلب صبحانه را از دست می دهند مقاومت بیشتری نسبت به انسولین دارند. مقاومت انسولین، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

صبحانه سالم و مقوی :



شیر:
شیر به عنوان منبع تغذیه مشهور است. شامل ویتامین و پروتئین است. علاوه بر این، کلسیم و آمینو اسید در شیر برای رشد فرآیند خوب است. قرار دادن شیر به عنوان یکی از اجزای منوی صبحانه، گزینه خوبی است، چون انرژی بیشتری برای بدن ما به ارمغان می آورد.

تخم مرغ:
تخم مرغ برای بینایی ما، گردش خون و الاستیسیته ظاهری ضروری است. زرده حاوی لوتئین است. اگر به طور منظم مصرف شود، از مشکلات بینایی جلوگیری می کند و باعث می شود که چشم ما سالم تر شود. تا زمانی که به درستی مصرف شود، زرده برای خون ما مفید است و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

نان:
نان برای صبحانه ما سودمند است. نان حاوی گلوکز و فیبر بالایی است. گلوکز یک کربوهیدرات ساده است که به راحتی توسط بدن ما جذب می شود تا میزان قند خون را افزایش دهد. قند خون برای مغز و اعصاب سوخت است. هم چنین به عنوان تولید انرژی عمل می کند. نان گندم برای صبحانه بهترین است.

میوه ها و سبزیجات:
میوه ها و سبزیجات حاوی مواد معدنی مختلف و ویتامین هستند که برای سالم نگه داشتن ما مفید هستند. خوردن میوه و سبزی در صبحانه انتخاب خوبی است. علاوه بر این میوه و سبزیجات غنی از فیبر هستند که برای سیستم گوارشی ما و نیز یک آنتی اکسیدان مفید است.

سرلاک:
سرلاک نوعی غذایی است که هضم آن طولانی تر است. بنابراین، این کار ما را طولانی تر سیر نگه می دارد. اگر رژیم غذایی دارید، این کار به شما کمک می کند.
advertising