کودکان از چه موقع باید قطره آهن مصرف کنند
پزشکی و سلامت › بارداری و کودک
- 97/10/13
کنترل کم خونی با قطره آهن
مهم ترین عواملی که باعث می شود مادران از دادن قطره آهن به شیرخوار امتناع کنند سیاه شدن و پوسیدگی دندان ها، استفراغ در کودکان و یبوست است. درحالی که قطره آهن باعث تیره شدن دندان کودک می شود نه پوسیدگی.
در واقع جنس دندان عاملی است که میتواند باعث پوسیدگی شود که با مشاهده این مشکل باید حتما به دندانپزشک کودکان مراجعه شود.»اگر با دادن قطره آهن فرزندتان دچار استفراغ می شود با یک راه حل ساده می توان نوع قطره را تغییر داد مثلا از قطره ای که نوع خارجی یا مشابه آن و طعمدار است، استفاده کرد. درضمن برای اینکه کودک تمایل بیشتری به خوردن قطره نشان دهد، می توان آن را داخل آبمیوه طبیعی به خصوص آب پرتقال ریخت که جذب آهن را هم بالا می برد.
قطره آهن نوزاد
درصورتی هم که با مصرف قطره آهن شیرخوار دچار یبوست می شود، می توان از شربت های ملین مخصوص شیرخواران به تجویز پزشک متخصص در این سن استفاده کرد.آهن نقش موثری در رشد جسمانی و مغزی کودک دارد و کمبود آن منجر به کم رشدی بدن و مشکلات ذهنی می شود، همانطور که دادن قطره AD و مولتی ویتامین به شیرخواران الزامی است و عدم استفاده از آنها منجر بروز نرمی استخوان می شود، مصرف قطره آهن هم شدیدا توصیه می شود چرا که کمبود آن می تواند باعث بروز مشکلات جسمی و ذهنی در کودکان شود.
بهترین زمان برای دادن قطرهی آهن در فواصل میان شیردهیها است. زیرا کلسیم شیر مانع جذب آهن میشود. پس بهتر است بلافاصله قبل یا بعد شیر خوردن آهن را به کودک ندهیم. اما ویتامین ث جذب آهن را افزایش میدهد پس دادن مرکبات مجاز در این رده ی سنی راهکار خوبی است.
به عقیده بسیاری از متخصصان قطره آهن را با معده خالی باید به کودک داد. اینکار ممکن است باعث معده درد کودک شود پس بهتر است قطره آهن کودک را در بین دو وعده غذایی قرار دهیم.
با مصرف مواد غذایی همچون سبزی های تیره مانند اسفناج(+1 سال)، حبوباتی نظیر لوبیا و عدس، تخم مرغ، زردآلود و انجیر خشک(+1 سال) و گوشت قرمز و ماهی می توان تا حد زیادی از خطر فقر آهن در کودکان و بزرگسالان، پیشگیری کرد.