چگونه دختر نوجوان شاد داشته باشیم
سبک زندگی › فرزندان
- 97/10/08هیچ گاه هیچ دختر یا پسری نباید به خاطر جنسیتش تحقیر یا تشویق شود. باید به جنسیت فرزندانمان نگاهی منطقی و طبیعی داشته باشیم. توجه داشته باشیم طوری رفتار نکنیم تا دخترها از جنسیت خود بیزار شوند. اگر چنین ذهنیتی در اندیشه و باور خودمان وجود داشته باشد خطر انتقال آن به دخترمان بسیار بیشتر خواهد بود.به پرورش استعدادهای دخترانه در وجود دخترمان بیشتر بها بدهیم. مثلا مهارتهایی که بعدا در زندگی یک زن بیشتر مورد نیاز است را مورد توجه قرار دهیم. البته اگر در مقابل این چیزها مقاومت نشان دهند، باید از تحمیل و اصرار پرهیز کرد. ولی به صورت غیرمستقیم خوب است که به تبلیغ اینگونه مهارتها بپردازیم .
دخترها به حمایت و همدمی مادر بیشتر احتیاج دارند. مادری که دختر بزرگ می کند باید بتواند با دخترش ارتباط عاطفی و دوستانه ای برقرار کند. این ارتباط به تدریج با بلوغ دختر ایجاد خواهد شد مگر اینکه مادر موانعی ایجاد کند. این موانع از قبیل بدزبانی و تندخویی مادر یا برخی بیماریهای روحی اوست.دختران در این سنین علاقهمندند درکشان کنيم، به سخنانشان گوش دهيم و به خواستههايشان توجه کنيم مادران بايد به صحبتهای دخترانشان گوش داده وتحقيرشان نکنند و به نظرات آنها توجه کنند. چرا که عدم اطمينان والدين به دختران، سبب به وجود آمدن مسائل و مشکلاتی برای آنها خواهد شد.
دوره نوجوانی دوره گرایش به همسالان وتاثیرگذاری شدید دوستان می باشد. دوستان گاهی اوقات سبب محکم شدن اعتقادات دوستانشان ميشوند و گاهی مشکلاتی را برای دوستانشان ايجاد ميکنند که سبب انحراف آنها ميشود. با توجه به اين موضوع والدين باید با فرزندان نوجوان خود دوست گشته و در انتخاب دوستان به آنها کمک نمایند. و ويژگی های دوست خوب را به فرزندانشان بياموزند. نه این که بی تفاوت بوده و بعد از انتخاب دوست توسط فرزندشان به ارزیابی آنها پرداخته وفرزندشان را از دوستی با برخی از آنها نهی کنند.
بايد با تربيت صحيح و درست دخترانمان، به آنها اعتماد کنيم اگر تربيت دخترانمان درونی باشد، آنها خود کنترل می شوند و ديگر مشکلی برايشان پيش نخواهد آمد. والدين بايد زيبايی و توانمندی دخترانشان را به رخشان بکشند تا ديگران از بيرون او را جلب نکنند، والدين بايد با دخترانشان همدلی کنند، به آنها بها دهند و از ديد آنها دنيا را ببينند. اگر تربيت فرزندانمان درونی نباشد، از بيرون قادر به کنترل آنها نخواهيم بود.
رای داشتن ارتباطی دوستانه با فرزند دختر، سعی کنید حتی وقتی از اشتباهاتش با شما حرف می زند مانند یک دوست که به اشتباهات دوستش گوش می دهد رفتار کنید. گاهی بخندید ،گاهی به شوخی مسخره کنید و ... اما فورا با تحقیر و سرزنش راه رابرای ادامه این دوستی نبندید. این دوستی به شما امکان شناخت دخترتان را می دهد. همه چیز را بفهمید و بدانید و در مواقع دیگر از این اطلاعات استفاده کنید و نگرانیتان را آشکار نکنید تا باعث ترس دخترتان ازشما نشود.
به او کمک کنید تا احساس خاص بودن داشته باشد. میزان اعتمادبهنفس در میان دختران در دوران راهنمایی و دبیرستان سه و نیم برابر کمتر از پسران است. با تشویق شخصیت و فردیت دختر جوانتان شما سکوهای قدرتمند عاطفی را در وجودش پایه گزاری میکنید تا زمانی که به سن نوجوانی میرسد بتواند با پیچیدگیهای آن سن بهخوبی کنار بیاید. بگذارید خودش را باور داشته باشد به او اجازه دهید تا استعدادهایش را بشناسد و خودش تصمیم بگیرد که در چه زمینهای استعداد دارد. بهجای اینکه اسمش را کلاس شنا بنویسید چون همه همکلاسیهایش این ورزش را انتخاب کردهاند و ورزش محبوبی است، فهرستی از گزینههایی که میتواند انتخاب کند را برایش آماده کنید و اجازه دهید خودش از میان آنها یکی را انتخاب کند. وقتی به چیزی علاقه نشان داد بگذارید تا برود و آن مسیر را تجربه کند.
اشتباهاتش را بپذیرد و تشویقش کنید. یکی از بهترین راههای بالا بردن اعتمادبهنفس دخترتان این است که اجازه دهید اشتباه کند. فلسفه پشت این ماجرا ازاینقرار است که ما سهواً زمانی دختران را با واژه «آفرین دختر خوب» تشویق میکنیم که کامل و بینقص باشند. پس آنها از این طریق بهسرعت یاد میگیرند که اشتباه کردن به این معنی است که بهاندازه کافی خوب نیستی. مشکل این روش این است که باعث میشود او در آینده از قدرت ریسک پذیری پایینی برخوردار شود و اعتمادبهنفسش را از دست بدهد. به دخترتان یاد دهید که اشتباهات امری عادی در زندگی هستند. درباره اقدامات اشتباه زندگی خودتان با او صحبت کنید و به او فرصت اشتباه کردن بدهید حتی اگر این اشتباهات از دید شما خیلی احمقانه به نظر برسند.
اعتمادبهنفس اجتماعیاش را بالا ببرید نیمی از کودکان و نوجوانان که تعداد زیادی از آنان دختران هستند خشونت در رابطه را تجربه میکنند. خشونت در رابطه زمانی است که سایر کودکان عمداً یک کودک را طرد میکنند یا دیگر کودکان را مجبور میکنند تا فرد مشخصی را طرد کنند. برخورد و دعوا در زندگی کودکان اجتنابناپذیر است؛ و به همین دلیل نیاز هست که به دخترتان یاد دهید که چطور از پس این شرایط برآید.
احساسات ابزار فوقالعاده قدرتمندی هستند و ما باید به مادران و دخترانمان آموزش دهیم که زمانی که شما عصبانی و ناراحت هستید چنین احساساتی نشاندهنده این است که چیزی برایتان مهم است و شما باید آن را بیان کنید. اولازهمه عصبانیتتان را امری نرمال نشان دهید به این صورت که به دخترتان با توجه به شرایط سنیاش توضیح دهید که چه چیزی موجب آشفتگی شما شده است.