خواص سقز یا آدامس طبیعی

پزشکی و سلامتطب سنتی

- 98/02/02
خواص سقز یا آدامس طبیعیسقز یا شیره درخت بنه در صنعت آدامس‌سازی استفاده می‌شود و باعث کش آمدن آدامس می‌شود. شیره درخت بنه در هنگام ترشح به رنگ سبز روشن بوده و در کمک به هضم غذا و آوردن اشتها بسیار موثر است. ابوعلی سینا برای جویدن سقز خواص درمانی برشمرده است و آن را مفید خوانده است.
مناطق رشد و نحوه استخراج درخت بنه بیشتر در مناطق غربی و لرنشین ایران رشد می‌کند و درختی از مناطق سرد سیری است. معمولاً در فصل پاییز و با ریختن برگ درخت بنه، شکاف کوچکی روی تنهٔ درخت ایجاد می‌کنند و از آن شکاف شیرهٔ سقز ترشح می‌شود که در ابتدا به رنگ سبز متمایل به سفید بوده و پس از گذشت مدتی به رنگ زرد تغییر رنگ می‌دهد. از شیرهٔ درخت بنه در طب سنتی و مدرن و صنعت آدامس‌سازی استفاده زیادی می‌شود.

خواص درمانی سقز یا آدامس طبیعی


معمولاً از سقز برای رفع سو هاضمه معده درمان بیماری‌های گوارشی استفاده می‌شود.
سقز ماده ای اشتهاآور است و اکثر مواقع پزشکان طب سنتی برای رفع کم اشتهایی سقز تجویز می‌کنند. همچنین مصرف سقز می‌تواند برای کبد و طحال نیز مفید باشد و جویدن سقز به عملکرد بهتر و سریع تر کبد کمک می‌کند. همچنین میتوان با مخلوط کردن سقز با پیه آب شده برای نرمی ناخن‌های خشک و شکننده خمیری موثرو مفید ساخت
وهمچنین از خواص آنتی‌بیوتیکی سقز می‌تواند برای درمان زخم معده به کار برد. همچنین اهالی محلی سقز را به صورت ناشتا مصرف می‌کنند زیرا معتقدند موجب دفع سنگ کلیه و درمان بیماری‌های کلیوی می‌شود و مخلوط آن با روغن زیتون التیام بخش سوزش و خارش بدن است. از دیدگاه پزشکان طب سنتی مصرف سقز و مالیدن آن روی زخم موجب کاهش درد و بهبودی سریع تر آن می‌گردد و جویدن سقز باعث کاهش و رفع بوی بد دهان و سنگینی معده می‌شود.
advertising