ثواب و فضیلت خواندن دعای فرج
سبک زندگی › دین و زندگی
- 99/03/18متن و ترجمه دعای فرج:
إِلٰهِى عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ ، وَضاقَتِ الْأَرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ ، وَأَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكىٰ ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاءِ .
خدایا گرفتاری بزرگ شد و پوشیده بر ملأ گشت و پرده کنار رفت و امید بریده گشت و زمین تنگ شد و خیرات آسمان دریغ شد و پشتیبان تویی و شکایت تنها به جانب تو است، در سختی و آسانی تنها بر تو اعتماد است،
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أُولِى الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ ، فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ .
خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست آن صاحبان فرمانی که اطاعتشان را بر ما فرض نمودی و به این سبب مقامشان را به ما شناساندی، پس به حق ایشان به ما گشایش ده، گشایشی زود و نزدیک همچون چشم بر هم نهادن یا زودتر،
يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِىُّ ، يَا عَلِىُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيانِى فَإِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُرانِى فَإِنَّكُما ناصِرانِ .
ای محمّد و ای علی، ای علی و ای محمّد، مرا کفایت کنید که تنها شما کفایتکنندگان منید و یاریام دهید که تنها شما یاریکنندگان منید،
يَا مَوْلانا يَا صاحِبَ الزَّمانِ ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى أَدْرِكْنِى ، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرِينَ.
ای مولای ما ای صاحب زمان، فریادرس، فریادرس، فریادرس، مرا دریاب، مرا دریاب، مرا دریاب، اکنون، اکنون، اکنون، با شتاب، با شتاب، با شتاب، ای مهربانترین مهربانان به حق محمّد و خاندان پاک او.
دعای إِلهِی عَظُمَ الْبَلاءُ از سه بخش تشکیل شده است:
بخش اول:
آزمایش بزرگی که مردم در زمان غیبت به آن مبتلا گشتند، اشاره شده است.
بخش دوم:
بعد از درود بر پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت، به لزوم فرمانبرداری مومنان از آن بزرگواران به سبب جایگاه والایی که دارند، میپردازد.
بخش سوم:
چنین سفارش شده است که؛ از خداوند بخواهیم، به سبب حقوق و منزلتی که معصومان (علیهمالسلام) بر ما دارند، امور ما را کفایت نموده و ما را یاری نمایند.
فضیلت خواندن دعای فرج:
۱- مایه ناراحتی شیطان است.
۲- مایه استجابت دعا می شود.
۳- باعث نجات یافتن از فتنه های آخرالزمان می شود.
۴- باعث آمرزش گناهان می شود.
۵- شفاعت آن حضرت در قیامت شامل حال او می شود.
۶- نشانه انتظار است.
۷- فرج مولای ما حضرت صاحب الزمان(ع) زود تر واقع می شود.
۸- باعث طولانی شدن عمر است
۹- هنگام مرگ به او مژده می رسد و با او به نرمی رفتار می شود.
۱۰- باعث زیاد شدن اِشراف نور امام زمان(ع) در دل او می شود
۱۱- محبوبترین افراد نزد خداوند خواهد بود.
۱۲- کردار بد او به کردار نیک مبدّل می شود.
۱۴- فرشتگان برای او طلب آمرزش می کنند.
۱۵- در امان است از تشنگی روز قیامت.
۱۶- این دعا در عالم برزخ و قیامت مونس مهربانی خواهد بود.
۱۷- باعث دوری غصّه ها می شود.
۱۸- این دعا خوشایندترین اعمال نزد خداوند است.
۱۹- در روز قیامت هدیه های ویژه ای دریافت می کند.
۲۰- سبب کامل شدن دین است.
۲۱- ثواب کسی را دارد که زیر پرچم حضرت مهدی (ع) شهید شود.
۲۲- با ائمه اطهار(ع) محشور می شود.
۲۳- نائل شدن به بالاترین درجات شهدا در روز قیامت.
۲۴- رستگاری به شفاعت حضرت فاطمه زهرا(ع)را دارد.
25- درجات او در بهشت بالا می رود
26- عزيزترين وگرامی ترين افراد نزد پيغمبرمی شود
27- نايل به بالاترين درجات شهدا درروز قيامت
بهترین زمان خواندن دعای فرج:
شیخ حر عاملی دعای فرج را جزو تعقیباتِ نماز امام زمان آورده است. در کتاب المزار الکبیر نیز در آداب سرداب امام زمان زیارتی نقل شده و بعد از آن دو رکعت نماز زیارت و بعد این دعا نقل شده است. کتاب مفاتیح الجنان نیز این دعا را در اعمال سرداب و نیز در باب ادعیه، با عنوان دعاهای کوتاه و نافع آورده است. همچنین از آیتالله محمدتقی بهجت نقل شده است بهترین کار برای اینکه در آخرالزمان به هلاکت نیفتیم، دعای فرج است، مخصوصا خواندن دعای «عظم البلاء».