چگونه با کودک خبر چین برخورد کنیم
سبک زندگی › فرزندان
- 97/09/14
نحوه برخورد با کودکان خبرچین و فضول
خود شما الگوی خوبی برای بچه ها باشید . وقتی از فلان مهمونی و عروسی و … میان شروع نکنید پشت سر هم بد و بیراه گفتن و حرف زدن که وای چرا فلانی اینطوررفتار کرد؟ چرا فلان حرف رو زد؟ چرا فلان لباس مسخره رو پوشیده بود و … اگه تمایل داشت که درباره ی دیگران حرف بزنه به حرفاش گوش ندین و بهش توجهی نکنید تا بفهمه که این جور حرف ها تایید و تشویقی به دنبال نداره.
اگر مطالبی که کودک در جمع مطرح میکند، کم اهمیت یا بیاهمیت است؛ برای مثال وقتی میگوید: «شام چی خوردهایم یا دیروز کجا رفتهایم و...» هیچ واکنشی نشان ندهید.
اگر مسائل مهم زندگیتان را در جمع بیان میکند یکی از دلایل مهم آن، این است که خودتان در حضور همسر یا بستگانتان همین کار را میکنید، بدون اینکه متوجه باشید دختر 7 ساله شما با وجود اینکه مشغول بازی است، صحبتهای شما را میشنود. سعی کنید الگوی خوبی باشید و مسائل و رازهای خانوادگی را با دیگران مطرح نکنید، اگر هم این کار را انجام میدهید حداقل زمانی که او مدرسه است و درخانه حضور ندارد با دیگران صحبت کنید.
وقتی کودک رازهای خانواده را مطرح میکند واکنش شدید نشان ندهید بلکه او را از جمع بیرون ببرید و او را از نظر خودتان مطلع کنید؛ مثلا بگویید: «من خیلی ناراحت میشوم وقتی مسائل خصوصی زندگیمان جلوی بقیه مطرح میشود» یا در همان موقع با یک نگاه جدی (بدون هیچ صحبتی) برای چند ثانیه به او نگاه کنید.
اگر با این روش ها باز هم کودکتان حرف هایی را در مهمانی ها زد در یک جمع دونفره بهش بگین که من دوست ندارم یک سری حرف هایی که مربوط به خونمونه بقیه متوجه بشن و دربارش بدونن و این حرف ها فقط مربوط به من و تو و باباجونه. این حرف ها رو کاملا با روی خوش بهش بگین و اصلا برخورد تند و عصبانی نشون ندین.
در مورد علل خبرچینی با کودک صحبت کنید و به او یاد دهید که از روش های دیگر مطلوب برای افزایش مقبولیت استفاده کند.
به دیگران بسپارید که وقتی از مسائل زندگیتان صحبت میکند، هیچ واکنشی نشان ندهند و کاملا بیتفاوت باشند.
به هیچ وجه از روشهای نصیحت، عصبانیت، تهدید، تنبیه و... به ویژه در حضور جمع استفاده نکنید.
هنگامی که کودک خبرچینی می کند توجه خود را به چیزهای دیگر جلب کنید مثلا بگویید : به جای اینکه در باره ی این موضوع حرف بزنیم بهتر است که ...
در بحث های کلاسی و گروهی احساس دیگران در مورد افراد خبر چین را به چالش بکشید و یا بیان داستان و نشان دادن فیلم و...آن ها را با عواقب خبر چینی و احساسات دیگران نسبت به چنین کسانی آشنا سازید.
به کودک اعتماد به نفس بدهید تا برای جلب توجه مجبور به خبرچینی نشود.
به جای گوش دادن به خبر چینی از او بخواهید ماجرا را بنویسد.
خبر چینی را نادیده گرفته و رفتارهای صحیح کودک را تشویق کنید.
به کودک کمک کنید تا خودش راهی برای اصلاح رفتارش بیابد به جای اینکه آن را به طور کامل به عهده ی والدین بگذارید.
هنگامی که چشم پوشی از خبر وی غیرممکن است با کودک قرار بگذارید در صورت خبرچینی نکردن به او جایزه می دهید و برعکس.
به کودک آموزش دهید که گزارش چه اطلاعاتی مناسب است. مثل نیاز به کمک فوری، زد وخورد، فریب دادن و...