آشنایی با ویزا

گردشگریدانستنی های سفر

- 97/08/13
آشنایی با ویزا

ویزا چیست ؟


ویزا مدرکی هست که شخص میتواند به این وسیله وارد کشور مورد نظر خود شود. بنا به قراردادهای بین المللی موجود بین کشورها معمولا دو حالت وجود دارد . برخی کشورها بنا به قراردادهایی که منعقد میکنند اتباع خود را از گرفتن ویزای کشوری که با آن کشور قرارداد منعقد شده معاف میکنند مانند ایران و ترکیه که اتباع ایرانی برای ورود به کشور ترکیه نیاز به گرفتن ویزا ندارند . در حالت دوم برای ورود به کشور مورد نظر حتما باید ویزا دریافت شود . در واقع ویزا مدركی است كه ضمیمه گذرنامه هرشخص می‌شود و نشان می‌دهد كه یكی از نمایندگان دولت آن كشور در سفارتخانه یا كنسولگری‌، درخواست فرد مبنی بر ورود به كشور مورد نظر خود را بررسی کرده است و تشخیص داده است كه آن فرد دارای شرایطی هست كه برای هدفی خاص به آن كشور وارد می‌شود و ورود آن شخص به کشور هیچ مانع قانونی یا امنیتی در بر ندارد ..
در ضمن باید بگوییم که ، گرفتن ویزا تضمین ورود آن شخص به كشور مورد نظر نیست و افسران مهاجرت و پلیس در مرزهای کشور می‌توانند از ورود مسافران به دلایل مختلف جلوگیری ‌كند. که البته بیشتر این موارد شامل موانع قانونی هست .
ویزا معمولا به دو حالت صادر میشود . در حالت اول توسط سفارت خانه یا کنسولگری صادر میشود و در حالت دوم در بدو ورود به کشور مقصد صادر میشود .
به طور معمول ویزا در محل ورود به هر كشوری، مانند فرودگاه یا هر گونه مرزی کنترل میشود .
لازم است که این مسیله نیز خاطر نشان شود که ویزا نشان‌ می‌دهد هدف شخص از سفر به آن کشور چیست، و شخص برای چه مدت در آن كشور اقامت خواهد كرد و آخرین مهلتی كه برای ورود به كشور مورد نظر شخص چه تاریخی میباشد .
ویزا می‌تواند به صورت single صادر شود كه در این صورت به شخص تنها اجازه یك بار ورود به آن كشور داده میشود و بعد از یک بار ورود و خروج حتی اگر از نظر زمانی ویزا مهلت داشته باشد برای شخص قابل استفاده نمیباشد . همچنین‌ ویزای شخص ممکن است multiple باشد كه به این ترتیب، به فرد امكان ورود و خروج متعدد به كشور صادركننده ویزا را در طی مدت اعتبار ویزا داده میشود .
به طور مثال باید بگوییم که معمولا ویزا های توریستی single میباشند و ویزاهای تحصیلی کشورهای مختلف به صورت multiple میباشند .
سوالی که معمولا مطرح است این است که آیا ویزا ها قابلیت تمدید کردن دارند ؟ باید در جواب بگوییم که قانون امكان تمدید ویزا برای ویزاهای توریستی و ویزاهای كمتر از ۶ ماه اعتبار را نمیدهد ، البته در مواردی خاص مانند مشكلات پزشكی این كار انجام می‌شود.ولی برای ویزاهای بلند مدتی مانند ویزاهای تحصیلی یا ویزاهای کاری این امکان وجود دارد که این نوع ویزاها تمدید گردد.

انواع ویزا


ویزا ها معمولا دارای انواع مختلفی میباشد و هر کشوری بنا به شرایط کشور ویزاهای مختلفی را صادر میکند . ولی اکثر کشورهای ویزا ها را به صورت زیر تقسیم بندی میکنند :
1 – ویزای توریستی : ویزای توریستی معمولا از 15 روز تا 6 ماه اعتبار دارد و اجازه اقامت کوتاه مدت را به شخص در کشو ر مورد نظرش را اعطا میکنند . همان طور که از اسم این ویزا مشخص هست هدف این نوع ویزا گردشگری میباشد .
2 – ویزای دانشجویی یا ویزای تحصیلی : ویزای دانشجویی ویزای بلند مدتی هست که به دانشجویان کشورهای خارجی اعطا میشود و بستگی به میزان دوره مدت تحصیل مدت این ویزا هم متغیر میباشد .
3 – ویزای دیدار بستگان : این ویزا نیز معمولا بین 3 تا 6 ماه صادر میشود و همان طور که از نام این ویزا مشخص هست برای دیدار بستگان معمولا درجه 1 و درجه 2 به شخص اعطا میشود
4 – ویزای تجاری و بازرگانی : ویزای تجاری و بازرگانی به بازرگانان یا کسانی که روابط تجاری با شرکتهای کشور مورد نظرشان را دارند اعطا میشود
5 – ویزای کاری : ویزای کاری به نوعی از ویزا اطلاق میشود که به شخصی که به منظور کار کردن در کشور مورد نظر وارد آن کشور میباشد اعطا میشود .

شرایط دریافت ویزا


شرایط دریافت ویزا از کشورهای مختلف و مدارکی که برای گرفتن ویزا نیاز هست برای کشورهای مختلف و با توجه به نوع ویزایی که دریافت میکنند بسیار متفاوت هست . پروسه اخذ ویزا از برخی کشورها بسیار ساده و از برخی کشورها بسیار پیچیده میباشد .
هم اکنون اخذ ویزا از کشورهای اروپایی و کانادا و آمریکا به دلیل روابط سیاسی موجود کار سهل و ساده ای نیست و برای اخذ ویزا نیاز به مدارک زیادی میباشد
ولی در حالت کلی برای دریافت ویزا باید مدارک زیر موجود باشد :
1- پاسپورت یا گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار
2- مدارک هویتی
3- مدارک مالی
4- عکس
برای اخذ برخی از ویزاها مدارک خاصی مورد نیاز است به عنوان مثال برای اخذ ویزای دانشجویی شخص حتما باید مدرکی دال بر پذیرش از دانشگاه یا مرکز علمی مورد نظر را به سفارت ارایه دهد و یا برای ویزای دیدار بستگان مدارکی که دال بر این مورد باشد باید به سفارت یا کنسولگری ارایه داده شود.
advertising