بیماری هایی که در اثر بطری های پلاستیکی ایجاد می شوند

پزشکی و سلامتپزشکی

- 97/10/09
بیماری هایی که در اثر بطری های پلاستیکی ایجاد می شوندبسیاری از خانواده های ایرانی از بطری های یک بار مصرف بیش از یک بار یا حتی دوبار استفاده می کنند این در حالی است که این امر می تواند باعث بروز بیماری های بسیار سخت و همچنین مسمومیت هایی در افراد شود.

بیماری های کشنده ای که بطری های پلاستیکی مسبب آنهاست


بسیاری از خانواده های ایرانی از بطری های یک بار مصرف بیش از یک بار یا حتی دوبار استفاده می کنند این در حالی است که این امر می تواند باعث بروز بیماری های بسیار سخت و همچنین مسمومیت هایی در افراد شود. سازمان های جهانی بهداشت و همچنین متخصصین سلامت نکاتی را در باب استفاده از این ظروف همیشه آورده اند که باید به دقت آن ها را رعابت کرد
کارشناسان در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند استفاده از بطری های پلاستیکی باعث ابتلای افراد به بیماری هایی چون دیابت، انواع سرطان و اوتیسم در کودکان تازه به دنیا آمده می شود.

بر اساس تحقیقات در بطری های پلاستیکی مواد شیمیایی خاصی وجود دارد که باعث اختلال در عملکرد و ترشح هورمون های بدن می شود و علاوه بر بیماری های فوق می تواند در کودکان سبب پرخاشگری و ابتلا به بیماری ADHD یا همان بیش فعالی و نیز کاهش سطح هوش شود.

از دیگر خطرات استفاده از این محصولات، می توان بروز چاقی، افسردگی، ناباروری در مردان و نیز بروز توده های غیر سرطانی در بافت رحم زنان را نام برد.

بر اساس این مطالعه که در مجله "لانست پزشکی" به چاپ رسیده است، مواد تشکیل دهنده ظروف و بطری های پلاستیکی می توانند باعث اختلال در عملکرد طبیعی غدد درون ریز شده و تبدیل به تهدیدی جدی برای سلامت بدن شوند.

کارشناسان ذرات پلاستیک و مواد شیمیایی سمی موجود در آنها را در نمونه خون بیش از پنج هزار داوطلب شناسایی کرده اند که به طور مداوم از پلاستیک در زندگی روزانه خود استفاده می کردند.

کارشناسان بویژه هشدار می دهند افراد از بطری های آب پلاستیکی بیش از یکبار استفاده نکنند زیرا در آنها از پلی کربنات وفتالات استفاده شده است که در اثر حرارت و تماس با مایعات مواد سمی از خود آزاد می کنند و می توانند باعث ابتلا به بیماری های مرگبار شوند.

بطری و مواد اسیدی


یکی از بدترین رفتارهایی که می توان با بطری ها داشت ریختن مواد اسیدی در داخل آن ها است. بسیار دیده شده است که خانواده ها و حتی مغازه دارها نیز برای فروش آبغوره یا آبلیمو آن ها را در بطری های نوشابه و یکبار مصرف میریزند. این کار باعث می شود تا مواد اسیدی با ترکیبات بطری به هم بپیوندند و باعث مسمویت شما شوند. ظروف شیشه ای بهترین جایگزین برای این موارد می توانند باشند.

بطری و نگهداری کوتاه مدت


گاهی اوقات برای یک حمل و نقل ساده نیز شاید بخواهید از بطری های یک بار مصرف کمک بگیرید اما باز هم اینکار در مورد برخی از مایعات بسیار اشتباه است. حمل کردن مایعات اسیدی حتی اگر برای مدت بسیار کوتاهی نیز باشد می تواند باعث بروز آلودگی هایی در مایع شود. این که تا به حال بیمار نشده اید نشانه ای از سلامت ظروف یکبار مصرف نیست. این گونه بیماری های به مرور خود را نشان می دهند.

بطری و نوشیدنی داغ


یکی دیگر از کارهایی که باید از آن بپرهیزید ریختن نوشیدنی های داغ درون ظروف یکبار مصرف است. ریختن نوشیدنی هایی مانند چای و یا قهوه داغ می تواند باعث آزاد شدن مواد سمی و سرطان زا در مایع شود. از این کار همیشه بپرهیزید.

بطری و سرما و گرما


بطری های یکبار مصرف با توجه به موادی که در ترکیبشان موجود است حساسیت خاصی به سرما و گرما دارند. این بطری ها در سرما و یا گرمای شدید دچار دگرگونی هایی می شوند که می تواند باعث آلوده شدن و یا ایجاد مسمومیت هایی در مایعات درونشان شود. بهتر است از قرار دادن این ظروف در فریزر و یا در مقابل نور افتاب خودداری کنید.
advertising