روش های طبیعی و غیر شیمیایی برای مبارزه با آفت گیاهان آپارتمانی

سبک زندگیباغچه

- 97/09/05
روش های طبیعی و غیر شیمیایی برای مبارزه با آفت گیاهان آپارتمانیحشرات نقش مهمی در باغ بازی می کنند. هر حشره ای مضر نیست. بعضی از آن ها گرده افشان هستند، برخی مواد آلی را تجزیه می کنند و برخی از آنان شکارچیان سودمند هستند که از دشمنان واقعی تغذیه می کنند. شما باید قادر به شناسایی حشرات مفید و مضر باشید و حشرات مفید را نگه دارید و حشرات مضر و بیماری زا را از بین ببرید. راه کارهای موثر و مناسب مانند موانع فیزیکی، تله ها و عوامل محیطی خاص برای محافظت از باغ و در عین حال حفظ محیط زیست سالم و طبیعی در دسترس است.

روش مبارزه زراعی


در این روش با انجام عملیات زراعی مناسب، محیط کشت را برای زندگی و فعالیت آفت‌های مورد نظر نامساعد می‌کنند و در نتیجه، خسارات آنها کاهش میابد. مهمترین اقدامات در مبارزه زراعی عبارتند از:
تناوب یا گردش زراعی مناسب ، اجرای شخم عمیق به منظور از بین بردن حشرات، آفات و علف‌های هرز ، رعایت تاریخ کاشت و برداشت مناسب ، انتخاب بذر و نهال سالم و مقاوم همراه با قوه نامیه بالا (حداقل 90 درصد بذرها قدرت جوانه زنی خوبی داشته باشند) ، استفاده بهینه از آب و کود همراه با استفاده از یخ آب زمستانه ، استفاده از گیاهان تله در اطراف مزرعه یا در بین ردیف های کشت .

هر سال یک گیاه جدید در خاک قبلی بکارید یا به اصطلاح چرخش گیاهان


بسیاری از حشرات و گیاهان باعث ایجاد بیماری در خاک می شوند. اگر در سال بعد همان گیاه (یا یک مورد مرتبط) را در همان محل بکارید شما باعث بزرگ تر و قوی تر شدن این آفات می شوید. چرخش گیاه می تواند آسیب های حشرات را کاهش داده و بیماری های خاک را به حداقل برساند. حداقل دو سال برای کاشت محصولات مشابه مانند کلم بروکلی و گل کلم در همان محل صبر کنید.
کاشت بذرهای برنج، سیب زمینی، گوجه فرنگی و پیاز در همان مکان در سال بعد آسیب پذیر هستند. چرخش گیاه همچنین به حفظ تعادل مواد مغذی خاک کمک می کند. در سال اول کاشت فیدرهای سنگین مانند گوجه فرنگی و کاهو را می توان از طریق حبوبات، مانند نخودفرنگی و لوبیا که در واقع مقداری نیتروژن را به خاک بازمی گردانند، دنبال کرد. سال سوم شما می توانید با کاشت فیدرهای سبک مانند هویج و چغندر به خاک استراحت بدهید.

روش مبارزه بیولوژیکی


دانشمندان علم حشره شناسی از سال‌ها پیش، بسیاری از موجودات و حشرات مفید یا همان دشمنان طبیعی آفت‌های گیاهی را شناسایی کرده و مورد آزمایش قرار داده‌اند. استفاده از دشمنان طبیعی برای مهار آفت را مبارزه بیولوژیکی می‌گویند.در مبارزه بیولوژیکی از عوامل زیر برای مهار آفات استفاده می‌کنند:

شکارگرها: حشرات شکاری در مراحل کرمینه‌ای و بلوغ، فعال هستند و به محض دست یابی به طعمه از آن تغذیه می‌کنند.
انگلی‌ها: حشرات انگلی، در اصل، حشراتی هستند که یکی از مراحل زندگی خود را در بدن آفت می‌گذرانند.
بیماری زاها: عوامل زنده‌ای مانند باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها از عوامل باز دارنده‌ فعالیت حشرات به شمار می‌روند.

گیاهان خود را در خاک سالم بکارید


هر ساله مواد آلی را به باغ خود اضافه کنید تا میزان مواد مغذی، ساختار خاک و ظرفیت نگهداری آب را افزایش دهید. مطمئن شوید که گیاهان شما آب و موادغذایی مورد نیاز خود را دریافت می کنند و در صورت لزوم کود آلی اضافه کنید. گیاهان را مجبور نکنید برای آب و مواد مغذی رقابت کنند. علف های هرز را با مالچ ها نظیر پارچه ها و پلاستیک بپوشانید و عادت کنید که هر بار به باغ می روید علف های هرز را بیرون بکشید.

کاشت گروهی گیاهان و تنوع داشتن در کاشت گیاهان


اگر گروه های کوچکتر از گیاهان را در باغ قرار دهید به جای این که مثلا همه سیب زمینی ها را در یک جا بکارید، در این صورت شرایط برای رشد آفات سخت تر می شود. استفاده از گیاهان و گل ها در بین گیاهان دیگر می تواند راه موثر دیگری برای محافظت از باغ شما باشد. برخی از گیاهان مانند گل همیشه بهار و گل لادن آفت ها و حشرات را دفع می کنند. برخی دیگر مانند کرفس، نعناع و رازیانه حشرات مفید را جذب می کنند که آفات را شکار می کنند. مخلوط کردن برخی از این گیاهان در باغ سبزیجات شما یک اکوسیستم بسیار متنوع و طبیعی را پرورش می دهد.

استفاده از جلب کننده های حشرات


نوارهای رنگی، تله‌های نوری و تله‌های فرمونی، کاربردهای وسیعی برای جلب و شکار آفت‌ها پیدا کرده‌اند.

کاشت گیاهان در زمان نبود حشرات


حشرات معمولا در حدود یک بار در هر سال ظاهر می شوند. بنابراین می توانید با توجه به الگوهای منطقه و محیط زیست خود برای کاشت گیاهان خود برنامه ریزی کنید تا با صدمات کمتری مواجه شوید.

روش مبارزه مکانیکی


کارهایی مانند جمع آوری بقایای محصول، بریدن و جمع آوری شاخه‌های آلوده به آفت در باغها و از بین بردن آنها از طرق سوزاندن یا دفن کردن آنها زیر خاک. باقی مانده گیاهان را به خاک تبدیل کنید یا آن ها را در کپه کود گیاهی قرار دهید. خاک را با چنگال یا بیل نرم کنید تا هرگونه تخم باقی مانده، لاروها یا شفیره ها در معرض هوای سرد و پرندگان قرار بگیرند. علف های هرز اطراف باغ خود را از بین ببرید چون آن ها یکی از عوامل ایجاد آفات و حشرات می باشند.
advertising