شناخت افسردگی بحران میانسالی و روش درمان آن

پزشکی و سلامتروانشناسی

- 97/09/10
شناخت افسردگی بحران میانسالی و روش درمان آنفکر می کنید که دوران میانسالی به شما نزدیک شده است؟ نگران نباشید چون شما تنها نیستید. در سال 2008 مطالعه ای بر روی 2 میلیون نفر انجام شد که این مطالعه نشان داد که افسردگی میانسالی گستردگی جهانی دارد.در واقع افسردگی میانسالی در بانوان در سن 40 سالگی و در آقایان از سن 50 سالگی به اوج می رسد.
در این مطلب با عواملی که باعث بروز افسردگی در دوران میانسالی می شوند و میانسالی را با یک بحران مواجه می کند، بیشتر آشنا می شویم:
تحمل فشار مسوولیت ها
شناخت افسردگی بحران میانسالی و روش درمان آن
آیا شما بین درخواست های فرزندان، پدر و مادر پیر و سالمندان خود و شغلتان درگیر شده اید؟ احساس ناراحتی، بی ارزشی و یا احساس گناه می کنید؟ معمولا خانم ها بار مسوولیت های این چنینی را تحمل میکنند و بیش از نیمی از آنان زیر بار این سختی ها دچار افسردگی می شوند.
راه حل: حتما زمانی را برای توجه بیشتر به خودتان نیز اختصاص دهید، ورزش کنید، به میزان کافی استراحت کنید و غذاهای سالم مصرف کنید، زمانی را برای ملاقات با دوستان خود اختصاص دهید و از سایر افراد برای بهبود افسردگی کمک بخواهید.

کمبود ویتامین B12


اگر احساس بی حالی، فراموشی و یا ناراحتی می کنید، به دلیل کمبود شدید ویتامین B12 است. اگر سن شما بیشتر باشد، بیشتر در معرض کمبود این ویتامین هستید زیرا ممکن است اسید معده کافی برای آزاد کردن ویتامین مواد غذایی را نداشته باشید.
راه حل: اگر زیر 50 سال سن دارید، ماهی مصرف کنید، گوشت، مرغ، پنیر و تخم مرغ نیز بخورید. اگر بالای 50 سال سن دارید، مواد غذایی غنی شده B12 و یا مکمل غذایی مصرف کنید. شاید بدن شما این مواد را بهتر جذب کند.

کم کاری یا پرکاری تیروئید


افسردگی می تواند یکی از نشانه های کم کاری و یا پرکاری تیروئید باشد و به مرور زمان و با افزایش سن، این ممکن است تنها علامت آن باشد و یا ممکن است توسط یک علامت خیلی نامحسوس بروز کند. در مورد پرکاری تیروئید، می تواند با مشکلات قلبی، لرزش و خستگی همراه باشد. تیروئید کم کار، یبوست و خستگی به وجود می آورد. به همین دلیل است که چنین مشکل ساده ای همواره با بیماری هایی نظیر ناراحتی روده ای و یا نارسایی سیستم عصبی، در افراد مسن، اشتباه گرفته می شود.
راه حل: به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر بستگان نزدیک شما سابقه بیماری تیروئید داشته باشند.

درد مفاصل


زندگی در شرایطی که موجب دردهای مزمن می شود، مانند آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت، افسردگی را شدت می بخشد. در واقع، افرادی که از دردهای مزمن رنج می برند سه برابر بیشتر از سایر افراد دچار افسردگی یا اختلالات نگرانی و اضطراب می شوند و این افسردگی باعث بیشتر شدن درد آنها می شود.
راه حل: در ابتدا به پزشک مراجعه کنید و علاوه بر آن تمرینات ورزشی، مدیتیشن و گوش دادن به موسیقی توصیه می شود. مطالعات بسیاری نشان داده اند که یک ساعت گوش دادن به موسیقی کلاسیک در روز، درد آرتریت و افسردگی را آسان تر می کند.

یائسگی و پیش یائسگی


نوسانات هورمونی، گرگرفتگی بدن و به طور کلی تمام زندگی در زمان یائسگی و یا پیش از آن دست خوش تغییرات بزرگ و موجب بد خلقی فرد می شود. اگر مشکلات خواب دارید، سابقه افسردگی و یا سندرم پیش از قاعدگی داشته اید، در این دوران تمامی این موارد بیشتر می شود.
راه حل: برای افراد با افسردگی کم، روش های آرامش فردی، مانند یوگا و تنفس منظم و عمیق را امتحان کنید. کارهایی که موجب خوشحالی و نشاط و رضایت خاطر شما می شوند را انجام دهید، مانند تمرینات ورزشی منظم و یا گردش رفتن با دوستان خود و یا راهی برای فعالیت های خلاقانه بیابید. برای افرادی که علایم افسردگی جدی تر و طولانی تری دارند، تجویز داروهای ضدافسردگی و گفتار درمانی می تواند مفید باشد.

