نقدی کوتاه بر شورولت نوا یادگار آمریکایی مونتاژ شده در ایران
خودرو › کلاسیک
- 97/10/03

مشخصات موتور شورولت نوا
موتور 6 سیلندر خطی به حجم 4093 سانتیمتر مکعب به قدرت 110 اسب بخار در 3800 دور در دقیقه و ضریب کمپرس 8.25 بر یک که بهوسیله یک کاربراتور «راچستر» تغذیه میشود. اگر طریقه روشن کردن موتور آن را ندانید باید خیلی زحمت بکشید تا روشن شود. موتور نووا شتاب خوبی را برای این اتومبیل مهیا میکند. شتاب آن از صفر تا صد در مدت 16.4 ثانیه است. مصرف بنزین معادل 22.38 لیتر در شهر و 10.45 لیتر در خارج از شهر

معایب شورولت نوا در مونتاژ
اولین ایراد شورولت نوا مربوط به مصرف سوخت است، به خصوص اگر بیشتر رانندگی شما مربوط به فضاهای درون شهری باشد، با توجه به حجم پیشرانه و تکنولوژی قدیمی موتور و گیربکس، مصرف سوخت های تا 22 لیتر به ازای هر صد کیلومتر نیز قابل دستیابی هستند در مدل هایی از شورولت نوا که جعبه دنده روی فرمان قرار دارد، مکانیزم تعویض دنده با نسخه آمریکایی متفاوت است و هم چنین دنده های خیلی سخت عوض می شوند و مدتی طول می کشد تا به عملکرد آن عادت کنید. با وجود وزن نسبتا زیاد خودرو، بوستر های ترمز شورولت نوا بسیار خوب عمل می کنند و مشکلی از نظر توقف خودرو نخواهید داشت

متأسفانه شورولت نووای ایران در عقب حالت ناراحتکنندهای را برای استفادهکننده به وجود میآورد. وسط صندلی عقب خیلی سفت است، پیاده و سوار شدن در قسمت عقب مشکل است زیرا درهای عقبی دارای زبانه بار نگهدارنده نیستند. در مدلهایی که در جلو دو صندلی مجزا وجود دارد صندلیها راحت میباشد ولی اغلب دارای صدا و لرزش هستند. صندلی راننده فقط در یک جهت حرکت میکند درصورتیکه صندلی سمت راست (شاگرد) در دو جهت تغییر وضعیت میدهد. در مدلهایی که در جلو فقط یک صندلی (یک تیکه) وجود دارد صندلی پشت کمر را نمیگیرد و قسمت وسط صندلی خیلی سفت است.
متأسفانه این اتومبیل در ایران با سیستم سپرهای ایمنی تولید نمیشود. روی سپر جای نوار لاستیکی وجود دارد ولی از آن خبری نیست. چراغ مربوط به کمربند ایمنی که باید در روی داشبورد عمل کند اصلاً وجود ندارد.در داخل جعبه روی داشبورد چراغی جهت روشن کردن داخل جعبه وجود ندارد درصورتیکه کلیدی در کنار آن تعبیه شده است.

برخی کارها برای ارزان تر شدن در شورولت نوا صورت گرفته اند که عبارت است تعویض چراغ های عقب با چراغ های مربوط به الدزموبیل امگا و استفاده از رادیوی آلمانی به جای رادیوی آمریکایی. هم چنین فضاهای مختلف بین قطعات مونتاژی بدنه دیده می شود که با توجه به سالخوردگی خودرو، قطعا وضع وخیم تر نیز شده است و مالک باید هزینه های ناخواسته ای را صرف تعمیر و نگهداری بدنه خودرو بکند. هم چنین با توجه به اینکه رنگ آمیزی این خودروها در داخل صورت می گرفته، نباید توقع کیفیت بالایی را داشته باشید و احتمالا هزینه های رنگ نیز به سایر هزینه ها افزوده می شود.