خرگوش اروپایی گونه ای از حیوانات خانگی و اهلی
خواندنی › حیوانات خانگی
- 98/01/09خرگوش اهلی
خرگوش اروپایی تنها خرگوشی است که اهلی شده و به عنوان منبع غذایی برای استفاده از گوشت آن یا به عنوان حیوان خانگی نگهداری میشود. ورود خرگوشهای رهاشده یا فرار کرده به طبیعت در برخی مناطق باعث مشکلات جدی زیستمحیطی شدهاست. این جانور زادوولد سریعی دارد و در صورتی که شکارچی طبیعی نداشته باشد افزایش سریع جمعیت آن باعث تخریب پوشش گیاهی و خاک خواهد شد. شدیدترین مشکلات در استرالیا و نیوزیلند و جزایری که دشمن طبیعی برای این حیوان وجود ندارد بروز کردهاست. این حیوان از معدود جانورانی است که توسط انسان همزمان به عنوان غذا، به عنوان حیوان مونس و به عنوان آفت محصولات کشاورزی در نظر گرفته شدهاست.
مکان خرگوش های اروپایی
این حیوان برخلاف تصور اشتباه رایج جونده نیست و مثل بقیه خرگوشها به راستهٔ مستقل خرگوشسانان تعلق دارد. خرگوشهای اروپایی با ایجاد حفرههایی در سطح زمین لانهسازی می کنند و بیشتر وقت خود را که مشغول تغذیه نیستند در آنها میگذرانند. خرگوش اروپایی حیوانی اجتماعی است و به صورت گروهی زندگی میکند. آنها بیشتر در ساعات سحر و غروب فعال هستند. غای اصلی آن علف است اما از برگها، پوست درختان، جوانهها و ریشهها هم تغذیه میکنند.
تولیدمثل خرگوش اروپایی
خرگوش اروپایی توانایی تولید مثل بالایی دارد و توانایی شگفتانگیزی در گسترش سریع جمعیت خود دارد. یک نمونه مهم در استرالیا اتفاق افتاد که در سال 1859 برای اولین بار 24 عدد خرگوش در آن رهاسازی شدند و کمتر از یک قرن بعد تعداد آنها به بیش از 600 میلیون رسید.
شکل ظاهری خرگوش های اروپایی
خرگوشهای اروپایی پستاندارانی قهوهای رنگ با طول 34 تا 45 سانتیمتر و وزن تقریبی 1/3 تا 2/2 کیلوگرم هستند. نژادهای خرگوشهای اهلی اندازههای متفاوتی دارند اما بیشتر آنها بزرگتر از همتایان وحشی خود هستند.
خرگوش اروپایی شباهت زیادی به خرگوش صحرایی اروپایی دارد اما خرگوش صحرایی کمی بزرگتر است. پاهای بلندتری دارد، گوشهایش بلندتر و نوک گوشهایش سیاهرنگ است و سوراخ دماغش بزرگتر است. همچنین نوزادان خرگوش اروپایی بدون مو و کور به دنیا میآیند، در حالیکه نوزادان خرگوش صحرایی رشدیافتهتر هستند.