درمان ترک پاشنه پا در منزل
پزشکی و سلامت › پوست و مو
- 97/08/17ترک خوردن پوست در بسیاری از نقاط بدن دیده می شود، اما معمولا پاشنه و کنار کف پا نقاطی هستند که بیشتر مستعد ترک خوردگی اند.خشک بودن پوست پا (Xerosis) یکی از رایج ترین عوامل ترک پا است. یکی دیگر از عوامل ترک خوردگی، قطور بودن پوست و پینه بستن سطح پوست است. ترک پا تا زمانی که عمیق نشده، خطر چندانی ندارد و فقط زیبایی پاها را از بین می برد.اگر این ترک ها عمیق شود پاشنه ها دردناک می شوند و در برخی موارد خونریزی هم می کنند. این شرایط منجر به عفونت می شود و برای افرادی که دیابت دارند یا سیستم ایمنی بدن شان ضعیف است، خطری جدی محسوب می شود.
دلایل بروز ترک کف پا
قطر زیاد خارجیترین لایه پوست در ناحیه کف پا آن را مستعد ترک خوردن میکند
وزن بالا
زیاد راهرفتن روی فرش و موکت
پوشیدن کفشهای تنگ و پاشنهدار که تنفس پا را دچار اختلال میکنند
شستشوی زیاد پا
عوامل ارثی
برخی بیماریها
ترکهای عمیق پا حاصل خشکی زیاد پوست است و گاهی اگزما میتواند در این مشکل دخیل باشد. معمولا در دوران یائسگی ترک کف پا به دلیل ضخیمتر شدن پوست و دلایل هورمونی تشدید میشود. گاهی عفونتهای باکتریایی و قارچی روی ترک پا سوار میشود که در بهبود دیرهنگام زخم نقش دارد. اگر دلیل ترک پا، بیماریای مثل دیابت باشد، حتما باید نمونه بافتی و آزمایشهای قارچی انجام و متخصص پوست آنها را بررسی کند.
ساده ترین راه پیشگیری از ترک خوردن کف پا
بافت شاخی کف پا، خارجی ترین لایه پوست است و قطر زیادی دارد و از سوی دیگر، حجم بالایی از وزن بدن روی آن قرار می گیرد. بنابراین ممکن است ترک بخورد. ترک کف پا در خانم ها نسبتا شایع تر است و دلایل متفاوتی دارد که از آن جمله می توان به پا برهنه بودن و زیاد راه رفتن روی فرش و موکت اشاره کرد. در ادامه این مطلب به دلایل بروز ترک کف پا و درمان هایی که معمولا توصیه می شود، می پردازیم و درباره ترکیبات موجود در کرم های کف پا و ویژگی های کرم مراقبت از پای ایده آل توضیح می دهیم.قطر زیاد خارجی ترین لایه پوست در ناحیه کف پا آن را مستعد ترک خوردن می کند. از سوی دیگر، وزن بالا، زیاد راه رفتن روی فرش و موکت، پوشیدن کفش ها تنگ و پاشنه دار که تنفس پا را دچار اختلال می کنند و شستشوی زیاد پا و حتی عوامل ارثی یا برخی بیماری ها در این میان دخیل هستند. ترک های عمیق پا حاصل خشکی زیاد پوست است و گاهی اگزما می تواند در این مشکل دخیل باشد.
معمولا در دوران یائسگی ترک کف پا به دلیل ضخیم تر شدن پوست و دلایل هورمونی تشدید می شود. گاهی عفونت های باکتریایی و قارچی روی ترک پا سوار می شود که در بهبود دیرهنگام زخم نقش دارد. اگر دلیل ترک پا، بیماری ای مثل دیابت باشد، حتما باید نمونه بافتی و آزمایش های قارچی انجام و متخصص پوست آنها را بررسی کند.
