آموزش کاشت لوبیا سبز در باغچه

سبک زندگیباغچه

- 98/08/14
آموزش کاشت لوبیا سبز در باغچهیکی از بهترین و ساده‌ترین گیاهانی که می‌توان در فضای کم و باغچه حیاط یا بالکن پرورش داد، گیاه لوبیا سبز است. اگر تمایل دارید این گیاه را در باغچه و بیرون از خانه بکارید، مطلب زیر را تا انتها بخوانید.

مراحل کاشت لوبیا سبز در باغچه



۱- زمان کاشت لوبیا سبز


برای کاشت لوبیا سبز در باغچه نیاز به نشاکاری نیست و شما می‌توانید از همان ابتدا به طور مستقیم بذر را در داخل باغچه بکارید. بهترین زمان برای کاشت لوبیا سبز در باغچه بسته به اقلیم منطقه شما دارد. ولی در بیشتر مناطق ایران فصل بهار، بهترین زمان برای کاشت این سبزی است.

۲- انتخاب رقم لوبیا سبز


لوبیا سبز دارای ارقام رونده و بوته‌ای است. شما بسته به مساحت باغچه خود یکی از این ارقام را انتخاب کنید. در صورتی که ارقام رونده را انتخاب کرده‌اید، برای نگهداری از آن‌ها نیاز به قیم دارید و اگر از رقم بوته‌ای برای کاشت استفاده می‌کنید به مساحت بیشتر نیاز دارید، چون بایستی بین بوته‌ها فاصله لازم برای دریافت کافی نور خورشید وجود داشته باشد.

۳- کاشت بذر لوبیا سبز


برای کاشت بذر‌ها ابتدا باغچه را آبیاری کنید. سپس بذر‌ها را در عمق دو تا پنج سانتیمتری خاک بکارید و بلافاصله بعد از کاشت به آن‌ها مجددا آب دهید. فاصله بین بذر‌ها باید بین ۶ الی ۱۰ سانتیمتر باشد.

۴ - نحوه آبیاری لوبیا سبز


آبیاری را تا زمانی که گیاهان جوانه بزنند به طور مرتب انجام دهید. این گیاه به آبیاری منظم به ویژه در فصل گرم نیاز دارد. در هنگام آبیاری توجه داشته باشید که خاک حالت غرقابی و ایستابی پیدا نکند چرا که گیاه لوبیا سبز حساسیت زیادی به آب ایستادگی در پای ساقه و ریشه دارد.

۵- نحوه بستن قیم لوبیا سبز


بعد از گذشت تقریبا سه هفته، جوانه‌های لوبیا سبز از خاک خارج می‌شوند. در صورتی که ارقام رونده لوبیا سبز را کاشته‌اید، هنگامی که گیاه کمی بزرگ شد بایستی از قیم برای نگهداری گیاه استفاده کنید. برای اینکه گیاه به دور قیم بپیچد، لازم است در شروع، ساقه را در جهت عقربه‌های ساعت به دور قیم بپیچید. بعد از این خود گیاه در همان جهت به دور قیم می‌پیچد.

۶- برداشت لوبیا سبز


در حدود ۵۰ تا ۶۰ روز بعد از کاشت لوبیا سبز در باغچه، شما می‌توانید محصول خود را برداشت کنید. با توجه به اینکه بیشتر افراد از غلاف‌های تازه لوبیا سبز استفاده می‌کنند، بنابراین دقت کنید زمانی که غلاف‌ها به رشد نهایی خود از نظر طولی رسیدند، برداشت گیاه را شروع کنید که این زمان حدوداً ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از گلدهی گیاه است.‌ می‌توانید برداشت لوبیا سبز را در چندین مرحله به فاصله ۳ تا ۵ روز انجام دهید. غلاف‌های این گیاه را باید در اوایل صبح یا عصر بدون ضربه و آسیب برداشت کنید.
آموزش کاشت لوبیا سبز در باغچه

گیاه شناسی لوبیا سبز


لوبیا سبز گیاهی یکساله، از تیره بقولات و خود گشن است و گونه‌های مختلف آن از نظر شکل بوته، طول و غلاف و تعداد دانه در غلاف و اندازه دانه با هم متفاوت می‌باشند. اگر چه لوبیا سبز، گیاهی است متنوع با صد‌ها واریته جدید، اما تمامی آن‌ها را در دو دسته واریته بوته‌ای و واریته رونده طبقه‌بندی می‌کنند.

