روش های جلوگیری از پیری
پزشکی و سلامت › پزشکی
- 97/12/06اما با رعایت کردن نکاتی میتوان از پیری زودرس جلوگیری شود
زود خوابیدن
دیر خوابیدن و کمبود خواب باعث می شود ظاهر انسان پیرتربه نظر برسد. کمبود خواب باعث ایجاد پف چشم و افتادگی و خستگی پلک های چشم می شود.
ورزش روزانه
فعالیت بدنی زیاد در دهه های سوم ، چهارم و پنجم عمر تاثیر مفیدی در سنین پیری دارد و به حفظ توانایی راه رفتن و فعالیت در دوران پیری کمک می کند.
هر فرد باید روزانه حداقل نیم ساعت ورزش کند. ورزش میزان «هورمون کورتیزول» را در بدن کاهش و میزان تولید هورمون های مفید مانند تستوسترون را افزایش می دهد.
علاوه بر آن فشار خون بالا را کنترل می کند و خلق و خو را بهبود می بخشد.
پرهیز از خوراکی های شیرین
مصرف زیاد قند روند پیری قسمت های مختلف بدن را افزایش می دهد. مصرف قند زیاد نه تنها باعث افزایش وزن می شود بلکه خطر بروز بیماری دیابت و حتی ناراحتی پوستی به ویژه آکنه و چین و چروک را افزایش می دهد.
هنگام مصرف قند، روندی به نام «گلیکیشن» رخ می دهد. در این روند، قند در جریان خون به پروتئین ها می چسبد و مولکول های جدید به نام (AGES) ایجاد می کند که پوست را آسیب پذیر می کند.
در صورت تمایل به خوردن شیرینی می توان از شکلات تلخ با قند پایین استفاده کرد.
ترک سیگار
هرچه زودتر استعمال دخانیات را کنار بگذارید تا طول عمرتان افزایش یابد. نتایج تحقیقات نشان می دهد، افراد سیگاری که در ۳۵ سالگی سیگار را ترک می کنند نسبت به افرادی که سیگار کشیدن خود را ادامه می دهند، هشت سال بیشتر عمر می کنند.
دود سیگار باعث رهایی رادیکال های آزاد می شود و خطر بروز هر نوع بیماری از جمله سرطان، بیماری قلبی و مرگ زودرس را افزایش می دهد.
کنترل استرس
استرس حاد با بیماری های متعددی ارتباط دارد، از جمله بیماری قلبی عروقی، آسم و اختلال خود ایمنی، بنابراین با کاهش استرس می توانید از بروز این خطرات پیشگیری کنید.
برنامه غذایی سالم
خوردن هله هوله یا غذاهای آماده و سرشار از نمک، چربی و کلسترول روند پیری و چاقی مفرط فرد را تسریع می کند. با افزایش وزن، خطر بروز بیماری قلبی عروقی و دیابت نیز افزایش می یابد.
اجتناب از خوردن غذاهای آماده و رو آوردن به غذاهای سبوس دار خطر بروز بیماری ها را کاهش می دهد.
اسید چرب «امگا ۳» موجود در ماهی های چرب مانند سالمون و تن، گردو و دانه کتان، التهاب بدن را کاهش می دهد و در حفظ سلامت پوست نقش مهمی دارد.
نوشیدن آب
افزایش میزان مصرف آب کلید جوانی است. آب برای حفظ رطوبت پوست و رسیدن ماده مغذی لازم به پوست مهم است.
کمبود آب باعث خشکی، کشیدگی و پوسته پوسته شدن پوست می شود که به فرد ظاهری مسن می دهد. پوست خشک، حالت ارتجاعی کمتری دارد و برای ایجاد چین و چروک مستعدتر است.
مصرف عسل باعث کاهش روند پیری می شود
از آنجا که عسل غنی از املاح، ویتامین و آنزیمهای حیاتی است، میتواند در کاهش روند پیری به ویژه در سالمندان موثر باشد.بی خوابی یا کم خوابی که مشکل اکثر سالمندان محسوب میشود با مصرف عسل به میزان زیادی کاهش می یابد.
این نوشیدنی معجزهگر باعث میشود انواع فشردگیهای ماهیچهای، کوفتگیها و حتی دردهای عضلانی سریعتر رفع شوند.همچنین ویتامین D موجود در عسل، قادر است اعمال کلسیم و فسفر را به خوبی تنظیم کند، در نتیجه اعصاب با مصرف عسل به حداکثر کارایی خود میرسند.
گفتنی است، صمغ موجود در عسل نیز، اجازه نمیدهد جدار عروق سفت شود و حالت ارتجاعی خود را از دست بدهد به همین علت مواد مغذی راحت تر از طریق عروق به مغز میرسند.