پروتئین سویا برای بدنسازی بهتر است یا پروتئین وی و کازئین
پزشکی و سلامت › تناسب اندام
- 97/10/19
یک شایعه که ادعا میکند، پروتئین سویا اثرات هورمون استروژن را دارد و اتهاماتی در مورد از بین بردن خصوصیات و ویژگیهای جنسی مردانه بر آن وارد شده است. آیا این شایعه درست است یا غلط؟ در این مطلب با مجله علم ورزش همراه شوید تا با مرور مقالات مرتبط، نظرات مثبت و منفی در مورد تأثیر پروتئین سویا بر تستوسترون و ویژگیهای مردانه را بررسی کنیم.
در بحثهای مربوط به “پروتئینهای تند و کند جذب”، پروتئین وی جزو پروتئینهای سریع و پروتئین کازئین جزو پروتئینهای کند جذب هستند. پروتئین سویا در سرعت جذب در حد متوسط قرار دارد. نکته منفی بر علیه آن هضم نسبتاً ضعیف این پروتئین است. پروتئین سویا از نظر رتبه بندی در بهرهوری و ارزش بیولوژیکی بعد از پروتئین تخم مرغ، وی و کازئین در رتبه آخر قرار دارد.
به هر حال، منابع پزشکی متعددی وجود دارند که از مصرف سویا به دلیل تعادل پروتئین موجود در آن که منجر به عضله سازی و ارتقای عملکرد ورزشکار میشود، حمایت میکنند. به علاوه پروتئین سویا توانسته است تأییدیه مواد غذایی FDA را بخاطر کاهش بیماریهای کرونری قلبی به میزان مصرف 25 گرم در روز دریافت کند. مطالعات متعددی ادعا میکنند پروتئین سویا فواید بیشماری دارد که نمیتوان از انتخاب و مصرف آن اجتناب کرد.
نتایج تحقیقات پیشنهاد میکنند که مصرف زیاد پروتئین سویا منجر به کاهش نسبت تستوسترون و استروژن و ظهور برخی عوارض جانبی در مردان میشود. دوز نرمال مصرف پروتئین سویا 20 تا 25 گرم روزانه است که نه تنها باعث اثرات منفی در مردان نمیشود بلکه اثرات مثبت سلامتی بر قلب و عروق و پروستات دارد.