رابطه رنگ ناخن و بیماری

پزشکی و سلامتپوست و مو

- 97/10/07
رابطه رنگ ناخن و بیماری

تغییرات رنگ ناخن می تواند نشانه سرطان باشد


در کنار کارهای منزل بسیاری از خانم ها برای خرید لباس کفش به بیرون از منزل می روند یا برای صرف شام و ناهاربه رستوران و کافی شاپ می روند عده ای هم فقط بیرون می روند تا قدم بزنند و چیزهای جدید را ببینند و سر انجام برخی دیگرهم زمانی را در آرایشگاه می گذرانند ، برخی خانم ها تصمیم به مانیکور کردن ناخن می گیرند که وقتی به آرایشگر مراجعه می کنند آرایشگر متوجه مشکلی در ناخن آنها می شود که بهتر است آن را به عنوان هشدار جدی سلامت بگوید تا ازیک مشکل جدی جلوگیری کرده باشد، مشکلی به نام تغییر رنگ روی ناخن.

تغییر رنگ ناخن هشداری است شاید برای سرطان


بعضی خانمها خط های سیاهی در ناخن شان وجود دارد که بعضی از آنها می خواهند با لاک های تیره این خط های تیره را بپوشانند، ممکن است بعضی ها فکر کنند عفونت ناشی از قارچ است اماباید نسبت به تغییر ناخن هوشیار باشید مخصوصا اگر رنگ ناخن به قهوه ای ،آبی تیره و سیاه تبدیل شود.

رابطه رنگ ناخن و سرطان


اگر خط ممتد قهوه ای روی ناخن دیدیدممکن است نشانه سرطان باشد، در بسیاری از موارد تومورها زیر ناخن رشد می کنند و اگر دیدید رنگ ناخن تغییر کرده است سریعا بایدشک کنید شاید تومور خطرناکی باشد در چنین شرایطی حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
کارشناسان بیان می کنند اگر رنگ ناخن تغییر کرد یادچار خونریزی شد و بدون هیچ توقفی رشدکردبایدسریعابه پزشک مراجعه کرد چرا که اینها علائمی هشدار دهنده از بیماری های خطرناک هستند.

رنگ ناخن نشانه چیست


ناخن های رنگ پریده و به ویژه ناخن ها (و پوست) بسیار رنگ پریده می توانند نشانه هایی از کم خونی (سطح پایین آهن خون)، کمبود مواد مغذی (تمام منابع ویتامین ها)، نارسایی احتقانی قلب و بیماری کبد باشند.

ناخن های سفید با نشانگرهای اضافی به موضوعات مختلفی اشاره دارند. رنگ سفید به همراه لبه های تیره‌تر می تواند نشانه ای از هپاتیت باشد. رنگ سفید به همراه قسمت باریک صورتی در پایین (به نام ناخن تری شناخته می شود) می تواند نشان دهنده بیماری کبد، نارسایی احتقانی قلب، نارسایی کلیه یا دیابت باشد.

ناخن های زرد اغلب با عفونت قارچی و همچنین عملکرد نادرست کبد پیوند خورده اند. اگر ناخن ها زرد و شکننده یا ضعیف هستند، این شرایط می تواند نشان دهنده ابتلا به بیماری هایی مانند سوریازیس، دیابت، یا بیماری های ریوی (به عنوان مثال، برونشیت مزمن) یا تیروئید باشد. هشدار: سیگار کشیدن نیز می تواند موجب زرد شدن ناخن ها شود.

ناخن های آبی، مانند لب های آبی، می توانند نشان دهنده سرمای بیش از اندازه یا کمبود اکسیژن باشند. اگر احساس سرما نمی کنید، رنگ آبی ناخن ها می تواند نشان دهنده مشکلات تنفسی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و آمفیزم باشد.

لکه های سفید روی ناخن های دست اغلب نشان دهنده کمبود روی هستند. حتی با دنبال کردن یک رژیم غذایی خوب، اگر با لکه های سفید روی ناخن های خود مواجه شده اید ممکن است به مصرف مکمل روی برای دریافت میزان کافی از این ماده معدنی نیاز داشته باشید. با این وجود، کمبود روی می تواند به واسطه مسائل دیگر نیز شکل گرفته باشد و از این رو، مراجعه به پزشک گزینه ای خوب است. پیش از مراجعه به پزشک مدتی صبر کنید زیرا لکه های سفید روی ناخن های دست ممکن است در نتیجه یک آسیب جسمانی نیز شکل گرفته باشند، که پس از مدتی از بین بروند.

ناخن های سیاه یا خطوط تیره زیر ناخن ها می توانند نشانه ای از یک سرطان پوست خطرناک، مانند ملانومای کشنده باشند. اگر با رگه های سیاه یا رشد دردناک ناخن ها مواجه شده اید، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

نشانه های ناخنی با سطح ناهموار


ناخن هایی که دارای سطحی ناهموار یا حفره‌دار هستند می توانند نشانه ای از ابتلا به سوریازیس یا مراحل اولیه اختلالات خودایمنی، مانند آرتریت روماتوئید و اختلالات بافت همبند، مانند سندرم رایتر، باشند.

ناخن های شکسته یا چاک خورده اغلب با نشانه های اختلالات تیروئید، به ویژه کم کاری تیروئید، پیوند خورده اند. این شرایط می تواند نشانه ای از کمبود ویتامین، به ویژه ویتامین های A، C و B (بیوتین) باشد. همچنین، عفونت قارچی می تواند دلیل شکستگی یا شکنندگی ناخن های دست باشد، اگر با زردی رنگ آنها همراهی می شود.

ناخن قرمز پف کرده به واسطه التهاب در اطراف لبه های ناخن، به ویژه در پایه، شکل می گیرد. این شرایط می تواند به واسطه جراحت، عفونت یا بیماری های بافت همبند، مانند لوپوس، شکل گرفته باشد.
advertising