هایپرلوپ نسل جدید حمل و نقل

علمی و تکنولوژیعلمی

- 97/12/07
هایپرلوپ نسل جدید حمل و نقلشبکه حمل و نقل هایپرلوپ تا 5 سال دیگر یعنی سال 2020 میان دبی و دیگر شهرهای جنوب خلیج فارس راه اندازی می شود.
هایپرلوپ نام وسیله جدید حمل و نقل در جهان است. در این وسیله افراد از طریق حرکت کپسول هایی در لوله های ثابت و بزرگ جابجا می شوند. کپسول ها با قدرت مغناطیسی با سرعت 1200 کیلومتر در ساعت حرکت می کنند. به دلیل خالی بودن لوله ها از هوا، حرکت کپسول ها با حداقل اصطکاک انجام می شود.

لوله های هایپرلوپ که کپسول های حمل انسان یا کالا در آنها حرکت می کند
هایپرلوپ نسل جدید حمل و نقل
خطوط هایپرلوپ میان دبی و شهرهای مختلف امارات و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله ریاض پایتخت عربستان سعودی تا سال 2020 راه اندازی خواهد شد.

این وسیله جدید حمل و نقل باعث می شود انتقال میان دبی تا شهرهای زیر کاهش یابد


- دبی تا ریاض (پایتخت عربستان سعودی)
فاصله: 1120 کیلومتر - زمان فعلی با خودرو: 10 ساعت
هایپرلوپ: 48 دقیقه

- دبی تا ابوظبی (پایتخت امارات)
فاصله: 141 کیلومتر - زمان فعلی با خودرو: یک ساعت و 28 دقیقه
هایپرلوپ: 12 دقیقه

دبی تا دوحه قطر
فاصله: 716 کیلومتر - زمان فعلی با خودرو: 7 ساعت
هایپرلوپ: 23 دقیقه

دبی تا مسقط (پایتخت عمان)
فاصله: 419 کیلومتر - زمان فعلی با خودرو : 4:30 ساعت
هایپرلوپ: 27 دقیقه

دبی تا الفجیره امارات
فاصله: 119 کیلومتر - زمان فعلی با خودرو: 1:17 ساعت
هایپرلوپ: 10 دقیقه

لوله های هایپرلوپ قبل از نصب / کپسول های حمل انسان یا کالا در آنها حرکت می کند

در صورت عملی شدن این طرح، انقلابی در حمل و نقل انسان و کالا در امارات و کشورهای جنوب خلیج فارس روی خواهد داد.
این اقدام باعث می شود سفر گردشگران و مسافران از عربستان سعودی به دبی نیز افزایش یابد.مقامات اماراتی می گویند تعداد گردشگران و مسافران سعودی به دبی در سال 2015 میلادی به 1.5 میلیون نفر رسید. آنها پیش بینی می کنند این رقم در سال 2020 میلادی به رقم 2.5 میلیون گردشگر و مسافر سعودی برسد.

ایده سفر از طریق حرکت کپسول های پرسرعت در لوله های بزرگ و ثابت که سرعت جابجایی در آنها سریع تر از هواپیما انجام می شود در سال 2013 از سوی ایلون میسک مبتکر آمریکایی مطرح شد.

او مجبور بود میان شهرهای سان فرانسیسکو و لوس آنجلس آمریکا جابجا شود چرا که می بایست کارهایش را در دو شرکت تسلا و اسپیس اکس را پیگیری می کرد به همین دلیل به دنبال راه آسان تری برای حمل و نقل میان دو شهر می گشت تا اینکه هایپرلوپ را اختراع کرد.

طراحی هایپرلوپ براساس انتقال مسافران در کپسول های آلومینیومی 4 تا 20 نفره است که درون لوله هایی بزرگ ثابت بر روی زمین حرکت می کنند.

این کپسول ها باعث شده اند مسیر شهرهای سان فرانسیسکو تا لوس انجلس آمریکا به 35 دقیقه کاهش یافت این در حالی است که مسافت 600 مایلی (960 کیلومتر) میان این دو شهر هم کانون با استفاده از خودرو 8 ساعت طول می کشد.

ظرفیت هر کپسول می تواند 4 تا 20 نفر را حمل کند. می توان هر 30 ثانیه یک کپسول را در لوله ها به حرکت درآورد. بین دو کپسول نیز فاصله ای به میان 5 مایل ( حدود 8 کیلومتر) قرار دارد از این طرح با عنوان انقلابی در حمل و نقل یاد می شود.
advertising