شعور اجتماعی چیست

سبک زندگیمهارت اجتماعی

- 97/08/03
شعور اجتماعی چیستشعور اجتماعی می تواند درک صحیح از بایدها و نبایدهای زندگی در یک جامعه باشد . بنابراین می توان نتیجه گرفت که دو عنصر شعور اجتماعی و حقوق دیگران در ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر قرار می گیرند و می توان اینگونه تعریف را تغییر داد که : شعور اجتماعی ، شناخت دقیق همه ی حقوق فردی و اجتماعی دیگران و خودمان است .
زمانی که حقوق دیگران و حریم خصوصی افراد را بشناسیم و بدانیم که اینها حقوق و حریم خصوصی خودمان هم هستند شاید بیشتر ذهنمان درگیر رعایت حقوق دیگران و حریم خصوصی آنها شود. با این هدف که در این چرخه , حقوق خودمان هم از سوی دیگران مراعات شود .
مثلا هنگام رفتن به رستوران و کافه رعایت حقوق و حریم خصوصی دیگران لازم و ضروری است با نگاه نکردن و توجه نکردن به میزهای اطراف حریم آنها را رعایت کنیم .همانطور که ما علاقه نداریم کسی به میز یا محل ننشستن ما و حرکات و رفتار ما توجه کند ، دیگران هم متقابلا همین احساس را دارند. با شروع از خود می توانیم شعور اجتماعی را روز بروز در جامعه بیشتر رواج دهیم و آن را به یک فرهنگ عادی و مثبت تبدیل کنیم.
درست است که امروز به دنبال مشکلات اقتـصادی و تــورم و رکـــود و فشـارهای عصبی و فکری که به تبع این مشکلات به مردم وارد می شود جامعه از دیدگاه رعایت حقوق دیگران هر روز نسبت به روز پیش شرایط نابسامان تری پیدا می کند . اما از دیدگاه شناختهای اجتماعی شاید بتوان گفت امروز درک و شناخت بیشتر و بهتری در جامعه وجود دارد .
سالها پیش اگر کسی در داخل خودرو کمربند ایمنی را می بست , بچه سوسول نام می گرفت و اگر عابر پیاده ای سر چهارراه به انتظار قرمز شدن چراغ و رد شدن از روی خط می ایستاد با خنده و تمسخر دیگران روبرو می شد . ( هر دوی این موارد بارها برای همه ما رخ داده است ) اما می بینیم که فقط با چند ماه کار جدی و فرهنگ سازی ، بستن کمربند ایمنی به یک فرهنگ پذیرفته شده و جا افتاده تبدیل شد و بیش از ۹۰ درصد راننده ها امروز آنرا می بندند . همچنین سالهاست که سر چهارراه به انتظار چراغ قرمز ایستادن دیگر برای کسی مضحک و نشان کم عقلی نیست .
می توان نتیجه گرفت که زمینه ی رسیدن به شعور اجتماعی بالا امروز بیش از هر زمان دیگری در جامعه وجود دارد . گسترش روز افزون و فراگیر رسانه ها ما را از لاک فرو بسته ی جامعه ی سنتی خارج کرده و با بایدهای زندگی در جوامع بزرگ و امروزی کاملا آشنا کرده است . کمی همت و اراده و میل به بهتر بودن را باید تمرین و رعایت کنیم. نباید به انتظار کسی بنشینیم ، خودمان می توانیم دست به کار شویم و آموخته هایمان را به کار ببندیم .
advertising