زمانی که فرزندان منزل را ترک می کنند


اگر فرزندان شما برای ادامه زندگی شخصی خود منزل را ترک کرده اند، خانه خالی موجب احساس تنهایی و تهی بودن می شود. دوره یائسگی و یا بازنشستگی به طور همزمان، شرایط را بسیار دشوارتر می کند.
راه حل: سعی کنید به این موقعیت مانند یک فرصت برای برقراری ارتباط بیشتر با همسر و یا سایر اعضای خانواده و یا دوستان خود، استفاده کنید. علایق و فعالیت هایی را که قبلا، زمانی برای انجام آنها نداشته اید، دنبال کنید. به خودتان زمان بدهید تا با این شرایط جدید وفق پیدا کنید، اگر وضعیت شما در چند ماه آینده بهتر نشد، با پزشک خود صحبت کنید.

دیابت نوع 2


افسردگی یک از عوارض شایع و خطرناک از هزاران مشکل مزمن مانند دیابت است. افسردگی همچنین باعث می شود که نتوانید از شرایط بیماری دیابت به خوبی مراقبت کنید.
راه حل: اگر به مدت بیش از دو هفته دچار افسردگی بودید با پزشک خود صحبت کنید. روان درمانی، مصرف دارو و یا کنترل دیابت می تواند کمک شایانی در بهبود هر دو بیماری افسردگی و دیابت کند. افسردگی بسیار مهم و جدی است و اگر به خوبی از آن مراقبت نشود می تواند برای زندگی خطرناک باشد.

بی خوابی


بی خوابی و سایر اختلالات خواب، که معمولا با افزایش سن به وجود می آیند، ارتباط نزدیکی با افسردگی دارند. در واقع بی خوابی می تواند یکی از علایم افسردگی باشد و اگر شما دچار بدخوابی هستید و افسردگی ندارید، در خطر زیادی برای تغییرات خلق و خو قرار دارید. آپنه انسدادی خواب و سندرم پاهای بی قرار به طور قطع با افسردگی ارتباط دارند.
راه حل: با پزشک خود در مورد دلایل ممکن برای مشکلات خواب خود صحبت کنید. تلاش کنید تا رفتار مناسب برای خواب خوب، مانند ساعات صحیح خوابیدن را یاد بگیرید. ورزش صبحگاهی را فراموش نکنید و از کافئین و نیکوتین نیز دوری کنید. داروهای تجویزی نیز کمک بسیاری به حل این مشکل می کنند.

بازنشستگی


بازنشستگی یکی از دلایل بروز افسردگی در دوره میانسالی است. فاکتورهایی مانند نداشتن امنیت مالی و یا کمبود حمایت اجتماعی نیز باعث بیشتر شدن اثرات افسردگی ناشی از بازنشستگی خواهد شد.
راه حل: بازنشستگان پر مشغله، افراد شادتری هستند. مهارت ها و یا هنر های جدید یاد بگیرید، کلاس بروید و ورزش کنید. انعطاف پذیر باشید و اگر به دلیل مسایل سلامتی سفر کردن برای شما بسیار مشکل است، به سینما، پارک و یا موزه بروید.

مشکلات قلبی


طبیعی است که بعد از تشخیص بیماری قلبی، عمل جراحی قلب و یا سکته قلبی، فرد به افسردگی دچار شود. در واقع بسیاری از مردم با بیماری های قلبی، افسردگی شدید و طولانی مدت را تجربه می کنند و این امر موجب تشدید بیماری قلبی نیز می شود.
راه حل: رژیم های غذایی سالم و خواب مناسب، ورزش سبک، تکنیک های ریلکسیشن و عضویت در یک گروه حمایتی کمک شایانی به بهبود وضعیت افسردگی می کند. اگر افسردگی ادامه داشت، داروهای ضد افسردگی و یا گفتار درمانی بسیار موثر واقع خواهد شد.

قرص های فشار خون


آیا قرص هایی که برای کنترل فشار خون خود مصرف می کنید می توانند باعث تغییرات خلق و خو شوند؟ این واقعه با سایر مسایل ادغام شده است اما دو پژوهش اساسی در این زمینه ارتباط هایی بین افسردگی و داروهای فشار یافته اند. یکی از این پژوهش ها اعلام کرد، افرادی که پروپرانولول مصرف می کنند، 2 برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.
راه حل: در صورت مصرف این قرص ها و مشاهده چنین تغییرات خلق و خویی، حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید تا در صورت امکان داروهای شما را تغییر دهد و یا قطع کند.
برچسب ها: افسردگی ، میانسالی ، بحران میانسالی ، افسردگی میانسالی ، مسئولیت ، فشار مسئولیت ، کمبود ، کمبود ویتامین ، کم کاری یا پرکاری تیروئید ، یائسگی ، بی خوابی ، بازنشستگی ، مشکلات قلبی ، قرص های فشارخون
advertising