چه قرص هایی برای فشارخون مناسب است

پزشکی و سلامتپزشکی

- 97/09/13
چه قرص هایی برای فشارخون مناسب است

1. قرص رزرپین برای فشارخون


قرص رزرپین (Reserpine) از داروهای کاهنده فشار خون است که به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود. آریتمی، مدفوع تیره رنگ و استفراغ خونی برخی از عوارض جانبی مصرف قرص رزرپین هستند. توجه داشته باشید که این دارو افزایش فشار خون را درمان نمی‌كند بلكه آن را كنترل می‌نماید. از این رو مصرف آن ممكن است تا آخر عمر ضروری باشد.

عوارض قرص رزرپین شامل:


آریتمی (ریتم غیرطبیعی قلب)، مدفوع تیره رنگ، استفراغ خونی، کرامپ معده یا درد، برادی‌کاردی، درد سینه، خواب‌آلودگی، سردرد، کاهش میل جنسی، ضعف، افسردگی، عدم توانایی در تمرکز، عصبانیت یا اضطراب، تنگی نفس، کابوس‌ یا بی‌خوابی سحرگاهی، بی‌اشتهایی، اسهال و خشکی دهان می‌باشد.


2. قرص آملودیپین کاهش فشار خون


قرص آملودیپین (Amlodipine) به عنوان قرص فشار خون و بمنظور پایین‌ آوردن‌ فشار در افراد با مشکل فشار خون بالا تجویز می‌شود. سردرد و سرگیجه از عوارض قرص آملودیپین است. توجه داشته باشید که این دارو به‌ مهار بیماری‌ کمک‌ می‌کند نه‌ آنکه‌ آن‌ را درمان‌ کند. این‌ بدان‌ معنا است‌ که‌ حتی‌ اگر احساس‌ بهبودی‌ دارید ممکن‌ است‌ لازم‌ باشد آملودیپین‌ را سال‌ها یا تا پایان‌ زندگی‌ مصرف‌ کنید. آملودیپین‌ معمولاً روزی‌ یک‌بار مصرف‌ می‌شود و راحت‌تر است‌ که‌ صبح‌ها پیش‌ از صبحانه‌ مصرف‌ شود تا فراموش‌ نشود.

عوارض قرص آملودیپین شامل:


سردرد، سرگیجه، بی‌ خوابی، برافروختگی، تپش قلب، درد قفسه سینه، تهوع، درد شکم، یبوست و تب می‌باشد.

3. قرص پرازوسین برای فشارخون


قرص پرازوسین (Prazocin) در درمان زیادی فشار خون مصرف می‌شود. علاوه بر این از این دارو جهت درمان نارسایی قلبی و بزرگی خوشخیم پروستات هم استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که در اوایل درمان با این دارو فشار خون ممکن است به صورت ناگهانی افت کند. در صورت بروز علائم کاهش فشار خون، حتماً به صورت نشسته یا درازکش، تغییر وضعیت دهید.

عوارض قرص پرازوسین شامل:


افت فشار خون وضعیتی (بخصوص هنگام برخاستن از حالت‌خوابیده یا نشسته)، تند و نامنظم شدن ضربان قلب، مشکلات جنسی، تورم اندام‌ها به خصوص پا، حساسیت، خواب‌آلودگی، اضافه وزن غیرمنتظره، یبوست، سرگیجه یا منگی، درد در قفسه سینه و تنگی نفس می‌باشد.

4. قرص کارودیلول کاهنده فشار خون


قرص کارودیلول (Carvedilol) از داروهای کاهنده فشار خون است که برای کنترل فشار خون تجویز می‌شود. کاهش شدید ضربان قلب، سردرد و تنگی نفس برخی از عوارض مصرف قرص کارودیلول به عنوان قرص فشار خون می‌باشد. این دارو همچنین با اثراتی که بر روی گشاد کردن عروق و کاهش ضربان قلب دارد می‌تواند به عنوان داروی کمکی اثـر مفیدی در درمان نارسایی قلب داشته باشد. میزان دقیق مصرف این دارو برای هر فرد متفاوت بوده و حتما باید توسط پزشک تعیین گردد.

عوارض قرص کارودیلول شامل :


آلرژی، کاهش شدید ضربان قلبی، ضعف و خستگی، سردرد و سرگیجه، تنگی نفس، افزایش آنزیم‌های کبدی، افزایش وزن و اسهال، تهوع، عفونت دستگاه تنفسی، ناتوانی جنسی، گرگرفتگی، سنکوب، بیهوشی و اختلالات خواب می‌باشد.

5. قرص وراپامیل كنترل پرفشاری خون


قرص وراپامیل (Verapamil) برای كنترل پرفشاری خون، درد قلبی قفسه سینه، بی‌نظمی ضربان قلب و نیز جلوگیری از سردرد میگرنی تجویز می‌شود. این دارو با کاهش فشار خون می‌تواند از بسیاری عوارض قلبی عروقی نظیر سکته قلبی، مغزی و همچنین نارسایی کلیه بکاهد. توجه داشته باشید که این دارو افزایش فشار خون را درمان نمی‌کند، بلکه آن را کنترل می‌نماید. از این رو مصرف این دارو ممکن است تا آخر عمر ضروری باشد.

عوارض قرص وراپامیل :


شامل سردرد، سرگیجه، خستگی ، ضعف، گرگرفتگی و احساس گرما، تهوع، یبوست، سرفه یا خس خس سینه، ورم مچ یا قسمت تحتانی پا، کاهش ضربان قلب و اسهال می‌باشد.


6. قرص کلونیدین کنترل‌ فشارخون‌


قرص کلونیدین (Clonidine) برای‌ کنترل‌ فشارخون‌ و همچنین در مواردی مثل پیشگیری‌ از حملات‌ میگرن‌ تجویز می شود. خشکی دهان و خواب‌آلودگی از عوارض آن است. این دارو همچنین در درمان‌ قاعدگی‌ دردناک‌ و گرگرفتگی‌ ناشی‌ از یائسگی‌ و برای‌ رفع‌ سریع‌ عوارض‌ ناشی‌ از سندرم‌ قطع‌ مصرف‌ مواد مخدر شبه‌ تریاک‌ مصرف‌ می‌شود.

عوارض قرص کلونیدین شامل:


خواب‌آلودگی، خشکی دهان، تسکین، افسردگی، احتباس مایعات، برادی کاردی، پدیده رینود، سردرد، سرگیجه، احساس سرخوشی، بی‌قراری شبانه، یبوست و به ندرت کاهش توانایی جنسی می‌باشد.

7. قرص آتنولول برای فشارخون


قرص آتنولول (Atenolol) نوعی قرص فشار خون است که به منظور کنترل فشار تجویز می‌شود. تنگی نفس و خستگی از عوارض مصرف قرص اتنولول است.علاوه بر کاهش فشار خون این دارو به منظور تسکین‌ درد قلبی، پیشگیری‌ از سردردهای‌ میگرنی و درمان‌ بی‌نظمی‌ ضربان‌ قلب‌ تجویز می‌شود. آتنولول به شکل قرص‌های 50 و 100 میلی‌گرمی موجود می‌باشد.

عوارض قرص آتنولول شامل:


افت شدید فشارخون، کاهش نبض، سرد شدن انتهاهای بدن، بی‌خوابی، خستگی، گیجی، تهوع، گلودرد، خشکی چشم، ناتوانی جنسی، تنگی نفس و خس‌خس سینه می‌باشد.
advertising