درمان ترک کف پا در منزل
بسیار خب، باید بدانید که میتوانید برای درمان این عارضه، در عوض مراجعه به پزشک، برخی از راههای درمانی ترک پاشنهی پا که به راحتی در خانه ساخته میشوند را امتحان کنید. در این راهنما، ما ۱۰ درمان خانگی برای ترک پاشنهی پا را برایتان فهرست کردهایم.
۱. روغنهای گیاهی برای درمان ترک پاشنه پا
مالیدن انواع روغن نباتی بر روی ترکهای پاشنهی پا میتواند نتایج خوبی داشته باشد. همچنین کسانی که پاهای خشکی دارند باید از روغن نباتی استفاده کنند تا پاهایشان ترک نخورد. شما میتوانید از روغن زیتون، روغن کنجد، روغن نارگیل یا هر نوع روغن گیاهی هیدروژنهای برای بهبود ترکهای پا استفاده نمایید.ابتدا پایتان را با یک سنگ پا لایه برداری کنید و به خوبی بشویید، و سپس روغن نباتی را به پاشنه و کف پاهایتان بمالید. بعد از آن یک جفت جوراب تمیز به پا کنید و به رختخواب بروید، حالا روغن برای نفوذ به پوست پای شما زمان کافی دارد. در صبح متوجه خواهید شد که پاشنههای پایتان نرم تر شده است. این درمان را برای چندین روز متوالی ادامه دهید تا ترکهای پاشنهی پایتان به خوبی بهبود یابد.
۲. موم پارافین برای درمان ترک پاشنه پا
اگر شرایط ترک پاهایتان واقعاً بد است، و باعث بوجود آمدن درد زیادی شده است، موم پارافین یکی از درمانهایی است که میتواند به سرعت به پاهایتان تسکین دهد. موم پارافین بخرید و آنرا با روغن خردل یا روغن نارگیل مخلوط کرده و سپس برای مدتی آنرا حرارت دهید تا موم به خوبی ذوب شود.پیش از استفاده از موم، صبر کنید تا به دمای اتاق باز گردد. برای نتیجهی بهتر، پیش از اینکه به رختخواب بروید موم را بر روی ترک پاشنهی پایتان بمالید و صبح به خوبی آنرا بشویید. شما باید این درمان را برای یک تا دو هفته تکرار کنید تا نتایج مثبت آنرا ببینید.
۳. موز برای درمان ترک پاشنه پا
شما میتوانید ترک پاشنهی پاهایتان را در خانه با موز رسیده نیز درمان کنید! یک موز رسیده را بکوبید تا خمیر یکنواختی از آن بدست بیاید. ابتدا پایتان را به خوبی تمیز کنید، سپس خمیر بدست آمده از موز را به پایتان بمالید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی پایتان بماند تا پوست خشک پایتان به خوبی تغذیه شود. حالا پاهایتان را با آب گرم به خوبی بشویید و سپس داخل آب سرد غوطه ور کنید. این راه درمانی خانگی را هر روز برای چند هفته تکرار کنید و از پاشنههای نرم و صافی که به شما میبخشد لذت ببرید.
۴. لیمو ترش برای درمان ترک پاشنه پا
خاصیت اسیدی لیمو ترش میتواند خیلی مفید باشد، اما باید اطمینان حاصل کنید که آب لیمو ترش تنها به پوست سخت پاشنهی پایتان مالیده شود. بعلاوه میتوانید پاهایتان را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک سطل آب گرم که به آن لیمو ترش افزوده اید غوطه ور سازید. یادتان باشد که از آب داغ استفاده نکنید، چرا که میتواند رطوبت پای شما را از بین ببرد. در آخر پایتان را با سنگ پا و صابون بشویید و با حوله خشک کنید.
