خودرو مفهومی و خودران تویوتا LQ معرفی شد
خودرو › اخبار
- 98/07/22اگرچه فاصلهی بسیار کمی بین طراحی موردانتظار و مدل تولیدی آن بهچشم میخورد، ولی کابین در مقایسه با مدل Concept-I باورپذیرتر است. بهعنوان مثال، فرمان که بهنظر میرسد در نسخهی قبلی از کنترلر کنسول بازی الهام گرفته شده بود، اکنون با نمونهای ساده جایگزین شده است.
از جمله مهمترین دلایلی که تویوتا تصمیم گرفت در مدل مفهومی قدیمی بازنگری کند، میتوان به سیستم رانندگی خودران سطح ۴ بههمراه قابلیتی بهنام سیستم هوش مصنوعی Yui اشاره کرد. سیستم هوش مصنوعی Yui میتواند دربارهی راننده اطلاعات بیشتری کسب و تغییراتی در تنظیمات کابین براساس «وضعیت عاطفی و هوشیاری راننده» ایجاد کند.
هوش مصنوعی Yui تویوتا LQ میتواند به طور خودکار بسته به محیط رانندگی، نوع خاصی از موسیقی را در داخل کابین پخش کند و بهصورت لحظهای اطلاعاتی دربارهی موضوعات دلخواه راننده در اختیار او قرار دهد. مسئولان تویوتا میگویند به توسعهی Yui و ادغام آن در سایر محصولات ازجمله تلفنهای هوشمند ادامه خواهند داد.
یکی دیگر از قابلیتهای جالب خودرو مفهومی و خودران تویوتا LQ، قابلیتی است که به آن دستگاه دیجیتال میکرومیرور (Digital Micromirror Device) گفته میشود. دستگاه دیجیتال میکرومیرور (DMD) با تعبیه در چراغهای جلو، میتواند حدود یکمیلیون آینه را روشن کند تا انواع مختلفی از طرحهای گرافیکی را روی جادهی پیش رو بهعنوان راهی برای برقراری ارتباط با سایر خودروها و افراد نشان دهد. پیشازاین نیز، مرسدس بنز چنین قابلیتی را بهنام چراغ دیجیتال (Digital Light) ارائه کرده بود که میتوانست نمادهای مختلفی را روی سطح جاده نمایش دهد.
افزون بر این، قابلیتهای جالب دیگری در داخل کابین وجود دارد؛ ازجمله اینکه در LQ برای نخستین بار در خودروهای ساخت تویوتا از پنلهای OLED برای صفحهنمایش استفاده میشود. نوارهای نورانی تعبیه شده در کف و سقف به عنوان وسیلهی ارتباط با راننده و تغییر رنگ هنگام تبدیل از حالت دستی به رانندگی خودران است. همچنین، چراغهای مخصوصی در جلو پای سرنشین روشن میشود تا بهتر نشان دهد Yui در آن لحظه با کدام یک از سرنشینان صحبت میکند.
تویوتا LQ بهعنوان خودرو مفهومی چهارنفره و کاملا برقی با شعاع حرکتی حدود ۳۰۰ کیلومتر معرفی شده است. تویوتا LQ از نوع جدیدی پوشش کاتالیزوری بهره میبرد که میتواند اُزُن را در فن رادیاتور به اکسیژن تجزیه کند. براساس تحلیلهای تویوتا، یک ساعت رانندگی تقریبا برابر با تصفیهی ۶۰ درصد اُزُن موجود در هزار لیتر هوا است. خودروساز ژاپنی به تكمیل این فناوری ادامه خواهد داد و هدف نهاییاش این است كه در آینده، این نوع پوشش کاتالیزوری را در تولید خودروهای تجاری بهکار گیرد.