قوانین آداب معاشرت که هر فرد باید بداند

سبک زندگیمهارت اجتماعی

- 97/08/06
قوانین آداب معاشرت که هر فرد باید بداندهمواره میان اینکه چقدر باید غرایز خود را دنبال کنیم و چقدر باید تسلیم قراردادهای اجتماعی شویم، کشمکش وجود دارد. ولی در زمان‌هایی مانند زمانه‌ ی ما، گرایشی به سمت تمایل بیش از حد به غرایز وجود دارد، زیرا قراردادهای اجتماعی و اخلاقی به سرعت در حال تغییرند و هیچ اتفاق نظری در مورد آنها وجود ندارد. این وضعیت کمی خطرناک است، زیرا متوجه نمی‌شوید که چگونه دیگران را می ‌رنجانید یا موفقیت خود را تحت شعاع قرار می‌دهید. برای اینکه این اتفاق نیفتد و بتوانید ارتباط بهتری با دیگران داشته باشید، باید قوانین آداب معاشرت را بدانید و به آن عمل کنید.

۱. به جای ارسال پیامکِ «۲۰ دقیقه دیر می‌رسم»، بهتر است تلاش کنیم که سر وقت به قرار برسیم.

۲. اگر نمی‌توانید در مراسم اجتماعی که رسما به آن دعوت شده‌اید شرکت کنید، گمان نکنید که پاسخ ندادن به درخواست میزبان، همان رد دعوت است. و هرگز در مراسمی که نیازمند برنامه ‌ریزی و تدارکات توسط میزبان است، در دقیقه‌ی آخر به دعوت میزبان پاسخ ندهید.

۳. در مقابل یخچال اداره کمی از خود نجابت نشان دهید. غذایی را که متعلق به شما نیست نخورید. پسمانده‌ی غذایتان را پیش از آنکه به شکل کابوس رادیواکتیو درآید، به خانه ببرید یا دور بریزید.

۴. هنگام صحبت با تلفن همراه، فریاد نکشید. همیشه خوب نشنیدن صدای فرد مقابل، به این معنی نیست که او نیز صدای شما را خوب نمی‌شنود.

۵. در مهمانی شام، تلفن همراه خود را خاموش کنید و با جمع همراه باشید. با استفاده کردن از تلفن همراه، دست‌کم یک نفر را که تصور می‌کند شما مهارت‌های اجتماعی را نمی‌دانید، آزار می‌دهید. حداقل صدای زنگ تلفن همراه را خاموش کنید تا بتوانید در خفای نسبی به ارسال پیامک بپردازید.

۶. اگر در شرایطی که فردی در مقابل شما نشسته، بلافاصله به تمام پیامک‌های ارسال شده پاسخ دهید، بیش از آنکه در چشم شخص دریافت کننده پیامک عزیز شوید، ارزش و احترام خود را در چشم فردی که مقابل شما نشسته، از دست می‌دهید.

۷. وقتی برای دریافت غذا نوبت به شما می‌رسد به پیشخدمت نگویید که منتظر بماند تا شما بحث و گفتگوی تلفنی خود را تمام کنید. با این کار پیشخدمت و تمام افراد پشت سر شما، از شما بیزار خواهند شد .

۸. وقتی دیر به کلاس ورزش می‌رسید فکر نکنید که حق دارید با زور، راه خود را به قسمت مورد علاقه‌ی خود در جلو باز کنید. در مقابل قفسه ‌ی وزنه‌ها یا سایر امکانات، راه دیگران را مسدود نکنید. فقط کافیست چند قدم عقب بروید و راه دیگران را باز کنید تا همه خوشحال و راضی باشند.

9. فقط به خاطر اینکه هدفون گذاشته‌اید، به این معنی نیست که می‌توانید هر رفتاری که خواستید از خودتان نشان بدهید. برای مثال، اگر به طور تصادفی به کسی تنه زدید، مودبانه عذرخواهی کنید.

10. تنها در صورتی کتاب یا چیزی مانند آن را به دیگران قرض بدهید که خود آنها از شما خواسته باشند. احتمالا سر آنها بسیار شلوغ است و حتی نمی‌توانند نگاهی به آن بیندازند. با این کار، آنها احساس گناه خواهند کرد و شما نیز از اینکه قدر آن کتاب را ندانسته‌اند یا آن را پس داده‌اند، ناراحت خواهید شد.

11. نخستین یا دومین فردی نباشید که در مکانی عمومی (مانند اتوبوس یا قطار) با تلفن همراه صحبت می‌کند. اگر همه این کار را انجام می‌دهند، اشکالی ندارد،شما هم این بار سخت نگیرید و از تلفن همراه خود استفاده کنید.

12. دست خالی به مهمانی نروید، مگر اینکه این‌ طور از شما خواسته شده باشد (حتی گاهی در این صورت نیز نباید دست خالی بروید) با خود شیرینی یا گل ببرید.

13. در رانندگی، حداقل ۵۰ درصد مواقع، به جای نگه داشتن دست‌ خود روی بوق و فریاد زدن و ناسزا گفتن، از راهنما استفاده کنید.

14. الزامات مربوط به رژیم غذایی شما ارتباطی به دیگران ندارد. وقتی مهمانی می‌روید، توقع نداشته باشید که غذا مطابق رژیم شما آماده شده باشد.

15. وقتی فرزندان‌ شما برای بازی به خانه دوستی دعوت می‌شوند، آنها (و شما) باید بدانید که برای کمک در تمیز و مرتب کردن هم دعوت شده‌اید.

16. وقتی می‌خواهید رابطه‌ ی خود را با فردی به هم بزنید، از پیامک استفاده نکنید و مرگ فردی در خانواده را با پیامک اعلام نکنید. هنوز هم گاهی اوقات، استفاده از تلفن یا دیدار رودررو بهترین راه است.

17. پیش از گوش کردن به موسیقی مورد علاقه‌ی خود، ابتدا بررسی کنید که هدفون‌ خود را وصل کرده‌ و روی گوشتان گذاشته‌اید.

18. اگر به مراسمی دعوت شده‌اید، نپرسید که حداکثر چه تعداد از دوستان و بستگان‌ خود را می‌توانید با خود بیاورید.

19. موقع جویدن غذا، دهان‌تان را ببندید؛ با دهان پر حرف نزنید؛ موقع غذا خوردن، آرنج‌تان را از روی میز بردارید.

20. اگر به کسی برخورد می‌کنید، بگویید ببخشید. کسی را با انگشت به دیگران نشان ندهید.

21. وقتی هنوز قبض پارکینگ را آماده نکرده‌اید، به درب خروج پارکینگ نروید.

این موارد برای برخی زیاد به نظر می‌رسد و از نظر بعضی، این راه سختگیرانه ‌ای برای زندگی است. ولی اصل اساسی کسب موفقیت را که زیربنای تمام رفتارهاست، به یاد داشته باشید: ابتدا به احساسات دیگران فکر کنید، زیرا این فقط راحتی و احساسات شما نیست که اهمیت دارد.
advertising