بهداشت فردی از کلام خدا و دیدگاه انبیا
سبک زندگی › دین و زندگی
- 97/08/04بهداشت از دید قران:قرآن کریم انسانهای طیّب و پاکیزه را در ردیف توبه کنندگان معرفی می کند. آنجا که فرموده است «انّ اللّه یحب التوّابین و یحبّ المتطهرین»(3) یعنی خداوند انسانهای پاکیزه و با طهارت را دوست دارد. در آیه دیگر همسران مؤمنین را در بهشت جفتهای پاکیزه می داند(4) و در سوره مائده غذاهای حلال را طعام پاکیزه معرفی می کند اینکه با عبارت «قل لا یستوی الخبیث و لا الطّیب»(5)، (هرگز پاک و ناپاک برابر نیست)، و با بکارگیری کلمه طیب بیش از 35 بار در قالب مشتقات خود در ستایش پاکان و کلمه خبیث بمراتب کمتر در مزمت ناپاکان، همه اینها بیانگر اهتمام فوق العاده قرآن کریم است به طهارت و پاکیزگی.
پیامبر (ص) فرمودهاند: سه چیز مایه انبساط و رشد تن است: بوی خوش و...
امام علی (ع) میفرمایند: با آب (و شستوشو) بوهای بد را برطرف سازید، که مایه آزار مردم است. به (بدن و لباس) خود رسیدگی (و مراقبت) کنید، زیرا که خدای بزرگ بندگان کثیفش را - که هر کس با آنان بنشیند بدش میآید- دشمن میدارد.
امام صادق (ع) فرمودهاند: هر کس بوی خوش (عطر و...) بکار ببرد، عقلش زیاد میشود (و نیروی ادراکش قوی میگردد).
امام کاظم (ع) به نقل از پیامبر (ص) میفرمایند: جبرئیل فرود آمد، در حالی که سه روز برای من وحی نیامده بود. گفتم: دوستم جبرئیل! چه شد که دیر آمدی؟ گفت: چگونه فرشتگان بر شما فرود آیند، با اینکه مسواک نمیزنید و لای انگشتان خود را نمیشویید؟