علت پف زیر چشم نوزاد چیست
پزشکی و سلامت › بارداری و کودک
- 98/07/25
1. خواب از دلایل به وجود آمدن پف زیر چشم نوزاد
یکی از دلایلی که موجب پف آلود شدن چشمان شود، خواب نوزادان است. البته در این مورد بایستی بسیار دقت کرد. اگر چشمان نوزاد در حین خواب یا پس از بیدار شدن از خواب پف میکند و بعد از مدت کوتاهی پس از بیداری از بین میرود، مشکل خاصی وجود ندارد و امری طبیعی و معمول محسوب میشود. در این صورت هیچ نیازی به مراجعه به پزشک نیست.
2. بیماری کبد از دلایل به وجود آمدن پف زیر چشم نوزاد
کبد بزرگترین غده در بدن هر انسانی است. کبد سالم در بدن یک انسان (نوزاد) مسئولیتهای بسیاری بر عهده دارد که یکی از آنها تنظیم سطح مایعات در بدن است. کاملا واضح است که یک کبد بیمار و آسیب دیده نمیتواند فعالیتهای خود را به درستی انجام دهد؛ بنابراین ممکن است موجب تجمع مایعات در بدن شود. این مایعات تجمع یافته، نیز بر قسمتهایی از بدن تاثیر میگذارند که یکی از انها تشکیل پف زیر چشم در نوزادان است؛ بنابراین در صورتی که زیر چشمان نوزاد در ساعات بیداری نیز پف آلود و متورم بود، حتما به پزشک مراجعه کنید تا نوزاد از نظر بیماریهای کبدی بررسی شود.
3. بیماری کلیوی از دلایل به وجود آمدن پف زیر چشم نوزاد
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است موجب تجمع آب در بدن و ایجاد پف در زیر چشمان نوزادان شود، وجود بیماریهای مربوط به کلیهها مانند عفونت ادراری است. در صورت وجود چنین مشکلی، کلیهها قادر به خارج کردن مایعات اضافی از بدن نبوده و به همین دلیل در زیر چشم نوزاد پف ایجاد میشود؛ بنابراین در صورتی که چشمان نوزاد به مدت طولانی پف آلود و متورم بود، جهت بررسی مشکلات کلیوی حتما به پزشک مراجعه کنید.
4. مشکلات قلبی از دلایل به وجود آمدن پف زیر چشم نوزاد
در برخی موارد، ممکن است، پف زیر چشم نوزاد به دلیل وجود نوعی بیماری قلبی ایجاد شده باشد. این بیماریها عبارتند از:
- نارسایی احتقانی قلب
- کاردیومیوپاتی
- نقص مادرزادی قلب
از آنجا که حیات نوزاد شما به عملکرد درست قلب او وابسته است، عملکرد ضعیف قلبی میتواند به چندین روش موجب بروز پف در زیر چشمان نوزاد شود:
اگر قلب نوزاد شما به هر دلیلی نمیتواند به درستی خون را پمپاژ کند، خون در قسمتهایی از بدن از جمله زیر چشم، که فاصله دورتری از قلب دارند تجمع میکند. این اتفاق فشار بیشتری روی مویرگها ایجاد کرده و ممکن است موجب نشت خون به بافتهای اطراف کند و در نتیجه تورم ایجاد شود.
همچنین به دلیل عملکرد ضعیف قلب، کلیهها توانایی خود را در دفع مایعات اضافی بدن از دست داده و سرانجام با تجمع این مایعات اضافه در بدن، تورم در زیر چشمها ایجاد میشود؛ بنابراین در صورتی که به مدت طولانی در زیر چشمان نوزاد پف و تورم ایجاد شده است، مراجعه به پزشک جهت بررسی عملکرد قلب ضرورت دارد.