چگونه در کودکان اعتماد به نفس ایجاد کنیم
سبک زندگی › فرزندان
- 97/08/28به فرزندان خود کمک کنید تا استعدادهای و ویژگیهای منحصر به فرد خود را کشف کرده و به نقاط قوت خود تبدیل کند. همچنین به او یاد بدهید که احساس خاص بودن، به معنای بهتر بودن از دیگران نیست. به کودک بیاموزید که اهدافی برای خود تعیین کند و از دستیابی به آنها احساس غرور کند. برای او فرصتهایی ایجاد کنید که به موفقیت دست یابد. کودک را تشویق کنید که در مسیر دستیابی به اهداف خود، تلاش کند، با چالشها روبرو شود و خطرات را قبول کند.
برای رسیدن به موفقیت به کودک کمک کنید
کارهایی را پیدا کنید که میدانید او میتواند آن را انجام دهد. سپس او را برای تلاشش تشویق کنید. به تدریج سطح سختی هر چالش را افزایش دهید.برای موفقیتهای کودک تمایز قایل شوید ، برای او توضیح دهید که با وجود اینکه در انجام کاری تلاش میکند، ممکن است در آن موفق نشود. اهمیت کارها و فعالیتها یکسان نیست. برای نمونه اینکه او میتواند رنگها را نام ببرد، بسیار مهمتر از این است که او نمیتواند با سرعت دوست خود بدود. منفی بودن بیش از حد اعتماد به نفس کودک را کاهش میدهد، حتی اگر قصد شما انگیزه دادن بیشتر باشد. اگر کودک کاری را درست انجام نداده است، سعی کنید با آرامش او را راهنمایی کنید، به گونهای که احساس ناراحتی و بی ارزشی نکند.
درباره ظاهر و نقاط قوت او صحبت کنید
کودک دوست دارد تا از ظاهرش تعریف کنند. این کار موجب تقویت اعتماد به نفس او میشود. تایید ظاهر و فیزیک جسمی کودک برای رشد روانی او اهمیت ویژهای دارد. او را تشویق کنید که همواره تمیز و مرتب لباس بپوشد. هر زمان که کودک به شما میگوید که او کار جدیدی را امتحان نخواهد کرد، زیرا برای انجام آن کار مهارتهای لازم ندارد، او را تشویق کنید که در مورد ویژگیها و نقاط قوت خود فکر کند. به او یاد آور شوید که دفعات قبل نیز در جایی شک و تردید داشت، اما در نهایت با تلاش هایش در آن کار موفق شد.به او اعتماد به نفس و انگیزه کافی برای انجام کار را بدهید.
عملکرد کودک را با همسالان او مقایسه نکنید
مقایسه کودکان با یکدیگر کار کاملا اشتباهی است چون انها کاملا با هم متفاوت هستند هر کدام دارای نقاط ضعف و قوت مشخصی هستند . ممکن است وسوسه شوید که عملکرد کودک را با مقایسه با برادر یا خواهرش بهبود دهید، اما این روش احتمالا شرایط را بدتر میکند. بهتر است کودکان نوپا را به عنوان یک شخص منحصر به فرد در نظر بگیرید و با آنها رفتار کنید.
اجازه دهید کودک قدرت تصمیم گیری داشته باشد
وقتی که کودک را در تصمیم گیریهای کوچک شخصی درگیر کنید، اعتماد به نفس او افزایش مییابد به عنوان مثال، چه لباسی میپوشد، چه غلات صبحانهای میخورد. با پرسیدن سوالات این چنینی و اجازه دادن برای انتخاب از بین چند مورد کودک قدرت تصمیم گیری پیدا می کند و بهترین انتخاب را دارد. این کار باعث بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان میشود.
او را به خاطر پیشرفت کردن تشویق کنید
کودک هنگامی که بازخورد مثبت واقعی، از کسانی که نظر آنان برایش ارزشمند است (مادر و پدر، مادربزرگ و پدربزرگ، پرستار) بگیرد، رشد میکند. تعریف از کودک، در حد تعادل، باعث میشود او احساس خوبی در مورد خودش داشته باشد. بنابراین برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان در شرایط مناسب، او را تشویق کنید. به کودک بگویید، او هفته گذشته فقط یک شکل را میتوانست نام ببرد، اما در این هفته او میتواند تعداد بیشتری را نام ببرد.با یادگیری تعداد بیشتری از حروف الفبا کلمات بیشتری می تواند بنویسد. کودک احتمالا این پیشرفتهای کوچک را در رشد خود متوجه نمیشود، بنابراین آنها را برایش برجسته کنید.
استفاده مداوم از کلمات مثبت برای بالا بردن اعتماد به نفس کودک
دقت در انتخاب کلماتی که برای تشویق کودک استفاده میکنید، اعتماد به نفس او را افزایش میدهد. عباراتی مانند "من میدانم که میتوانی آن کار را انجام دهی"، "بهترین کاری را که میتوانی انجام بده" و "من خوشحالم که تو سخت تلاش کردی" " از اینکه به خواهر کوچکتر خود کمک می کنی حس خوبی دارم و خوشحالم "احساس ارزشمندی را در کودک بالا میبرد.