علائم و علت ترشحات زرد رنگ گوش نوزاد چیست

پزشکی و سلامتبارداری و کودک

- 99/02/25
علائم و علت ترشحات زرد رنگ گوش نوزاد چیستیکی از شایع‌ترین مشکلاتی که معمولا کودکان و شیرخواران دچار آن می‌شوند، گوش‌درد است. فصل گرما، بچه‌ها بعد از برگشتن از استخر از گوش درد می‌نالند و فصل سرما بعد از سرما‌خوردگی و شروع آبریزش و سرفه.

واکس گوش نوزاد (ترشحات زرد) چیست؟


ترشحات زرد و یا واکس گوش شامل سلول های مرده مجرا و مواد غلیظ و چسبنده ای است که توسط غدد موجود در مجرای گوش تولید می شوند. گرچه ممکن است که تجمع آنها دردسر زا باشد، اما یکی از اجزای نرمال گوش محسوب شده و در واقع سبب حفظ سلامتی گوش می شوند. واکس گوش یک سد ضد آب و چسبنده است که مانع از ورود آب، ذرات خارجی و حتی حشرات به درون گوش شده و به این ترتیب مانع از بروز عفونت می شود.

وجود چه مقدار از ترشحات گوش نوزاد نرمال است؟


ممکن است ترشحات بیش از حد گوش نوزادتان شما را نگران کرده باشد، اما لازم است بدانید که نیازی به نگرانی نیست و براساس میزان فعالیت غدد عرق موجود در مجرای خارجی، مقدار ترشحات گوش نوزادان مختلف با هم بسیار متفاوت است. درحقیقت هیچ منبعی وجود ندارد که مقدار نرمالی برای ترشحات زرد گوش نوزاد مشخص کرده باشد. برخی متخصصات می گویند که اگر ترشحات به مقداری باشد که پزشک بتواند از میان آنها پرده گوش را مشاهده کند، مقدار آن نرمال محسوب می شود. به عبارت دیگر وقتی ترشحات به حدی تجمع پیدا کرده باشند که مجرای گوش را مسدود کنند، غیر طبیعی محسوب خواهد شد.

تجمع واکس گوش (ترشحات زرد رنگ گوش) چیست؟


واکس گوش به طور دائم در حال ساخت و ترشح است و توسط مژک های بسیار ریز سلول های پوششی مجرا به بیرون رانده می شود. تجمع ترشحات زرد گوش نوزاد زمانی رخ می دهد که والدین توسط ابزار نامناسبی اقدام به خارج کردن آن کرده و این ترشحات را به سمت بخش های عمقی تر از مجرا هل می دهند و یا با وارد کردن آسیب به سلول های مژک دار، خروج طبیعی آن را با اختلال مواجه می سازند.

آیا ممکن است تجمع ترشحات زرد رنگ گوش تهدید کننده باشد؟


دکتر هیل می گوید "از آنجا که تمیز کردن مجرای گوش بوسیله ی گوش پاک کن معمولاً سبب به عقب راندن ترشحات و در مراحل بعدی سبب انسداد مجرا خواهد شد، لازم است که والدین به شستن و سپس خشک کردن قسمت های بیرونی گوش بسنده کرده و اقدام به وارد کردن هیچ وسیله ای از جمله گوش پاک کن به درون مجرای گوش نکنند. اگر باز هم تجمع مواد درون مجرا مشاهده می شد، می توانید با استفاده از قطره گوش مواد را نرم کنید تا ترشحات روان شده و بتوانند به راحتی از گوش خارج شوند.بدانید که وجود ترشحات در گوش به معنی عفونت گوش نیست.
علائم و علت ترشحات زرد رنگ گوش نوزاد چیست

چه زمانی تجمع ترشحات زرد رنگ گوش مشکل ساز می شود؟


انباشته شدن این واکس در درون گوش زمانی مشکل ساز می شود که فرزند شما دچار مشکل شنوایی شده و یا سبب تجمع آب در پشت آن شود. زمانی که مشاهده می کنید که فرزندتان به درستی به صداها پاسخ نمی دهد، علائم گوش درد را در او می بینید و یا شاهد خروج دائمی ترشحات از گوش او هستید، لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک متخصص ممکن است با کمک ابزارهای مخصوص اقدام به شست و شوی گوش فرزند شما کرده و حتی درصورت نیاز شما را به یک متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع دهد.

علائم گوش درد و یا عفونت گوش نوزاد


کودک گوش خود را می گیرد و یا می کشد: این کار می تواند علامت گوش درد نوزاد باشد (کودکان ممکن است به دلایل زیادی به گوش خود دست بزنند و آن را بگیرند ولی اگر کودکتان از دیگر جهات خوب است و مشکلی ندارد، پس احتمال اینکه عفونت گوش داشته باشد، کم است).

1. اسهال و استفراغ: عفونت گوش نوزاد می تواند بر دستگاه گوارش کودک تاثیر بگذارد.

2. کاهش اشتها: عفونت گوش می تواند باعث ناراحتی سیستم گوارشی شود. همچنین برای کودکی که عفونت گوش دارد، دردناک است که چیزی را بجود و یا ببلعد. اگر کودک شما عفونت گوش داشته باشد، ممکن است در حین شیر خوردن از سینه مادر و یا شیشه شیر، دور شود و کمتر شیر بخورد.

3. مایعی زرد یا سفید از گوش خارج می شود: این علامت برای همه نوزادان اتفاق نمی افتد ولی یک نشانه بارز از گوش درد و عفونت گوش نوزاد است. این مساله نشان می دهد که بر پرده گوش سوراخی ایجاد شده است (در این مورد نگران نباشید پس از درمان عفونت گوش نوزاد، این مساله هم درمان می شود).

4. بوی بد: ممکن است از گوش نوزاد خود، بوی بدی به مشامتان برسد.

5. به سختی خوابیدن: عفونت گوش نوزاد می تواند هنگام دراز کشیدن و خوابیدن کودک ایجاد درد کند.

آیا ممکن است عفونت گوش باعث پارگی پرده گوش شود ؟


اوتیت سروز یا ترشح چرکی پشت پرده گوش شایع‌ترین نوع اوتیت در کودکان و بزرگسالان و علامت عمده آن، کاهش شنوایی بدون درد و تب است. تست‌های تشخیصی مختلفی برای اثبات این نوع اوتیت تجویز می‌شود و اگر مشکلی وجود داشت، باید درمان‌های لازم را آغاز کرد. دلیل بروز اوتیت سروز، آلرژی یا مشکلات مربوط به شیپور استاش یا گرفتگی بینی است که باعث فشار منفی در گوش و تجمع مایع در گوش میانی می‌شود که اگر چرکی شود این مایع جمع شده همانند اوتیت حاد با علایمی مثل تب همراه است و اگر مورد غفلت قرار بگیرد، باعث پارگی پرده گوش می‌شود. اگر پرده گوش پاره شود، نیاز به دستکاری ندارد و خود به خود درمان می‌شود. البته اگر پرده گوش پاره شود، توان شنوایی کودک 30 تا 40 درصد کاهش می‌یابد.
advertising