آبشار زرد لیمه چهار محال و بختیاری یکی از عریض ترین آبشارهای ایران
گردشگری › جاذبه های طبیعی
- 97/09/10
آبشار زرد لیمه
از جاذبه های چهار محال و بختیاری می توان به آبشاری اشاره کرد که در یکی از روستاهای شهرستان اردل قرار دارد. در واقع اگر به زرد لیمه در منطقه دیناران این شهرستان بروید و از جاذبه های دیدنی این منطقه بپرسید مطمئنا نام آبشار زرد لیمه یا بوینه را خواهید شنید.
آبشار زرد لیمه، در میان کوهها و در انتهای یک دره واقع شده است. در زبان ایلیاتی، «زرد» به معنای بلندی و «لیمه» به معنای پایین دست است و بنابراین میتوان نام آن را به معنی آبی که از بالادست به پایین دست فرو میریزد، دانست. همچنین نام دیگر این آبشار «بوئینه» است. این آبشار ارتفاعی در حدود 40 متر دارد و عرض تاج آن نیز 65 متر است. در واقع زرد لیمه یکی از عریضترین آبشارهای ایران است و در میان یک منطقه کوهستانی و جنگلی همچون الماسی خودنمایی میکند.

جدا از زیباییهای این آبشار پهناور، منطقهای که این آبشار را در خود جای داده است نیز بسیار زیبا و دلانگیز است. این منطقه پوشش گیاهی غالبا جنگلی دارد و درختان بلوط و بادام و صنوبر به طور فراوان در آن به چشم میخورند. همچنین پوشش مرتعی منطقه نیز شامل گندم و جو است. همچنین همانگونه که پیش از این اشاره کردیم، رودخانه زیبایی به نام «بازفت» نیز در این منطقه جریان دارد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید آبشار زرد لیمه یکی از سرچشمههای رود کارون است. همچنین این آبشار در مسیر کوچ عشایر منطقه نیز قرار دارد، به طوری که پایین دست آبشار به عنوان یک ناحیه گرمسیری و بالا دست آبشار به عنوان یک ناحیه سردسیری برای این عشایر به حساب میآیند. این نکته در هنگام رفتن به سمت آبشار به شما کمک میکند، زیرا اثر پاکوبهای باقی مانده روی زمین میتواند مسیر را به شما نشان دهد.

مسیر دسترسی
حالا اگر تصمیم گرفتید که به این منطقه بروید یک مسیر خیلی مناسب به این صورت است که از مسیر شهرکرد به سمت دیناران بروید، در این مسیر، از چند روستا به نام های کاج، کریم آباد و رستم آباد، عبور کنید تا به یک دو راهی عباس آباد و دشتک برسید.
حالا باید به سمت عباس آباد بروید. از عباس آباد، که گذشتید باید از روستاهای دیگری مثل گرد پینه، روپینه، چشمه سلیمان و لا خشک هم رد شوید. حالا به منطقه ای به نام روستای لشتر گروئی می رسید که وجود یک کوه بزرگ، نشان دهنده ی این آبشار زیبا است.

سعی کنید در این منطقه با همراهان خود به طور منسجم سفر کنید چرا که آنتن دهی موبایل در این منطقه صفر است و از طرفی جاده نیز شوسه می باشد. مسیر را ادامه دهید تا به گردنه ریسور برسید. حالا سه راهی روبروی خود می بینید که از این میان باید به مسیر فرعی دوم سمت راست، به حرکت خود ادامه بدهید
در انتهای این مسیر یک رود خانه کوچک دیده می شود که در کنارش یک تعاون روستایی است. از عرض رودخانه رد شوید و حدود دو ساعت کوهپیمایی کنید تا به این آبشار برسید. برای راحتی بیشتر در سفر وسایل ایمنی، خوراکی و لباس برای فرزندانتان را حتما به همراه داشته باشید.