معرفی درختچه موز زینتی
سبک زندگی › باغچه
- 97/09/19
آشنایی با روش نگهداری موز زینتی آپارتمانی
نور مناسب موز زینتی
در بهترین شرایط نوری و در افتاب قرار دهید.درختچه مور به نور زیادی احتیاج دارد سعی کنید آن را در محلی از گلخانه یا منزل بیشترین نور را داشته باشد.
دمای مناسب موز زینتی
حداقل درجه حرارت برای موز زینتی در زمستان 15 درجه است،درجه حرارت مطلوب برای انسان در تابستان برای این گیاه نیز مطلوب است،در صورت بالا بودن درجه حرارت جریان ملایم هوا در اتاق لازم است
آبیاری مناسب موز زینتی
در تابستان دو تا سه بار در هفته هنگام رشد گیاه را ابیاری کنید،در زمستان هفته ای یکبار کافی است،نگذارید قطرات اب روی برگها به جای بماند،چون با اشعه مستقیم افتاب ایجاد لکه های سوخته در برگ ظاهر میشود.طریقهی آبیاری درختچهی موز باید با فواصل زمانی منظم انجام شود و در فصل گرما این گیاه به دو تا سه بار آبیاری در هفته احتیاج دارد که این میزان در فصل زمستان به یک بار در هفته کاهش مییابد.
رطوبت مناسب موز زینتی
هر روز تابستان و هر هفته یکبار در زمستان لازم است،اضافه کردن اب به زیر گلدانی سنگریزه دار ایجاد رطوبت پایدار میکند.شرایط گرم و مرطوب پاسیو محل مناسبی برای کاشت موز زینتی است،در حقیقت گیاهی دائمی است،چون با خشک شدن پایه مادری یک یا دو پاجوش جای پایه اصلی را میگیرند.
خاک مناسب موز زینتی
خاک لیمونی قوی با مقداری کود حیوانی بهترین محیط رشد است.خاک با ترکیب خاک باغچه با پیت ماس یا کوکوپیت و مقداری ورمی کومپوست مناسب این درختچه میباشد .
کوددهی مناسب موز زینتی
موز زینتی به کود مناسب بهصورت محلول پاشی و از طریق ریشه تقریباً هر سه هفته یک بار احتیاج دارد تا رشد خوب و قابل توجهی داشته باشد.هر دو هفته یکبار با کودهای شیمیایی محلول در اب های مخصوص گلهای زینتی طبق دستور گیاه را تغذیه مصنوعی کنید.
تکثیر مناسب موز زینتی
جدا کردن پاگیاه از پائین گیاهان مادری و کاشت در گلدان در دمای 24 تا 30 درجه،کاشت بذر در دمای 21 درجه سانتی گراد در بهار.موز زینتی از طریق پاجوش به راحتی تکثیر میشود. میتوانید در فصل بهار پاجوشها را جدا کرده و در گلدانهای جدید بکارید.
تعویض گلدان موز زینتی
هر سال در فصل بهار تعویض گلدان با یک اندازه بزرگتر لازم است،در صورت سنگین بودن گلدان و عدم امکان تعویض ان به تعویض خاک های سطحی گلدان با خاک غنی و نو اکتفا کنید. با توجه به رشد سریع ریشههای درختچه موز ممکن است هر سال نیاز به تعویض گلدان داشته باشد. بهترین زمان برای تعویض گلدان اواخر زمستان میباشد. حتماً کف گلدانی که استفاده میکنید دارای سوراخهایی برای خروج آب باشد.
هرس کردن موز زینتی
برگهای خشک را حتی الامکان تا محل اتصال به ساقه قطع کنید،وسیله برش باید خیلی تیز باشد،محل قطع را با گوگرد ضد عفونی کنید و روی ان را وازلین بمالید.
تمیز کردن برگهای موز زینتی
با دست چپ سطح زیرین برگ را نگهداشته و با دست راست به وسیله اسفنج و یا پارچه مرطوب برگها را تمیز کنید. غبارپاشی جهت تمیز نمودن برگها کافی است،در صورت لزوم برگها را با دقت با پارچه نرم یا اسفنج تمیز کنید.از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید
علائم کمبود نیتروژن در خاک موز زینتی
در مراحل اولیه کمبود نیتروژن رنگ صورتی در زیر رگبرگهای اصلی و دمبرگهای موز ایجاد میشود و رشد گیاه شدیداً تحت تأثیر قرار میگیرد و برگهای مسنتر علائم زردی را نشان میدهد و رنگ برگهای جوان نیز سبز کمرنگ میشود.
