ویژگی های یک کفش مناسب و طبی
مد و زیبایی › سایر
- 97/09/09
ویژگی های کفش مناسب برای خرید
1.کفش مناسب کفشی است که هنگام پوشیدن طولانی مدت، پا را تحت فشار قرار ندهد.
2.هنگام انتخاب کفش در نظر داشته باشید انگشتان پاهای شما دچار تغییر حالت نشوند و یا کنارههای پاهای شماتحت فشار ناشی از کفش قرار نگیرند.
3.سعی کنید کفشی را که انتخاب میکنید تنها جنبه زیبایی نداشته باشد، بلکه از هر لحاظ مانع آسیب دیدن پای شما در برابر گرما، سرما و ناهمواریهای زمین باشد.
4.به موقعیت و شرایط خود هنگام خرید کفش دقت کنید.
5.در نظر گرفتن بیماریهایی مثل دیابت ممکن است انتخاب شما را محدود کند، ولی در نهایت با آگاهی از بیماری و شرایط حاکم بر شما، یک انتخاب صحیح خواهید داشت.
6.در دوران بارداری کفشهایی بپوشید که فشار زیادی بر پا و ناحیه پشت شما وارد نکند، مثل کفشهای راحت و تختی که جنس و بافت نرمی دارند. معمولا در این دوران، بین نیم تا یک نمره، تغییر سایز خواهید داشت که با توجه به این تغییر، باید کفشی مناسب انتخاب کنید.
7.اگر از کمردردهای مکرر رنج میبرید، حتما با دقت بیشتری کفشهای خود را انتخاب کنید و سعی کنید کفشهای طبی به پا کنید، زیرا این کمردردها گاهی از عواقب پوشیدن کفشهای نامناسب و غیر استاندارد هستند.
8.اگر اضافه وزن دارید، پوشیدن کفشهای تخت و راحت به شما توصیه میشود. راه رفتن با کفشهای پاشنه بلند برای کسانی که اضافه وزن دارند باعث عدم تعادل میشود.
9.قبل از خرید کفش حتما چند بار آن را امتحان کنید و مطمئن شوید به پای شما فشار نمیآورد.
10.بهترین زمان برای خرید کفش، پایان روز است. در طول روز پاهای شما دما، فشار و استرس زیادی را تحمل می کنند و برای انتخابی آگاهانه و شناسایی سایز دقیق و مناسب، وقت مناسب تری است.
11.هنگام خرید کفش بهتر است جورابی مناسب به پا داشته باشید که بسیار نازک یا بسیار ضخیم نباشد.
12.خانمهایی که قدی متوسط یا کوتاه همراه با اندامی متوسط و چاق دارند، بهتر است از کفشهای پاشنهداری استفاده کنند که پاشنههایش ضخیم و بلند است.استفاده از این کفشها، باعث زیباتر شدن حرکات و برقراری تعادل بیشتر هنگام راه رفتن میشود. ولی استفاده از کفشهای پاشنهدار سوزنی برای این خانمها مناسب نیست.
13.بهترین کفشها برای پیادهروی، کفشهایی هستند که به خوبی پاها را در برگیرند و هنگام پیادهروی به عنوان محافظی برای پا عمل کنند. همچنین انعطافپذیر باشند و پا در آن خسته نشود. کفشهای پیادهروی باید بسیار سبک باشند به نحوی که اصلا احساس نکنید کفشی به پا دارید.
14. اگر به صورت حرفهای و مداوم پیادهروی میکنید بهتر است کفشهای ساق دار را انتخاب کنید که در پیادهرویهای طولانیمدت به ساق پای شما آسیبی نرسد.
15.اگر با کفش پاشنهدار مشکل دارید بهترین راه حل این است که، آن را به پا کنید و چندین بار در مقابل آینههای بزرگ قدم بزنید. فراموش نکنید.اول بر روی فرش آنها را امتحان کنید و از زوایای مختلف، حرکات و قدم زدن خود را در آینه ببینید. با انجام این کار، با تسلط و اطمینان خاطر بیشتری میتوانید این کفشها را بپوشید.

ویژگی های بخش های مختلف یک کفش خوب برای خرید
کفی کفش طبی باید از استحکام کافی برخوردار باشد و بتواند شوک وارده به کف پا را جذب کند. به طور کلی، نیرویی که در حال راه رفتن از زمین و کف پا به بدن منتقل میشود، معمولا حدود دو برابر وزن بدن است. این نیرو در حالت دویدن حتی تا 10 برابر وزن بدن هم به اندامها منتقل خواهد شد. بنابراین کفی کفش میتواند نقش مهمی در انتقال و پخش نیرو از زمین به کف پا و در نهایت به بدن داشته باشد.
کفی کفش طبی باید کاملا متناسب با ویژگیهای کف و قوس کف پا باشد. ضمن اینکه باید سبک، ضخیم و جاذب ضربه (دارای خاصیت الاستیکی) بهخصوص در ناحیه پاشنه هم باشد.
رویه کفش طبی باید انعطافپذیر و از جنس چرم باشد تا بتواند سرما و گرما را به خوبی به پا منتقل کند و پا نفس بکشد و عرق نکند
پوشیدن کفشهایی با پاشنه یا کفه ای از جنس چوب یا MDF، به هیچوجه توصیه نمیشود؛ حتی اگر چنین کفشهایی با ادعای طبی بودن به فروش برسند. جنس چوب و MDF (ام دی اف) میتواند به سرعت پاشنه پا را آزار دهد و باعث ایجاد درد در این ناحیه شود. در حالی که پوشیدن کفشهایی با پاشنه و کفیهایی با خاصیت الاستیکی، به هیچوجه پاشنه و کف پا را آزار نمیدهد.
کفش طبی مناسب باید کاملا اندازه پا باشد، نه تنگتر و نه گشادتر. اگر کفش شما بیش از حد تنگ باشد یا پاهای شما را فشار دهد، خونرسانی در ناحیه پا مختل خواهد شد. ایجاد نقاط فشاری و زخم ناشی از آن هم میتواند از دیگر عوارض پوشیدن کفشهای طبی یا غیرطبی تنگ باشد.

