چه کار کنیم دندان کودکان با قطره آهن سیاه نشود

پزشکی و سلامتدهان و دندان

- 97/09/21
چه کار کنیم دندان کودکان با قطره آهن سیاه نشودکودکان برای رشد از 4 ماهگی تا 6 ماهگی به آهن نیاز دارند که این آهن در شیر مادر یافت می‌شود اما زمانی که کودک رشد می‌کند، به طور دقیق‌تر می‌توان گفت از زمان 6 ماهگی به بعد میزان مصرف آهن بدن کودک افزایش پیدا می‌کند، به همین دلیل باید در کنار شیر مادر از غذاها یا مکمل‌ها، ابتدا با مشورت پزشک اطفال، که در آن ها این ماده معدنی موجود باشد استفاده شود.
اگر کودک به تنهایی از شیر مادر استفاده کند، به دلیل این که میزان مصرف آهن بدن کودک افزایش پیدا کرده است، دچار کم خونی می‌شود.
از جمله مکمل‌هایی که کودکان با مشورت دندان‌پزشک اطفال خوب می‌توانند مصرف کنند، قطره یا شربت آن است. البته مصرف این مواد می‌تواند مشکلاتی مانند طعم نامناسب آن برای کودکان و همچنین تغییر رنگ دندان‌ها بر اثر آن را به وجود آورد.

آیا قطره آهن باعث پوسیدگی دندان می‌ شود


این قطره به خودی خود باعث پوسیدگی دندان کودکان نمی‌شود، حتی گاهی این تغییر رنگ دندان باعث نگرانی والدین می‌شود و ممکن است به اشتباه تصور کنند که قطره آهن باعث پوسیدگی دندان کودکشان شده است. علت این موضوع آن است که شیردهی شبانه و طولانی مدت به کودک و رژیم غذایی نامناسب و رعایت نکردن بهداشت دهان کودک باعث پوسیدگی دندان آن ها می‌شود و رنگ‌دانه‌های سیاه رنگ قطره به داخل خلل و فرج ایجاد شده در دندان نفوذ کرده و باعث سیاه شدن رنگ دندان کودک می‌شود.
والدین اگر قطره را در قسمت عقب دندان‌های کودکان بریزند یا این که بهتر است دندان‌های کودک را قبل و به خصوص بعد از مدت مصرف قطره تمیز کنند. با رعایت این نکات می‌توان از تغییر رنگ دندان کودکان جلوگیری کرد ولی لازم است که حداقل 6 ماه یکبار دندان‌های کودکان توسط دندانپزشک اطفال کنترل شود.

دندان های لک شده با قطره آهن


قطره آهن معمولاً باعث لک شدن دندان ها می شود، اما این شرایط در هنگام استفاده از سایر انواع مکمل های آهن مشاهده نمی شود. برای پیش گیری از لک شدن دندان ها به خاطر قطره آهن، شما باید این قطره ها را با آب یا آب میوه مخلوط کنید. استفاده از نی در این شرایط می تواند به دور نگه داشتن قطره آهن از دندان ها کمک موثر کند. در صورتی که شما برای کودک خود از قطره چکان استفاده می کنید، باید سعی کنید قطره ها را در انتهای دهان وی بریزید. به هر حال لکه های ایجاد شده بر روی دندان ها به خاطر مصرف آهن موقتی هستند و معمولاً امکان پاک کردن آنها از طریق مسواک زدن با جوش شیرین یا محلول پر اکسید هیدروژن وجود دارد. توجه داشته باشید که محلول پر اکسید هیدروژن را فرو ندهید.

راه ها و روش های درمان دندان های لک شده با قطره آهن


کودک خود را تشویق کنید حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزند و ترجیحاً این کار را پس از خوردن صبحانه و قبل از خوابیدن انجام دهد. در دنداپزشکی تخت جمشید انواع مختلف خدمات عمومی مراقبت از سلامت دهان به افراد متقاضی ارائه می شود و به این ترتیب شما می توانید با انجام فعالیت های خاص لک های ایجاد شده بر روی دندان ها را به خاطر مصرف قطره های مکمل آهن حداقل نموده و پاک کنید. در صورتی که با انجام این فعالیت ها هنوز دندان کودک دچار لک است، دندان های کودک را به جای خمیر دندان با جوش شیرین هفته ای یک بار شستشو دهید. مشابه زمانی که از خمیر دندان استفاده می کنید، باید از کودک خود بخواهید جوش شیرین را از دهان خود خارج کرده و فرو ندهد.

از جایگزین قطره های آهن استفاده نمایید


در صورتی که قطره های مکمل آهن باعث لک شدن دندان های کودک شما شد، از پزشک بخواهید روش های جایگزین به جای قطره های آهن به شما معرفی کند. برای مثال در این رابطه می توان از انواع جویدنی مکمل های آهن استفاده کرد. علاوه بر این همواره به اینگونه افراد توصیه می شود از رژیم های غذایی غنی از آهن برای کودکان خود استفاده کنند. در این حالت با استفاده از رژیم های غذایی مناسب شامل گوشت قرمز،ماهی و لوبیا، می توان از فقر آهن کودک در مراحل اولیه شک گیری آن پیش گیری کرد و ذخیره مورد نیاز وی را در صورت ایجاد فقر آهن به سرعت ترمیم نمود. برای دستیابی به بهترین نتایج در این زمینه، سعی کنید غذاهای غنی شده با آهن را به همراه مواد غذایی حاوی ویتامین سی (C) همچون آب پرتقال، گوجه فرنگی، توت فرنگی، کلم بروکلی و سیب زمینی مصرف کنید.

پیشگیری از لک شدن دندان کودکان


شما می توانید از لک شدن دندان ها با رقیق کردن قطره های آهن با آب یا آب میوه پیش گیری کنید. پس از مصرف آهن به کودک خود شیر ندهید، چون مصرف شیر می تواند در فرآیند جذب آهن اختلال ایجاد کند. شما می توانید برای خوراندن آهن به کودک خود از ظرف های مخصوص دادن مایعات به کودک و یا یک فنجان و نی استفاده کنید. انجام این کار می تواند سطح تماس آهن را با دندان های جلوی دهان حداقل کند. در این حالت لازم است وضعیت کودک خود را تحت نظارت داشته باشید تا به این ترتیب مطمئن شوید کودک تمام مایع را مصرف می کند. در صورتی که کودک از تمام کردن مایع ظرف خودداری می کند، لازم است خود شما به کودک قطره آهن بدهید و از وی بخواهید سریع آن را فرو برد. پس از خوردن قطره آهن، کودک خود را تشویق کنید چند جرعه آب میوه یا آب را بدون آهن بنوشد تا دندان های وی در صورت تماس با قطره آهن پاک شود.
advertising