۵. گلاب و گلیسیرین برای درمان ترک پاشنه پا
گلیسیرین و گلاب راه دیگری برای درمان ترک پاشنهی پا در خانه است. مخصوصاً زمانی که میخواهید از خانه خارج شوید نیاز دارید تا از پاهایتان بصورت ویژه مراقبت نمایید. مقدار مساوی از گلیسیرین و گلاب را باهم مخلوط نمایید. پیش از اینکه از خانه خارج شوید، مخلوط بدست آمده را به پایتان بمالید تا اینکه به خوبی جذب پوست پایتان شود. این مخلوط باعث خواهد شد تا پوست پایتان برای ساعات طولانی نرم بماند و شرایط ترکها تحت کنترل باشند. این درمان را برای چند هفته تکرار کنید تا پاشنهی پاهایتان نرم شوند.
۶. وازلین برای درمان ترک پاشنه پا
برای جلوگیری از ترک پاشنهی پاهایتان، باید پوستهای مردهی سخت اطراف پایتان را به صورت منظم لایه برداری کنید و سپس با مالیدن کمی وازلین، منطقهی پاشنهی پایتان را بپوشانید. پس از مالیدن وازلین باید جوراب به پا کنید تا اینکه وازلین بتواند به خوبی در پوست شما نفوذ کند. اینکار باعث خواهد شد تا از ایجاد ترک پا پیشگیری بعمل آید و البته پاشنهی پاهایتان نرم و مرطوب شود. این درمان را روزانه پیش از اینکه به رختخواب بروید تکرار کنید.
۷. عسل برای درمان ترک پاشنه پا
عسل هم از آنجایی که خواص مرطوب کنندگی و ضد باکتریایی دارد میتواند بعنوان درمانی برای ترک پاشنهی پا مورد استفاده قرار گیرد. عسل هم میتواند جهت بهبود و درمان پوست خشک پا و هم ترک پاشنهی پا مورد استفاده قرار گیرد. برای اینکه پاشنههایی نرم داشته باشید یک فنجان عسل را در سطلی که تا نیمه با آب گرم پر شده است مخلوط نمایید و پاهایتان را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این مخلوط غوطه ور کنید. در آخر پاهایتان را به آرامی لایه برداری کنید و از پاهایی نرم لذت ببرید. با این درمان خانگی دیگر هیچ خشکیای بر پوستتان باقی نخواهد ماند.
۸. آب نمک گرم برای درمان ترک پاشنه پا
در مورد ترک پاشنهی پا، شما احتیاج دارید تا پاشنهی پایتان را به خوبی تمیز و مرطوب نگاه دارید. پس پاهایتان را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب نمک گرم فرو ببرید و آنرا از آب نمک متنعم کنید. سپس پایتان را در آب سرد فرو کنید تا گردش خون در آن بهبود یابد. اینکار همچنین درد ناشی از ترک پاشنهی پایتان را هم تسکین میدهد. حالا پاهایتان را خشک کنید و کمی کرم مرطوب کننده یا وازلین به آن بمالید تا رطوبت مورد نیازش تأمین شود. همچنین پیشنهاد میکنیم تا بلافاصله یک جفت جوراب هم به پا کنید.
۹. آرد برنج برای درمان ترک پاشنه پا
برای لایه برداری از پاهایتان میتوانید از یک اسکراب خانگی ساخته شده توسط عسل، سرکه سیب و آرد برنج استفاده کنید. برای ساخت این اسکراب، دو تا سه قاشق غذاخوری آرد برنج، چند قاشق عسل و کمی سرکهی سیب را باهم مخلوط کنید تا خمیر سفتی بدست بیاید. اگر شرایط ترک پاشنههای پایتان خیلی خیلی بد است، یک قاشق روغن زیتون یا روغن بادام شیرین نیز به این خمیر بیفزایید.ابتدا پاهایتان را به مدت ۱۰ دقیقه در آب گرم غوطه ور کنید سپس به آرامی با استفاده از این خمیر از پوست پاهایتان لایه برداری کنید تا پوستهای مردهی اطراف پایتان از بین بروند. با انجام این درمان به زودی شما صاحب پاشنههایی نرم و بدون ترک خواهید بود.