لوبیای سبز متعلق به آب وهوای گرم ومعتدل است، ولی این درحالی است که می‌توان در تمام شرایط آب و هوایی، آن را مورد کشت وپرورش قرار داد. دانه‌های این گیاه در داخل غلاف کشیده و شمشیری شکل به حالت آویزان به ساقه قرار دارند که در گونه‌های مختلف لوبیا سبز، رنگ و اندازه آن‌ها متفاوت هست. بعضی از انواع لوبیا سبز، غلاف نرم و گوشتی قابل‌خوردن دارند و در بعضی دیگر غلاف‌ها سخت بوده قابل‌خوردن نیستند.

بذر لوبیا سبز، به شکل قلوه‌ای است و در مواردی به‌صورت کُروی و یا بیضوی شکل دیده می‌شود. مصرف لوبیا سبز، در غذا‌ها بسیار متداول است و چون دارای مواد غذائی فراوانی است، یکی از مهم‌ترین سبزی‌های مورد مصرف غذائی تلقی می‌شود. مهمترین خواص لوبیا سبز شامل کاهش خطر حوادث قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان، کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم اشتها، بهبود خلق و خو، خواب راحت و پیشگیری از پوکی استخوان است.

شرایط محیطی مورد نیاز کاشت لوبیا سبز در باغچه


اولین شرط لازم برای کاشت لوبیا سبز در باغچه، داشتن اطلاع از درجه حرارت و اقیم منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، است. توجه داشته باشید، لوبیا سبز برای رشد به گرمای زیادی نیاز دارد و در آب و هوای خنک رشد آن کند و مقدار محصول و عملکرد آن نیز کاهش می‌یابد. شرایط محیطی مورد نیاز کاشت لوبیا سبز در باغچه عبارتند از:

درجه حرارت: دمای مناسب خاک برای جوانه‌زنی بذر لوبیا حداقل ۱۵ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۵ درجه سانتیگراد است. به طور کلی، بهترین دمای خاک برای جوانه زنی بذر لوبیا سبز بین ۱۵ تا ۱۹ درجه سانتیگراد است و دمای مناسب برای رشد گیاه، ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است و هنگامی که دمای محیط از ۲۵ درجه سانتی گراد بیشتر شود، عملکرد آن کاهش می‌یابد.

خاک: بهترین خاک برای لوبیا سبز، خاک‌های رسی شنی است. لوبیا سبز در خاک با زهکش مناسب، غنی، کمی اسیدی و دارای پ. هاش حدود ۶، بهترین رشد را دارد. با این وجود این گیاه، هر نوع خاک قادر به رشد است.

نور: این گیاه به نور کامل و زیاد خورشید و نیز گرمای زیادی نیاز دارد.

آبیاری: لوبیا سبز هم مانند تمام سبزیجات نیاز به آبیاری منظم دارد، به خصوص در ماه‌های گرم سال. اگر آبیاری خوب باشد، گیاه دوره گلدهی بیشتری خواهد داشت و در نتیجه محصول بیشتری تولید خواهد کرد.

لوبیا سبز برای رشد به کود نیاز ندارد، چون خود نیتروژن تولید می‌کند؛ بنابراین بعد از کاشت لوبیا سبز در باغچه و برداشت آن، می‌توانید سایر سبزیجات را در همان خاک بکارید و انتظار داشته باشید، محصولی خوبی برداشت کنید.
advertising