علائم کمبود روی در خاک موز زینتی
برگها خوشهای، توقف رشد، تغییر شکل برگ و افزایش نسبت طول به عرض در برگها، زردی و باریک شدن برگ از علائم کمبود روی است.
علائم کمبود فسفر در خاک موز زینتی
کمبود فسفر محدودیت شدیدی در رشد گیاه ایجاد میکند و در برگهای پائین علائم بافت مردگی مشاهده میشود و برگهای پیرتر به رنگ سبز تیره مایل به آبی در میآید. در اثر کمبود شدید فسفر موز رشد رضایتبخشی ندارد و سپس خشک میشوند و گیاهانی که زنده میمانند رشدشان متوقف و سوختگی شدید در حاشیه برگها ایجاد میشود.
فسفر مقدار ریشه را زیاد و میوه را زودرس مینماید.
علائم کمبود آهن در خاک موز زینتی
کمبود آهن سبب تشکیل برگهای نابهنجار و مرگ زودهنگام و میوه کوتاه و بدشکل موز زینتی میشود.
علائم کمبود پتاسیم در خاک موز زینتی
کمبود پتاسیم باعث ظهور لکههای کوچک قهوهای تا قهوهای مایل به ارغوانی در لبه و سطح بالایی دمبرگها میشود. برگهای پیرتر، رگبرگهایشان زرد میشود و این برگها انحنا پیدا کرده و نوک آنها به سمت پائین خم میشود و رشد ظاهری گیاهان متوقف میگردد.
علائم کمبود مس در خاک موز زینتی
در اکثر کمبود مس گیاهان پژمردگی ظاهری همراه با فواصل کوتاه بین دم برگها که از ساقه علفی پدیدار میشود نشان دادهاند و برگهای این گیاهان سربزیر انداخته و ظاهری چتر مانند به خود میگیرند.
آفت و بیماری موز زینتی
اگر لکه های سوخته روی برگهاست : از مواد براق کننده شیمیایی جهت تمیز نمودن برگها استفاده شده است،از انها استفاده نکنید،یا اینکه در افتاب غبارپاشی شده،ممکن است نور مستقیم افتاب باعث این صدمه باشد،گلدان را به محل دیگری منتقل کنید
اگر فصل بهار شروع شده ولی از جوانه ی جدید خبری نیست : گلدان را با یک اندازه بزرگتر عوض کنید،با اینکه چند سانتیمتر اول خاک گلدان را با خاک نو تعویض نمایید،تغذیه هر دو هفته یکبار هم عامل موثری در تولید جوانه جدید است
اگر برگها چروک خورده و نازک میشوند،حاشیه برگها سیاه و تمام برگ خشک میشود : برگهای خشک را حذف و گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید،هوای خیلی سرد عامل ان است
اگر حاشیه برگها قهوه ای است و برگها خشک میشوند : گیاه تشنه و هوا خشک است،فورا ابیاری کنید و غبارپاشی را فراموش نکنید
اگر برگها شکاف بر میدارند:گلدان را از محل پرتردد خارج کنید،هوای خشک هم میتواند عامل ان باشد،غبارپاشی روزانه در تابستان را فراموش نکنید
اگر زخم های پنبه ای شکل سفید رنگ روی برگها و قاعده انها مخصوصا در برگهای پیرتر تشکیل شده است:پنبه اغشته به سم نفوذی حشره کش روی زخم ها بمالید و یا اینکه هر دو هفته یکبار طبق دستور سمپاشی کنید.
اگر قاعده ساقه در حال پوسیدن است:ابیاری بیش از اندازه است،ابیاری را قطع کنید تا سطح خاک خشک شود،ممکن است در هوای سرد غبارپاشی انجام شده باشد،در این صورت گلدان را به محل گرمتری منتقل کنید،گرد گوگرد الودگی را از بین میبرد،با ان روی ساقه گرد پاشی کنید
اگر برگهای زیرین زرد میشوند:این عارضه طبیعی است،با بالا رفتن سن گیاه برگهای پائین تر خشک میشوند
اگر برگها رنگ پریده هستند:نور کافی نیست،گیاه را به محل روشن تری منتقل کنید،مواظب تابش اشعه مستقیم افتاب باشید
اگر برگها رنگ خود را از دست داده و سطح زیرین انها دارای تار عنکبوت است:کنه قرمز ریز عامل ان است،با سم کنه کش طبق دستور هر 14 روز یکبار سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند