استفاده از پارتیشن و پاراوان در دکوراسیون داخلی منزل
مد و زیبایی › دکوراسیون
- 97/11/15

مزایای استفاده از پارتیشن و پاراوان در دکوراسیون داخلی
گاهی نیاز است قسمتی از دکوراسیون داخلی خانه از نظر دیگران مخفی بماند یا مثلا می خواهید نقصی از خانه را پنهان کنید. برای رسیدن به این اهداف پاراوان ها در جنس و طرح مناسب و متنوع طراحی شده اند. خیلی از افراد از پارتیشن های جدا کننده به عنوان یک المان تزیینی استفاده می کنند. یعنی لزوما نیاز به جدا کردن و قسمت بندی، دلیل استفاده از پاراوان ها نیست. اگر فضای داخلی اتاق خواب تان بزرگ باشد و بخواهید قسمتی را برای مطالعه یا انجام کار دل خواه تان اختصاص دهید می توانید با قرار دادن یک پاراوان به این هدف برسید.

انواع پاراوان
پاراوان ها معمولاً به دو صورت طراحی و تولید میشوند. یکی پاراوان های پایهدار و دیگری بدون پایه هستند. در پاراوانهای بدون پایه باید عرض لتهها در حدود 40 تا 50 سانتیمتر باشد. چنانچه اندازه عرض لتهها کوچکتر یا بزرگتر از حد استاندارد باشد ،مقاومت ایستایی پاراوان کم میشود و با کوچکترین ضربهای بر روی زمین رها میشود. برای پایداری بیشتر پاراوان، باید آن را بهصورت هفت و هشتی قرارداد.یک پاراوان مناسب بهتر است 3 تا 4 لته داشته باشد تا پایداری مناسبی داشته باشد. ارتفاع استاندارد برای این عنصر 180 سانتیمتر است.چنانچه قصد خرید پاراوان پایهدار رادارید حتماً به فضایی که پایهها اشغال میکنند توجه داشته باشید. پاراوان پایهدار را نباید در محلهای پرتردد استفاده کنید. احتمال پاگیر بودن آن زیاد است. به هماهنگی بین پایهها و ابعاد پاراوان توجه داشته باشید. چنانچه ابعاد پایهها استاندارد نباشند نمیتوانند وزن پاراوان را تحمل کند.

جنس پاراوان
متریال بکار رفته در ساخت پاراوان متفاوت است. شما باید مناسب با سبک چیدمان خانه طرح مورد نظرتان را انتخاب کنید. چوب میتواند یک گزینه مناسب برای قاب آن باشد. چوب علاوه بر سبکی میتواند گرمای خوبی به محیط القا کند. در مورد پرده پاراوان هم بهتر است متریالی انتخاب کنید که با دکوراسیون منزلتان هماهنگ باشد. شما میتوانید از جنس و طرح پارچهٔ مبلمان یا پردهتان برای پاراوان استفاده کنید.

موارد استفاده از پارتیشن های جدا کننده در دکوراسیون داخلی
پارتیشن ها هم مانند پاراوان ها برای جدا کردن بخش های مختلف خانه استفاده می شوند با این تفاوت که شکل ظاهری آن ها به لت های چسبیده به هم محدود نمی گردند. پارتیشن ها در جنس و طرح های مختلف یکی از مهم ترین جدا کننده ها برای دکوراسیون منزل به حساب می آیند. مزیت برخی پارتیشن ها که قفسه دارند نسب به پاراوان ها این است که می توان از آن ها برای قرار دادن اشیا تزیینی و یا کتاب استفاده کرد. پس هم باعث زیباتر شده خانه می شوند و هم برای چیدمان وسایل کاربرد دارند. این پارتیشن ها معمولا ترکیباتی از چوب، کنف و شیشه هستند که استفاده از هرکدام بستگی به سبک دکوراسیون داخلی منزل دارد. در منازلی که دکورهای سنتی و قدیمی دارند و مبلمان رنگ چوب استفاده شده، قرار دادن یک پارتیشن چوبی که هم قفسه برای کتاب دارد و در قسمت زیرین آن محلی برای قرار دادن گل و گیاه تعبیه شده، ایده جالبی است. یا در منازلی که دکوراسیون داخلی مدرن دارند پارتیشن های شیشه ای که در اشکال هندسی خاص طراحی شده زیبایی خیزه کننده ای به اتاق نشیمن خواهد داد.

این روزها طراحان داخلی پارتیشن ها را در سبک های تلفیقی تولید می کنند، ترکیباتی از چوب، شیشه، فلزات زیبا، باکس های ام دی اف و… که باعث به وجود آمدن نمونه های خارق العاده ای شده است.پارتیشن ها در هر قسمتی درون خانه ها، از اتاق نشیمن و اتاق خواب گرفته تا حمام و آشپزخانه کاربرد دارند.آن چه مهم است انتخاب جنس درست آن هاست که با سایر وسایل خانه هم خوانی داشته باشد. به دلیل گران بودن پارتیشن های چوبی، نوع ام دی اف آن ها هم که هزینه تمام شده کم تری نسبت به چوب دارد تولید شده که می توان به راحتی برای ایجاد یک تغییر که زیبایی خانه را چند برابر کند از آن ها استفاده کرد.

بکارگیری پارتیشن در اتاق خواب
با توجه به این موضوع که نیازهای یک کودک در حال رشد مدام در حال تغییر است، پارتیشن ها یکی از المان های مورد توجه در طراحی اتاق کودک به حساب می آیند. چرا که می توان با صرف هزینه ای اندک فضا را متناسب با نیاز کودک در سنین مختلف طراحی کرد. برای کودکان خردسال قرار دادن پارتیشنی که امکان نقاشی کردن روی آن فراهم باشد ایده مناسبی است در حالی که برای فرزند نوجوان تان شاید قرار دادن پارتیشنی که جایی برای تعبیه لباس های اضافه دارد، بیشتر مورد توجه باشد. به هرحال پارتیشن ها بسته به نیاز طراحی می شوند و به راحتی هم قابل تغییرند.