ریشه و کاربرد ضرب المثل از ترس عقرب جراره به مار غاشیه پناه بردن

خواندنیداستان و حکایات

- 97/11/06
ریشه و کاربرد ضرب المثل از ترس عقرب جراره به مار غاشیه پناه بردن

کاربرد ضرب المثل از ترس عقرب جراره به مار غاشیه پناه بردن


آدمی گهگاه به چنان سختی و دشواری گرفتار می شود كه رنج و مصیبت سهل و ساده تر از مصیبت اولی را ،فوزی عظیم میداند و يا به قولی: از ترس بدتر به بد، و از ترس شريرتر به شرير پناه می برد.

ریشه ضرب المثل از ترس عقرب جراره به مار غاشیه پناه بردن


مراد از مار غاشیه،همان مار قیامت و رستاخیز است،یعنی ماری است كه در جهنم به سر می برد،تا به فرمان خدای تعالی،گناهكاران را عذاب دهد
آری در جهنم یا دوزخ،مراتب و درجاتی به تناسب شدت و ضعف جرم گناهكاران در نظر گرفته شده است كه آنرا هفت طبقه و بیشتر می داند از قبیل:حجیم ، جهنم ، سقر ، سعیر ، نطی،هاویه ، خطمه ، سكران ، سجین و بالاخره ویل كه چاهی عمیق و بی انتهاست و در قعر جهنم قرار دارد به روایتی طبقه هفتم جهنم را تابوت نامیده اند كه در این مورد چنین نقل شده است:
از اوصاف جهنم پس از گرزهای آتشین و شعله های مداوم آن كه معصیت كاران پیوسته در آن می سوزد و پس از خاكستر شدن دوباره زنده می شوند یكی هم مراتب و درجات آن است كه به گناهكاران بزرگ اختصاص می یابد.
از جمله طبقه هفتمین تابوت جای مجرمین و بدعت گزاران است. در آن عقربی به نام عقرب جراره و ماری به اسم مار غاشیه می باشد كه تا هفتصد سر برای او معلوم كرده اند.اما با این همه,عقربهای آن چنان الیم است كه جهنمی ها از زحمت آنها پناه به مار می آورند...
حالا باید دید عقرب جراره عالم عقبی چیست كه گناهكاران از ترس و وحشت نیش دم كج و معوجش ،به مار غاشیه پناه می برند و آغوش این مار كذایی را مأمن و ملجاء خویش قرار میدهند.
advertising