تصاویری از ربات های حشره نما دوربین دار که جاسوسی می کنند

علمی و تکنولوژیاختراعات

- 99/05/03
تصاویری از ربات های حشره نما دوربین دار که جاسوسی می کنندربات هایی تولید و روانه بازار شده اند که شبیه به حشرات بوده و علاوه بر حس بویایی و بینایی، مجهز به دوربین های فیلمبرداری برای عملیات های جاسوسی هستند. با اختراع حشرات جاسوس و با بکار گیری آن در بخش نیروهای مسلح کشورهای سرمایه داری غرب، جامعه روشنفکری غرب بشدت نگران به خطر افتادن زندگی خصوصی افراد از طریق خبر چینی این رسانه های میکروسکوپی اند. دوربین های ریز نقشی که توسط حشرات و پرندگان مصنوعی و در همان ابعاد طبیعی همه جا پرواز کرده و حتی از تمامی سوراخ ها و شیارها عبور کرده و قادرند بدون اطلاع افراد با ظاهری کاملا طبیعی و بدون سر و صدا روی قاب عکس اتاق خواب شما جا خوش کنند. این حشرات و پرندگان مصنوعی در ثانیه صدها عکس و صدا را به مرکز فرماندهی خود مثلا در درون یک ماهواره ارسال می کنند.
تصاویری از ربات های حشره نما دوربین دار که جاسوسی می کنند

MAV: نسل حشرات جاسوسی


پل بوانان، تحلیل گر استراتژیک اوکلند می گوید مسابقه ای بین ایالات متحده ی آمریکا و روسیه برای توسعه ی نخستین وسیله نقلیه میکرو سایز جاسوسی MAV جریان داشته و در نهایت هر دو به امتیازاتی در این حوزه دست پیدا کردند. MAV به عنوان هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی در واقع همان حشره ای ست که برای جاسوسی طراحی شده است. این حشره مصنوعی با تقلید از الگوهای پرواز حشرات بالدار، درست مانند همان چیزی ست که چشمان انسان ها عادت به دیدنش دارد. برادران بزرگتر هواپیماهای بدون سرنشین مینیاتوری چندین سال است که در نقاط مختلف جهان از جمله افغانستان وظایف خود را انجام می دهند. آن ها کمی بزرگتر از حشرات جاسوسی هستند که به عنوان برترین تکنولوژی جاسوسی دهه ی گذشته شناخته می شوند. UVA ها عمدتا برای جمع آوری اطلاعات در فعالیت های جاری در مناطق دشمن، رصد عملیات بمب گذاری و … به کار گرفته می شوند. آن ها می توانند در یک منطقه ی جنگی تا حداکثر ۱۴ ساعت پرواز کرده و تصاویر با کیفیت بالا را به پایگاه ارسال کنند.

از سوی دیگر حشرات جاسوس دارای برنامه های کاربردی دیگری نیز هستند. تمام آن ها به یک دوربین و یک میکروفون مجهز می باشند. اما این پایان کار و تمام چیزی که فناوری جاسوسی در دست دارد، نیست. برخی از آن ها قادرند بر روی پوست بدن افراد فرود آمده، نمونه هایی از DNA را جمع آوری کنند یا این که ذرات نانوتکنولوژی ردیابی را روی پوست فرد قرار دهند. این ذرات نانوتکنولوژی ردیابی اجازه می دهد که یک فرد از آن سوی کره ی زمین، سوژه ی مورد نظر خود را مورد ردیابی قرار داده و کنترل کند. به علاوه این حشرات جاسوس قادر هستند یک ویروس یا بیماری خاصی را به بدن هر شخصی وارد ساخته و موجب گسترش آن شوند.

خبرهای درز پیدا کرده حاکی از آن است که در ایالات متحده برای چندین سال دولت فدرال مخفیانه از چنین حشرات جاسوس استفاده کرده و عمده کاربرد آن ها برای رصد اعتراضات ضدجنگ بوده است. یکی از دانشجویان دانشگاه ونسا آلارکن ایالات متحده ی آمریکا که در یک تظاهرات ضدججنگ شرکت داشته است، به واشنگتن پست می گوید: “آن ها شبیه سنجاقک های کوچک به نظر می رسیدند و تا زمانی که با ذره بین نگاهشان نکنید متوجه ساختگی بودن آن ها نخواهید شد.” برنارد کرین که تجربه ای مشابه داشته نیز توضیح می دهد: ” آن ها شبیه به حشراتی معمولی بودند و بال های براقی داشتند. بسیار سخت است که متوجه شوید آن ها موجودات زنده ای هستند یا یک مکانیسم فعال؟” دکتر بوچانان به NBR ONLINE گفته است که هواپیماهای بدون سرنشین یعنی همان حشرات جاسوس، چندین سال است که به عنوان متخصصان جنگ در خط مقدم فعالیت می کنند. این جاسوس های مینیاتوری علاوه بر جاسوسی قدرت شرکت در حملات تروریستی را نیز با حمل سموم کشنده دارند.

کوچک سازی ابزار جاسوسی


کار در زمینه ی کوچک سازی ابزار جاسوسی چندین دهه قبل در طول جنگ سرد، در ایالات متحده ی آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق آغاز شد. بریتانیا و چین نیز دستی در این تحقیقات داشتند. اما چیزی که در آن زمان روی آن کار می شد، با سیستمی که اکنون بر حشرات جاسوس سوار شده است فرسنگ های فاصله دارد. در حال حاضر این جاسوس های مینیاتوری قادر به جمع آوری اطلاعات غیرقابل کشف به روش های دیگر هستند و می توانند تراشه های نانوسایز را در بدن هر سوژه ای جای دهند. در واقع با پیشرفت فناوری نانو، این حشرات جاسوس نیز توسعه یافته و وارد فاز جدیدی شدند. اگر چه حشرات جاسوس می توانند کاربردهای دیگری جز جاسوسی نیز داشته باشند؛ اما در حال حاضر بیشتر برای کمک به ارتش ها در مسیر محافظت از سربازان در زمین و به دست آوردن اطلاعات در مناطق جنگی به کار گرفته می شوند. از دیگر کاربردهای آن ها می توان به مدیریت ترافیک، جستجو و نجات یا نقشه برداری صحنه های جرم اشاره کرد. همین طور فیلم سازان می توانند از آن ها استفاده کرده و در فضاهایی که امکان فعالیت فیلم بردار انسانی وجود ندارد، حشرات فیلمبردار را ارسال نمایند.

پلیس کشورهایی که این تکنولوژی را در اختیار دارند، از این هواپیماهای مینیاتوری بدون سرنشین را به عنوان یک جایگزین ارزان تر برای هلی کوپتر و هواپیماهای جاسوسی در اختیار می گیرند. با این حال نگرانی بزرگی از جهت حفاظت از حریم خصوصی با رایج شدن این ابزار جاسوسی وجود دارد. در صورتی که این تکنولوژی به جز نیروهای ارتشی و پلیس کشورها، بتواند در دست دیگر افراد نیز قرار بگیرد؛ سرفصل های جدیدی باز خواهد شد.
advertising