معرفی گل سینرر معروف به سینره

سبک زندگیباغچه

- 97/10/19
معرفی گل سینرر معروف به سینرهگیاه Cineraria از خانواده Compositae می باشد که در فارسی به سینرر و یا سینره شهرت دارد که نام سینره رایج تر می باشد.این گیاه بومی جزایر قناری می باشد و نمونه هایی از این گیاه در جنوب آفریقا نیز دیده می شود و اکنون در بسیاری از کشورها از جمله ایران پرورش داده میشود.قابل ذکر است که این گیاه در ایران به عنوان یک گیاه نوروزی در رنگهای مختلف و اندازه های متفاوت وجود دارد و به عنوان یک گل یک ساله یا 2 ساله پرورش داده میشود.این گیاه از جمله گلهای ممتاز بهاری محسوب میشود که از اواخر زمستان تا اوایل بهار گل میدهد.در واقع یکی از گیاهان خانگی است که کم دوام است و پس از گلدهی دور انداخته می شود.در رنگ های آبی، صورتی، قرمز، بنفش و سفید دیده می شود. در واقع به جز رنگ زرد در بقیه رنگ ها دیده می شود. دارای انواع پاکوتاه و پابلند است و ارتفاع گیاه حدود 20 تا 40 سانتی متر است. در اغلب موارد گل ها سطح گیاه را به طور کامل می پوشانند. رقم های این گیاه به در دسته grandiflora و multiflora تقسیم می کنند. گروه grandiflora دارای گل های کمتر و درشت تر هستند و زودتر از multiflora به گل می نشینند.

آشنایی با روش نگهداری گل زیبای سینره



نور مناسب گل سینره


هنگام گلدهی سینره در ماه های بهار، برای جلوگیری از تابش آفتاب، ممکن است سایه دهی لازم داشته باشد و باید از تابش مستقیم آفتاب به آن جلوگیری شود. سینره در اثر آبیاری زیاد آسیب می بیند. اما آبیاری متوالی به دلیل سطح برگ گسترده آنها ضروری است.

دمای مناسب گل سینره


سینره جزء گل های گلخانه سرد بوده و باید در شرایط خنک کشت شود. به سرما حساس بوده و کمترین دما برای آن 7 درجه سانتی گراد است. برای گلدهی، تیمار با دماهای پایین (کمتر از 15) نیاز دارد. در رقم های مختلف، این دما می تواند از 18-12 متفاوت باشد. دمای گلخانه ای که سینره در آن نگهداری می شود نباید از 15 بیشتر شود چون دمای بالاتر در تشکیل و تکمیل جوانه های گل اختلال ایجاد می کند. چنانچه این گیاه در دمای کمتر از 13 ، رطوبت بالا و محل آفتابی نگهداری شود حداکثر طول عمر را خواهد داشت.

آبیاری مناسب گل سینره


به طور کلی، نیاز آبی آن بالاست. رطوبت نسبی محیط باید بالا باشد و برای شاداب نگه داشتن گیاه در روزهای آفتابی، لازم است که روی گیاه روزانه چند بار آب پاشی شود. البته در فصل زمستان و هوای سرد، نیاز کمی به آب دارد و به ویژه از خیس کردن برگ های آنها باید خودداری شود. از نیازهای دیگر گیاه تهویه است.

خاک مناسب گل سینره


این گیاه نیاز به خاک قوی و سبک دارد و در این صورت، دیگر نیازی به کوددهی ندارد. خاک مناسب برای این گل ، خاک زهکشی شده خوب و مواد آلی کافی +2/3 خاک پر قدرت و سبک باغچه +1/3 خاک برگ می باشد بهتر است خاک مرطوب باشد و آبیاری باید از پایین صورت گیرد . از آنجا که شرایط محیطی بیشتر منازل گرم و خشک است، طول عمر سینره پس از خارج شدن از گلخانه اغلب کوتاه است.

کوددهی مناسب گل سینره


کاربرد کودهاي اسيدي براي ساخت بهتر آنتوسيانين است. براي داشتن آنتوسيانين بهتر و رنگريزه‌هاي بهتر در گل‌هاي گياه از محيط‌هاي اسيدي براي کشت گياه استفاده مي‌کنند.به دلیل دوره سرمایی که این گیاه طی می کند، کود نیتروژنه با نیترات بالا توصیه می شود.گندزدایی خاک و گلدان برای جلوگیری از برخی بیماری ها ضروری است.

تکثیر گل سینره


سینره به طور معمول با بذر افزایش می یابد. زمان لازم از کشت بذر تا گلدهی، حدود 9 ماه است که اگر همه شرایط فراهم باشد این زمان را می توان به 7-6 ماه کاهش داد. بنابراین بذر را از اوایل تابستان در جعبه و در خاک خیلی نرم با خاکبرگ سیلیس دار می کارند. بذر این گیاه خیلی ریز است و نباید بیش از 1 تا 2 میلی متر خاک روی بذرها قرارگیرد. محل کشت باید سایه دار و خنک باشد. دمای مناسب برای تندش بذر 22-20 است. پس از دو برگه شدن، گیاهان را بازکاشت کرده و فواصل آنها را بیشتر می کنند و سپس گیاهان را که به تدریج بزرگتر می شوند در گلدان های بزرگتر قرار می دهند. در زمان کاشت در گلدان باید گیاهان قوی و پربرگ حذف شوند و گیاهان متوسط که مقدار زیادی گل می دهند انتخاب شوند. در زمان انتقال گیاه به گلدان، نباید به ریشه و خاک اطراف آن آسیبی وارد شود. آمیخته خاکی گلدان باید قوی و سبک باشد. گلدان های آماده شده را از زمان آغاز سرما، در شاسی نیم گرم یا گلخانه معتدل روشنی گذاشته و مواظبت می کنند. دمای گلخانه نباید از ۱۵ بالاتر رود. سینره هایی که در شاسی نگهداری می شوند، پر پشت و پاکوتاه شده، گل های درشتتری خواهند داد ولی در گلخانه، گیاهان تا حدودی کشیده و بلند می شوند. زمان گلدهی از اواخر زمستان تا اواسط فصل بهار است.

آفت و بیماری گل سینره


از آفات مهم سینره شته ، کنه، تریپس، مگس سفید و لاروها است که باید با آنها به صورت شیمیایی مبارزه کرد ولی باید دقت کرد که برگ های این گیاه به سم خیلی حساس است و غلظت سم نباید زیاد باشد. از بیماری های آن پژمردگی ورتیسلیومی، رایزوکتونیا و پیتیوم است که با گندزدایی خاک و استفاده از سموم قارچ کش قابل کنترل است.
advertising