مشخصات لاک پشت مهمیزدار گونه ای از لاک پشت های خانگی
خواندنی › حیوانات خانگی
- 97/10/02
خصوصیات لاک پشت مهمیزدار
این لاکپشت دارای لاک سخت و محکم، گنبدیشکل و پوشیده از صفحات شاخی بزرگ است. دایرههای متحدالمرکزی روی کاسه پشتی وجود دارد که نشان گر رشد نسبی جانور است و اغلب به رنگ قهوهای یا زرد بوده و در مرکز و حاشیه صفحات، نقوش نامشخصی مشاهده میشود. پاهای این گونه کوتاه و کلفت است و پاهای جلویی تعداد5و پاهای عقبی تعداد 4 چنگک دارد که پوشیده از پولکهای شاخی میباشد. در سطح پشتی پاهای عقب و جلوی این جانور، یک غده بزرگ و مخروطی به شکل مهمیز وجود دارد که به همین جهت این گونه به لاکپشت مهمیزداز مشهور است.
طول آن به طور متوسط 25 سانتیمتر میباشد ولی اندازههای بزرگ تر تا حد 35 سانتیمتر هست

روش زیست لاک پشت مهمیزدار
جانور آرام و کندرویی است که وابستگی چندانی به آب ندارد. در دشتهای خشک و بیحفاظ، تپه ماهورها، جنگلها و باغات دیده میشود. در زمستان به خواب زمستانی میرود و همراه با گرم شدن هوا مجدداً شروع به فعالیت مینماید.
تغذیه لاک پشت مهمیزدار
جانوری گیاهخوار است و در درجه اول از گیاهان آبدار تغذیه میکنند و بدین وسیله آب مورد نیاز خود را تأمین مینمایند. میوههایی مثل انگور و گوجهفرنگی را در صورت فراهم بودن، ترجیح میدهند.
تولید مثل لاک پشت مهمیزدار
در اردیبهشت ماه جفتگیری میکنند و بین اواخر خرداد تا اوایل تیر در کنار بوتهها به خصوص بوته درمنه، چالههایی حفر کرده و تخمهای خود را به تعداد 2تا 8 عدد در آن میگذارد. طول تخمها 34 تا 43 میلیمتر است و دارای پوستهای محکم است.

پراکندگی لاک پشت مهمیزدار
این گونه در بالکان، کشورهای اطراف مدیترانه، جنوب فرانسه، ایتالیا، آسیای صغیر، سوریه و شمال آفریقا پراکنش دارد.
از این لاک پشت در ایران دو زیر گونه وجود دارد. لاک پشت مهمیزدار غربی که در نیمه غربی ایران پراکنش دارد و لاک پشت مهمیزدار شرقی که در نیمه شرقی ایران نظیر استانهای کرمان، خراسان و سیستان و بلوچستان یافت میشود.