گشاد بودن کفش طبی و بازی کردن پا درون آن هم باعث ساییدگی و ایجاد اختلال در انتقال نیرو میشود. پس حواستان باشد فروشنده کفش بزرگتر یا کوچکتری را به شما تحمیل نکند و قول بهبود سایز با قالب زدن یا کفی گذاشتن را به شما ندهد.
معمولا قسمت جلویی کفش طبی مناسب باید فضای مناسب برای انگشتان پا را داشته باشد، یعنی انگشتان پای شما باید در فضایی قرار بگیرند که نه آنقدر تنگ باشد كه روی هم بیفتند و فشرده شوند و نه آنقدر فضای قرار گرفتنشان در پنجه کفش گشاد و باز باشد که محافظت خوبی از آنها در برابر ضربههای احتمالی انجام نشود.
رویه کفش طبی
باید انعطافپذیر و از جنس چرم باشد تا بتواند سرما و گرما را به خوبی به پا منتقل کند. البته در حال حاضر، جنسهای ترکیبی مختلف و با قیمت مناسبتری برای رویه کفشهای طبی طراحی شدهاند که چنین خاصیتهایی هم دارند.جنس رویی کفش باید طوری باشد که تهویه داخل کفش برقرار باشد. این تهویه برای عرق نکردن پا ضروری است.
کفش پنجه پهن و با ارتفاع
پنجه کفش یا Toe box از مهم ترین قسمت های آن است.وقتی عرض یا ارتفاع پنجه کفش کم باشد بیماری های زیادی مانند انگشت چکشی، میخچه و هالوکس والگوس را ایجاد می کند.انگشتان پا باید در پنجه کفش فضای کافی داشته باشند تا از هم باز شوند و کمی به بالا و پایین بروند. بجای استفاده از کفش های نوک تیز از کفش های با پنجه گرد استفاده کنید.
کفی کفش قابل تعویض
سعی کنید کفشی بخرید که کفی Insole قابل عوض کردن داشته باشد. با این کار می توان با عوض کردن کفی، اندازه و حجم کفش را کم و زیاد کرد تا وقتی پا ورم کرد، بتوان جا برای آن باز کرد و یا کفی ساده را با کفی های درمانی جایگزین کرد. وقتی پا عرق کرده و کفش را نمناک می کند، کفی قابل تعویض در کم کردن رطوبت کفش می تواند موثر باشد. کفش مرطوب می تواند موجب ابتلا پا به بیماری های قارچی باشد.
پشتی سفت و محکم کفش
پشتی کفش Heel counter قسمتی از کفش است که در پشت پاشنه پا قرار می گیرد. این پشتی باید سفت و محکم باشد. برای امتحان کردن پشتی کفش، با شست خود بر روی آن فشار دهید. اگر فرو نرفت، پشتی محکمی دارد.
کف داخلی کفش با شکل مناسب
کف کفش از داخل Foot bed باید قوس هایی داشته باشد که هماهنگ با قوس های کف پا باشد. وزن بدن در داخل چنین کفشی به صورت متناسب بر روی تمام سطح کف آن توزیع شده و پا در چنین کفی احساس راحتی می کند. مهم ترین قوس کف پا، قوس طولی آن است. پس کف داخلی کفش باید در قسمت میانی و داخلی کمی برجسته تر باشد.کفش بدون پاشنه و کفش با پاشنه بلند هر دو مضر هستند.

پاشنه مناسب کفش
پاشنه Heel کفش از قسمت های مهم آن است. کفش بدون پاشنه و کفش با پاشنه بلند هر دو مضر هستند. اندازه پاشنه به طور متعادل باید حدود1.5 تا 4 سانتیمتر باشد.
کف قوسی شکل کفش
کف بیرونی کفش Outsole باید قدری گوژ باشد تا وسط کفش پایین تر از دو انتهای آن قرار گیرد. راه رفتن در چنین کفشی بسیار راحت بوده و در هنگام راه رفتن، موقع اصابت پاشنه به زمین و موقع بلند شدن پنجه از زمین، فشار زیادی به کف پا و مچ پا وارد نمی شود.
سطح داخلی یکنواخت کفش
با دست کشیدن به تمام سطح داخلی کفش باید متوجه شویم سطوح یکنواخت و قوس های نرمی در درون کفش وجود دارد. این چنین کفش هایی در موقع راه رفتن فشار کمتری را به پوست وارد می کنند.
یقه و زبانی نرم کفش
یقه کفش Shoe collae جایی است که اطراف مچ پا را می گیرد و زبانی کفش Shoe tongue برگه ای است که در زیر بندهای کفش قرار می گیرد. این قسمت های کفش باید حاوی پد ها و بالشتک های نرمی باشد تا فشار کمتری به پوست وارد کند.